Ayvalık - Konaklamalı Balık Avı Turu - 26/27 Nisan (Kontenjan Dolmuştur)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan TekAdam
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Mola zamani 😉

uzesudeg.jpg

Muhterem Ayvalık Turu Cemaati

Az önce 25-28 adetlik paketlerde 100 paket sülünezi aldım.
Sülünezler bana göre küçük ve orta boy karışık. Bu nedenle bazı paketler 26-27-28 adet olarak hazırlandı. Burada İzmir sülünezi de satılmakta ancak balçık sülünezi olduklarından pek işe yaramaz. Ama yine de İzmir'den getirtilir, bazı bu işten anlayan avcılar nedeniyle buradan da İzmir'e de bu bölgenin sülünezi gönderilir.

İzmir sülünezi çabuk bozulur, dibe inene kadar kendini salar, iğneden kolay çıkar. Buranınkiler ise kum sülünezi hem balık daha çok vurur, hem İzmirden gelenlere göre sağlamdır.

Haktan Mustafa 2 paket istemiş onunkini de ona sormadan listede 4 e çıkardım.
Ve böylece tamamı 100 paket oldu.

Ayrıca sabah sübye almıştım. Köpürtmeden temizleyip böldüm. Balıkhanede paraketacı Cengiz'e rastladım. O da sübyenin ve ahtapotun, aynı pişirecekmiş gibi ovup köpürtüp yıkanırsa balık yakalama şansının arttığını söyledi. Daha sonra süzgece koyup deniz kenarında bu işlemi uygulayacağım.

Pek işe yarayacağını sanmadığım sardalya da aldım. Bizim asıl kullanacağımız sülünez ve sübye olacak. İri melina, izmarit, kupeze rastlarsak sübye çok işe yarayacak. Sardalya avı burlarda bitti, aldıklarım Midilliden gelme ve iri değiller. Kilosu 10 TL olduğundan 56 liralık aldım. 12 kg istenmişti ama yem olarak tuzlamama rağmen çabuk dağılır. Sübye 44 lira tutmuştu.
Miktar belirlenmeden ortak kullanılacak sübye ve sardalya harcaması 100TL oldu. Kişi başı 5 TL sülünez parasına eklenecek.

Bu durumda cemaat üyelerine göre yem ücreti şöyle, bozuk paranız olursa iyi olacak.

(link)

Benim kerahat vaktim geldi, İskeleden 10 midye dolma almıştım. Mekruh ile haramı karıştırayım. Birayla midye dolma.

dostlar sağ ve salim güzelce gidip gelmeniz,
bülent abiye fazla bulaşmamanız,
gider gitmez yem paralarını nakit olarak bülent abiye ödemeniz,kart olmaz !
bol balık tutup rakı balık yapmanız,
içip dağıtanlara kızmamanız,
hamdiye büyük balıkları bırakmanız,ufak balık tutarsa strese girer.
güzel bir yolculuk ile evlerinize dönmenizi dilerim.

dostlara uyarılarımla,pardon selamlarımla.......

Değerli arkadaşlarım, abilerim,kardeşlerim öncelikle imrenerek bu organizasyonu takip ediyorum. Katılan herkezin keyifli saatler geçirmesini, bol bereketli avlar yapmasını dilerim. En önemlisi kazasız, belasız, sağlıcakla bir organizasyon olması temennimdir. Hepinize rastgele herşey gönlünüzce olsun...

MT11i cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

dostlar sağ ve salim güzelce gidip gelmeniz,
bülent abiye fazla bulaşmamanız,
gider gitmez yem paralarını nakit olarak bülent abiye ödemeniz,kart olmaz !
bol balık tutup rakı balık yapmanız,
içip dağıtanlara kızmamanız,
hamdiye büyük balıkları bırakmanız,ufak balık tutarsa strese girer.
güzel bir yolculuk ile evlerinize dönmenizi dilerim.

dostlara uyarılarımla,pardon selamlarımla.......

Dileklerinde beni ve çevremdeki arkadaşları tanımadığın için eksiklik var.

Burada bir balıkçı arkadaş kart çekebiliyor.
Üstelik elektronik post makinası olmadan.
Kafayı bulunca her türlü tahsilatı yapar.
Kıçını döner çek kartı der. Parayı aldığını sanır.
Çağırıp kartla tahsilatı ona yaptırırım.😀
Cemaatin neşesi artar.
Sorun değil be Çamlıbahçeli, benden olsun yemler.
Her anımız cennet olsun bu dünyada yeter artar.

Bir başka balıkçı da kıyıya bağlı sandaldan inerken burundan iskeleye atlayıp düşüp ıslanmamak için küpeşteden iner boğazına kadar suda yürüyerek karaya çıkar.

Bu balıkçılar için o an şarapları olsun yeter, yarın onlara yok, gelecek zamanı olmayan bohem insanlar.

Bu arada benim mekruh ve haramın ilk şişesi tükendi. İkinciyi de açtım, mekruh eksik olsun ne fark eder.

Bu durumda cemaat üyelerine göre yem ücreti şöyle, bozuk paranız olursa iyi olacak.

(link)

Benim kerahat vaktim geldi, İskeleden 10 midye dolma almıştım. Mekruh ile haramı karıştırayım. Birayla midye dolma.

Ekran resmi olmamış Bülent.. 🙂
Kenardaki boşluklar yüzünden okunmuyor.. 🙂

(link) uygulamasını indirip kurmalısın.

Haram ile Mekruh afiyet olsun 🙂

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Back