Balığın Sırtındaki İğneler Battı

Basit bir kural var; tanımıyorsan dokunma

Sent from my iPhone using Tapatalk

Horozbina Bülent Bey'inde dediği gibi balık avcılığına ilgi duyuyorsanız önce türleri öğreneceksiniz. Özellikle denizlerimizdeki zehirli balık türlerini. (Varsam-trakonya-iskorpit vs.)
11 yaşımda balık tutmaya başladığımda Sıtkı Üner'in Balık avcılığı ve yemekleri kitabını edinmiştim.
Tavsiyem 1-2 balık avı ile ilgili kitap alıp mutlaka okuyun.
Rahmetli Ali Pasiner ve Sıtkı Üner'in kitaplarını tavsiye ederim.

Son düzenleme:
Biz hazırcı bir milletiz , kitap okumaktan çok kulaktan dolma bilgiyi daha çok seviyoruz.

Geçenler de trakonya yı ellemek gibi bir hata yapmış bir vatandaş , malesef balığın iğneleri eline batmış .Bulunduğu yer hastaneye uzak olduğu için sosyal medyadan yardım istemişti , malesef buz ile tadavi önerisinde bile bulunanlar bile vardı gerisini siz düşünün .

Hani bir deyim varya eğtim şart diye , tam da bizim milletimize layik bir deyim olmuş .

Bu tarz durumlar da aman dikkat ehli olmayan insanlar dan uzak duralım , sonu ölümle biten vakalar bile var ALLAH göstermesin kimseye .

Benim bildigim böyle bir durumda en etkili yöntem yine insan oglunun kendinde sakli idrar zehirlenmelerde ilk basvurulacak yöntem olmalidir.yinede en hizli bir yolla saglik kuruluslarina yetismek en iyisidir.belki tampon ile zehirin kana karismasi engellenebilir okumak yada okumaya useniyorsak artik internet var ac youtube bak turkiyedeki zehirli turler ve bu zehirlenmelere alinacak yontemler diye yazmak yeterli olacaktir

Geçen iskorpitin dikeni elime battı. Hemen arkadaşın sigarasını alıp dayanabildiğim kadar yaklaştırıp ısıttım battığı yeri. Önce hafif ağrır gibi oldu ama 2 dakika sonra geçti.

Trakonyanın sadece sırtında değil en tehlikelisi dikkatli bakıldığında gözüken solungaçlarındaki dikenleridir. sırttaki dikenlerden daha tehlikeli. bende sahilde bilmeden tutan çok gördüm hep uyarırım. hatta birisine dokunma balığa dedim diye neredeyse adamalr döveceklerdi. kreçe tutuyorlardı ben gelen kreçeleri suuya atıyordum onlara da söylemiştim atmalarını takmadılar. trakonya gelince de sakın dokunmayın balığa dedim ters ters nedenmiş felan dediler içimdeki insanı dinleyip zehirli olduğunu söyledim.
yine kulelide malzeme satan bir abimiz mezgit yakalarken usta balıkçı olmasına rağmen dalgınlığına gelip eliyle tutmuştu sonra tabi hemen hastaneye. özellikle beykozda bu balıktan çok bulunmakta. sandalla çıktığımda bir keresinde çapariye 7 -8 tane birden gelmişti. zor temizlemişim. ama etinin de çok lezzetli olduğu söylerler.

Back