Avlanamasak da uzak kalmamak gerek

Antalya nın durumundan hiç haberiniz yok o zaman! şahsen ben kıyı avcısıyım kıyıdan balık tutmak burdan cidden çok zor zaten Antalya ve çevresi balık durumu av raporlarına bakarsanız isyanımı görürsünüz 🙂 Ama genelleme yapmak istemesemde gittiğim avlakta balıktan gelen tekneleri görme şansım oluyor ve bu resimdeki mercanlar baya baya büyük. Ama malesef elden gelen birşey yok 🙁
Acaba balık neden yok ve olanlar da küçük diye düşünmenin vakti gelmemiş midir?

Sakın bu lafı üstüne alınma.
Bir çok yerde durum maalesef Antalya'dan farklı değil. 🙁

Acaba balık neden yok ve olanlar da küçük diye düşünmenin vakti gelmemiş midir?

Sakın bu lafı üstüne alınma.
Bir çok yerde durum maalesef Antalya'dan farklı değil. 🙁

Malesef meraların yani şehir merkezindeki meraların balıkların yaşaması açısından uygun tabiata sahip olmaması bir kenara yapılan yanlış avcılık Antalya da malesef balık verimliliği ve çeşitliliğini çok etkiliyor. Balon belası bi taraftan insan yapımı katliam bir taraftan otellerin denize akan atıkları diğer taraftan Antalya da malesef balık avcılığını çok ama çok kötü etkiliyor keşke elden daha fazla birşey gelebilse!

Balık hali bu haldeyse vay halimize, o kırlangıçları biz teknede azad ediyoruz adamlar kasayla satıyor.
Bencede mercanların boyları yerinde, eğer değilse biz bu Antalya'da yalnış gördük öğrendik. 😕
Hasret gidermen iyi olmuş @Yusuf007 hafta sonu deniz yatarsa bizim için denemeye fırsat olur gibi.
Emeğine sağlık.

sevgili arkadaşlar, öğle haberlerinde antalya kaş çevresini fırtına dalga ve hava durumunu gördüm. Durum av için son derece olumsuz. Herzaman söylediğim bir söz vardır. Önce can güvenliği, sonra mal güvenliği daha sonra av. hernekadar şu an karadenizde yaşıyor olsamda kalbimin yarısı da akdenizde ve sizleri ilgiyle takip ediyorum. Canı gönülden Başarılı avlar diliyorum.

O resimde kırlangıç var ne o öyle ya yazık günah ya 10 10cm kırlangıçlar ayıpdır günahtır ya o hayvan büyüdümü ne güzel oluyo ya bırakın küçüğünü büyüğünü bile tutsalar bıraksınlar kıyılırmı o balığa ya rengarenk dir ön yüzgeçleri yaZık içim acıdı inanın be yapacaklarmış o küçücük kırlangıçları kınıyorum hepsini aç kalsınlar para kazanamasınlar o balıklarıda öyle ağla filan deyil trol le yakalamışlardır ben size söyleyim o balığı yakalayanında alanında allah be... Versin ya yazık yazık

Balık hali bu haldeyse vay halimize, o kırlangıçları biz teknede azad ediyoruz adamlar kasayla satıyor.
Bencede mercanların boyları yerinde, eğer değilse biz bu Antalya'da yalnış gördük öğrendik. 😕
Hasret gidermen iyi olmuş @Yusuf007 hafta sonu deniz yatarsa bizim için denemeye fırsat olur gibi.
Emeğine sağlık.
Gürbüz kardeşim aynen dediğin gibi sanırım biz yanlış öğrendik..
Haftasonu deniz biraz yatacak gibi bakalım olursa ucuz yollu yeni bir shimano surf kamış aldım onu deneme fırsatım olacak..

sevgili arkadaşlar, öğle haberlerinde antalya kaş çevresini fırtına dalga ve hava durumunu gördüm. Durum av için son derece olumsuz. Herzaman söylediğim bir söz vardır. Önce can güvenliği, sonra mal güvenliği daha sonra av. hernekadar şu an karadenizde yaşıyor olsamda kalbimin yarısı da akdenizde ve sizleri ilgiyle takip ediyorum. Canı gönülden Başarılı avlar diliyorum.
Uyarınız için teşekkürler. Deniz gerçekten hötü dalga boyu çok yüksek umarım haftasonuna kadar yatar biraz bizlerde deniz havası almış oluruz!

O resimde kırlangıç var ne o öyle ya yazık günah ya 10 10cm kırlangıçlar ayıpdır günahtır ya o hayvan büyüdümü ne güzel oluyo ya bırakın küçüğünü büyüğünü bile tutsalar bıraksınlar kıyılırmı o balığa ya rengarenk dir ön yüzgeçleri yaZık içim acıdı inanın be yapacaklarmış o küçücük kırlangıçları kınıyorum hepsini aç kalsınlar para kazanamasınlar o balıklarıda öyle ağla filan deyil trol le yakalamışlardır ben size söyleyim o balığı yakalayanında alanında allah be... Versin ya yazık yazık

Malesef dediğiniz gibi kırlangıçlar çok ama çok küçüktü lakin kızıp eleştiri yaparken genellemeden uzak durun sonuçta balık alan herkes alacağı balığın yasal limitleri konusunda bilgi sahibi değil. Ben bile forumla tanışmadan önce çoğu balığın yasal limitlerinden bihaberdim. Evet avcılığı yapanlar hakkında ki sitemlerinize sonuna kadar katılıyorum bilinçlendirmek, denetlemek daha sık kontrol etmek gerek ama gerekli mekanizmalar yeterin alakalı ve ilgili değil ülkemizde.

Granyöz nami diger kaya levregi,

Dosyalar

• IMG_20150211_185720.jpg
    IMG_20150211_185720.jpg
    76.1 KB · Okunma: 364
Back