Balığı Hedeflememek...

befalcon

Aktif Üye
Tepki
176
Ödül
53
Selamlar Sevgili Dostlar,

Yıl boyunca kesat geçen avlar yaptıktan sonra havaların ısınmasıyla sezonun sonlarının geldiği kendini hisssettiriyordu. Gerçi biz balık aşıkları için sezon bitişi diye birşey yoktur. Çünkü balıktan ziyade Deniz aşkıdır bizdeki aslında.

Büyük oğlumun hafta sonu yüzme kursu iptal olunca planlar yapılmaya başladı. "Baba bizi denize götür" "hayhay cicim, büyük bir zevkle"
thumb.gif

Amacımız piknik yapmak, kafa dinlemek. Ama deniz kenarına gidilir de olta atmadan olur mu? Olmaz. Lakin balıktan yana beklentim olmadığından en eski, en dandik makine ve kamışlarımı alayım da dönüşte bakımla filan uğraşmayayım diye düşündüm.
evillol.gif
Yem de geçen avdan kalan az bir çimçim buzlukta vardı, yoldan da biraz mamun alıp mekana vardık. Bu arada sinek kadar mamunları satan Narlıdere tarafı yemcilerini kınıyorum. Menemen yemcilerinde mamunlar çekirge gibi maşallah.

Hanım çoluk çocuk ve kayınvalide rahat etsin diye çadır da götürdüm. Hemen tertibatı hazırlayıp sofra hazırlanana kadar oltaları suyla buluşturdum. Vuruşlar varsa umutlarda oluşur. Çabucak yapılan kahvaltıdan sonra oltaların başından hiç ayrılmadan geçen hareketli bir gün oldu. Öyle ki öğleden sonra iki olta ile baş edemeyip elde tek olta ile avlanmaya başlamıştım.
h00k.gif

Yandaki arkadaşın kurşun yerine hamur sarılan yaylardan kullanması sonucu şaşkın kefal ve sarpalarda oltamızı ziyaret etti. Bir avda 3-4 değişik tür balık yakalamayı hep tek tür yakalamaktan daha çok tercih etmişimdir. Yani şimdi hep çupra yakalamış olsam bu kadar mutlu olmazdım
mrsparkle.gif

Gün sonunda çupra, melina, sarpa, kopes, ısparoz ve kefal gibi karışık olarak toplamda 2,5 kg balıkla eve döndük. Temiz hava, bol gıda dedikleri bu olsa gerek
biggrin.gif
Çoktaaan emekliye ayırmış olduğum kumyang ve remixon makinelerim ile böyle bir av yapmak beni çok duygulandırdı
cry.gif
Emektarlara daha çok şans verme sözü verdim
reeling.gif

Daha güzel avlar sizin olsun.
thumb.gif

20160402_110202.jpg
20160402_110155.jpg
P_20160402_212358.jpg

Sevgili Sinan;
Av raporlarında,en çok sevdiğim raporların başında gelenler, ailece,çoluk,çocuk hep beraber yapılan avlar ile ilgili olanlar.👍
Balık konusunda,gerçekten şanslı bir gün olmuş,her çeşit balık var,emektarlar'da hakkını vermiş diyelim onların hakkını yemeyelim.😛
Güzel av raporun için teşekkür eder,paylaşımlarının artarak devamını temenni ederim.🙂

Sevgili Sinan;
Av raporlarında,en çok sevdiğim raporların başında gelenler, ailece,çoluk,çocuk hep beraber yapılan avlar ile ilgili olanlar.👍
Balık konusunda,gerçekten şanslı bir gün olmuş,her çeşit balık var,emektarlar'da hakkını vermiş diyelim onların hakkını yemeyelim.😛
Güzel av raporun için teşekkür eder,paylaşımlarının artarak devamını temenni ederim.🙂

Bende Ailecek gitmeyi seviyorum. Lakin çocuklarla çok zor oluyor. Bir ustamız şöyle demişti "Çocukla gidersen ava, ya b.ka basarmış ya faka" 😆 Bende çocuklarla balığa değil, oltalarla pikniğe gittim zaten:islik: İlk homurtuda pılı pırtı toplayıp dönerim diye çıktım yola.

Benim bir arkadaşım var, onun dediği gibi olmuş sizinki. Söylediği de şudur : " Abi levreğe çok bilenme, yoksa tutamayız ona göre"
Daha levrek tutmuşluğum da yok bu arada 😀, galiba onun sözünü dinlemiyorum
Demek ki çok fazla istemeden yapınca avı daha çok balık geliyor 🙂

Tebrikler Sinan
Herkesin mutlu olduğu çok keyifli ve güzel bir av olmuş.
Her zaman rast gelsin

Back