ihtiyacım olan tek şey 15 metre kadar erim mesafesi. şu aşamada fazlasına gerek yok25 yıldır her fırsatta ve her haftasonu balık ile ugrasan biri olarak aranızdayım. özellikle didim akbük arası kıyı balıkcısı olarak olta atanlardan tavsiye alabilir ve tecrübelerimden faydalanmak isteyen arkadaslara da yardımcı olmak isterim.
Bir sorum var. lrf ile ilgili bilgim yok ve bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim.
tek iğne FC misina ile yemlik gümüş balığını lrf olta ile atmak istiyorum. sanırım canlı gümüş 1 gr civarı gelir. denemek için nasıl bir lrf kamış almalıyım. tavsiyelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
engin bey ben jig kullanmayacağım. ben aparatlarla 3 cm civarı canlı gümüş balığı yakalıyorum sanırım agırlığı 1 gr veya daha azdır ve bunu 12 numara tek iğne ile kullanarak çok güzel kilo üstü levrekler yakalıyorum. bu canlı gümüş balığını 15 metre ileri atabilmeyi istiyorum. samandıra kullanınca levrek zeki balık olduğu için av verimi cok fazla düşüyor. bu konuda ne tavsiye edersiniz?Merhaba, foruma hoşgeldiniz.
5 gramlık jigler ile istavrit avı yaparken jige atlıyor. Genelde yüzeye yakın alıyor. Popülasyonu yoğun olan bir mera varya daha küçük , mesela 3 gramlık micro jigleri deneyin derim. Yada 1-1.5 jighead silikon kombiyasyonunu deneyebilirsiniz. Eğer atış mesafeniz içinde balığı bulabilirseniz bu yöntemlere sonuç alırsınız bence.
Redmi Note 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Canlı bırakma mi yapıyorsunuz ?engin bey ben jig kullanmayacağım. ben aparatlarla 3 cm civarı canlı gümüş balığı yakalıyorum sanırım agırlığı 1 gr veya daha azdır ve bunu 12 numara tek iğne ile kullanarak çok güzel kilo üstü levrekler yakalıyorum. bu canlı gümüş balığını 15 metre ileri atabilmeyi istiyorum. samandıra kullanınca levrek zeki balık olduğu için av verimi cok fazla düşüyor. bu konuda ne tavsiye edersiniz?