Baby Jig ile Asist igne

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan CanZ
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

CanZ

Üye
Tepki
113
Ödül
38
Herkese merhaba,

Bu guzel forum ve degerli uyelerinin destegi ile gecen sene lrf disiplinine basladim. 1 senedir sadece silikon ile guzel avlar yaptim. Ancak bu sene baby jig ve lrf takimi ile yapilan avlari seyredince her balikci gibi "Bir denesem mi acaba ?" sorusunu sordum kendime. Sonuc olarak 3-4 adet baby jig aldim. Ancak deneme firsatim olmadi. Sebebi ise avlandigim bolge derinlik olarak ani derinlesen bir yer degil. 15 metre acikta ancka 3-4 metre derinlige ulasabiliyor.

Baby Jig ile avlanmadan bu soruyu sormak ne kadar dogru bilmiyorum. Ancak bu tarz jigler ile av yapan kisilerden fark ettigim asist igne kullanimi. Ozellikle gramaj olarak daha agir jiglerde gormedigim veya kullanmadigim tuylu asist igneler. Sahsen jigin avciligini arttiracagini dusunuyorum. Aramizda bu tarz asist igne ile 3.5 - 7 gr. araligindaki jigleri kullanan var mi acaba ?

Asist igne, maria marka mini jiglerde mevcut. Isterseniz siz de monte edebilirsiniz. Ancak mini jiglerde arka uclu igne gayet yeterli. O ignenin bile takilma riski yuksektir. Asist igne ile belki avcilir artabilir ancak takilma riski de bir o kadar artacaktir.

@TrAcHuRuS Cumhur hocam konuyu actiktan sonra sizin yazdiginiz baska bir cevabi buldum bu konuda. Burada anlattiginiz durumu orada yazmissiniz zaten. Jighead + asist kullandigimda bile takilma yasadigim icin ayni dusunce bende de olusmustu ancak sizin yorumunuz ile daha iyi anladim. Kendo 3.5 ve 5 gr baby jigler elimde mevcut. Ozellikle mor kafa pembe ve mavi olan. Ayrica bugun 5 gr Jigpara Zebra glow elime ulasti. Ben Jig para asist ile gelicek diye dusunmustum. daha sonra kendi sitelerine baktigimda 7 gr ve uzeri icin asist igne eklediklerini gordum. Simdilik asist olmadan deniyicem. Malum jig konusunda daha acemiyiz 🙂 .

Yorumunuz icin cok tesekkur ederim.

Back