Avcılar, Gürpınar, B.Çekmece, Güzelce Balık Avlak Bilgileri

Dün yaşadığım bir olayı anlatmak isyiorum,

Limandan çıkarken yanımızdan bir tekne geçti adam yaklaşık, abartısız, 3 -4 kg arasında Karagöz yakalamıştı, üzerinde dalgıç kıyafeti vardı.

abilerim yokmu şöyle teknesiyle bizi açıklara götürüp balık derdinden kurtaracak 🙂 maksat muhabbet olsun. hatta tuttuğum balıkların hepsini tekneci arkadaşa vermeye bile razıyım. yeterki balık tutma zevkini tadalım 🙂 2 senedir kıyıdan balık tutamamaktan kanser oldum yaw

Abiler buralarda balık açıkta hep var. Daha önceki mesajlarımda bahsettim. Akrabalarım Tuzla'dan Kadıköy'den geliyor Güzelce'ye Gürpınar'a. Açılıp balık alıp geliyorlar. Ama ne yazık ki hep açıktalar. Ancak bu balık kıyılar yakında. Bu sene açığımızda balık bol olacak gibi duruyor. Kıyılarsa bol bol çekeriz.

Abiler buralarda balık açıkta hep var. Daha önceki mesajlarımda bahsettim. Akrabalarım Tuzla'dan Kadıköy'den geliyor Güzelce'ye Gürpınar'a
bende cumartesi indim gürpınar sahile. en az 10-15 kişi olta sallıyordu. sevindim balık var demekki diye. ama kime sorduysam kimse tutamamış. hatta birtanesi balık bahane temiz hava şahane dedi 🙂 ben mi? tabiki tutamadım 🙂

Volkan bey haftasonu hiç inilmiyor burada. Çoluğuydu çocuğuydu çok saçma sorular gelip soruyorlar. Milletin başına üşüşüyorlar. Tarcihim hafta içi akşam veya gece inip muhabbet olacaksa arkadaşlar ile veya gelip rastgele diyen büyük abilerim ile sohbet gibisi olmuyor.

Tuzlada balık popülosyonu:
Tekneden ve kıyıdan çıkan balıklar Kalkan,mercan,levrek,karagöz,sargoz,eşkine,kırlangıç,fener balığı,kalamar,karides hergün,istavrit,dil,kofana,Lüfer familyası,iskorpit,dil balığı,izmarit,istavrit kolyoz.ispari, dişlimezgit,mezgit,istakoz,böcek,pavurya,ahtapot,gümüş,tirsi,hamsi,sardalya,
çaça,pisi,gelincik,kefal,has kefal,altınbaş kefal,
camgöz,pamuk köpek balığı ve diğer köpek balığı cinsleri.

Son düzenleme:
Tuzlada balık popülosyonu:
Tekneden ve kıyıdan çıkan balıklar Kalkan,mercan,levrek,karagöz,sargaz,eşkine,kırlangıç,fener balığı,kalamar,karides hergün,istavrit,dil,kofana,Lüfer familyası,iskorpit,dil balığı,izmarit,istavrit kolyoz.ispari, dişli mezgit,mezgit,i
stakoz,böcek,pavurya,ahtapot,gümüş,tirsi,hamsi,sardalya,çaça,pisi,gelincik,kefal,has kefal,altınbaş kefal,
camgöz,pamuk köpek balığı ve diğer köpek balığı cinsleri.

Eee ne yapalım bu balıklar varsa ? 😀 Ben balık yok demedim ki. Adamların tekneleri burda. İş yerlerinden uzaklaşıp hem on numara tatil gibi takılıyorlar hem 10 numara balık çekiyorlar. İnsan keyfi isterse Beylikdüzü hareket ile kalkar Yalova'ya da gider. Niye bu kadar Tuzla'dan gelmeleri sizi heyecanlandırdı ve ispat çabasına girdiniz anlamadım ki.

Toysun kardeşim.
Öğren diye.

İstanbul'lu olmadığım halde gayet ney biliyorum. Genelde ispat çabasına giren bu vaziyette komik duruma düşer. Ayrıca yaşın kimlikte yazan kısmının pek önemli olmadığı kanısındayım. Zira 14 yaşında olan kuzenimden farklı olmayan bir tavırdasın. Onlar oyunlarında bir birlerine sen toysun daha öğrenirsin diye üstünlük kurma çabasına giriyorlar. Komik şeyler vesselam. Atalarımız ne güzel söylemiş akıl yaşta değil baştadır diye. Şu kısa ömrümde Dünya üzerinde işim ve eğitimim dolayısı ile bir çok milletten insanlar ile konuştum vakit geçirdim nice 10 yaşında çocuklar gördüm 80 yaşında dedelere göre ağır başlı sanırsın II. Mehmet ile muhabbet ediyorsun. Nice de 60-70 yaşında dedeler gördüm 10 yaşında ki çocuktan beter.

Back