Balık Avı , Kamp Ve Seyahat Için Araç Seçimi

amarok için dün izlediğim şu video yılların deneyimli kullanıcıları şuraya bırakayım bunun gibi bir çok içerik var 🙂

Suv yerine pickup şart bana malum hayvanlar özellikle köpekler icin . Tavsiyelerinize gore toyota hilux a yönelmek daha mantıklı ozaman sanırım

Suv yerine pickup şart bana malum hayvanlar özellikle köpekler icin . Tavsiyelerinize gore toyota hilux a yönelmek daha mantıklı ozaman sanırım
Japon her zaman iyidir 🙂 Hilux hakkında pek bilgim yok ama off road sayfalarında sorup araştırmanız bence hayrınıza olacaktır çünkü aracı en çok zorlayan ve her türlü sorununu bilen genelde onlar oluyor. Sadece şehir kullanıcılarının yorumları sizin için pek bir şey ifade etmeyecektir.

Ben de kamp ve balık avında kullanmak için bütçeme uygun olarak lada niva düşünüyordum. Biraz araştırma yaptım ve lada nivanın modeli ne olursa olsun kasasının çürüdüğünü öğrendim. Niva iptal olunca bir süre sonra mitsubishi pajero ve suzuki grand vitarayı araştırdım. Satışta olan araçların çoğu ne yazık ki motoru bitik, masrafı çok olan araçlardı o yüzden ondan da vazgeçtim. Bu arada japon ve amerikanların yedek parça pahalılığı da cabası.. Anlayacağınız iş milli piyangoya kaldı. 😀 😀 Ne demişler, yaşamın olduğu yerde umutta vardır. Hayaller Ford Ranger/Cherokee + Crawler, gerçekler metrobüs. 😀 😀

Başlık daha çok off road olarak anlaşılmış sanırım, belki de öyledir bilmem. Ancak ben sahil kampçısıyım🙂 Hatta yarın aracımı kamp seyahati öncesi hazırlayıp perşembe yola çıkacağız nasipse. Şu meşhur Ege'ye yerleşme planımızın bir haftalık keşif gezisi ekim ayında olacaktı ama temmuz olarak değişti. Rota İstanbul-Foça-Urla-Seferihisar-Kuşadası-Milas Ören-Göcek-Fethiye şeklinde olacak ve akışa göre de şekillenebilecek. Konaklama yerleri kamp alanları olacak büyük çoğunlukla.
Geleyim araca...
Zamanında aracımı sattım, üstüne para ekleyip daha yenisi alırım deyip de üstüne para ekleyip daha eskisini alan az kişi vardır🙂 Ama napim, 2004 model 30.000 km. de daha stepnesi kullanılmamış, otomatik, kazasız ve hatta yer döşemeleri halı kaplatılmış, koltuk döşemeleri kılıfla kullanılmış, sigara içilmemiş, ilk sahibinden bu aracı görünce pek düşünmedim.
Opel merivaları bilen bilir. Geniş iç hacimli, arka koltukları ön koltuk gibi hareket edebilen, yüksek tavanlı aile aracıdır. Tepesine önceki aracımdan kalma port bagajımı da koyacağım. Ki port bagaj için aracın üstünde taşıma barları aldığımda monte edilmiş olarak vardı sökmedim. Çadır ve kamp malzemeleri port bagajda olacak. Kamışlar tavanda iki yandaki kol tutma yerlerine gerdiğim lastikler sayesinde tavanda taşınacak. Bagaj kısmında ise çantalar buzluk vs. gibi standart malzemeler olacak. İstesem tüm malzemeleri port bagaja sığdırabilir ve arka alanı komple yatak da yapabilirim ama abartmanın alemi yok🙂
Kısaca nerde akşam orda sabah bir gezi olacak, bakalım nasip🙂

Herkesin hayalidir sanırım. Önümde bir süreç var. Şu an imkanım var ama henüz önümü göremiyorum. Sadece kendimiz yokuz, sorumlu olduğumuz insanlar var. Eş, çocuk, anne, baba, abla, yeğen.
Onlar her zaman birinci planda olduğundan bu hayalleri hep sonraya bırakmak durumundayım. Ama bir gün olacak.
Pickup düşünenlere mutlaka 4*4 almalarını öneririm. Ayrıca arka diferansiyel kilidi en azından LSD kilit olursa çok iyi olur. 4L - 4H seçeneği olan arazi şanzımanlı modeller olmalı.
Offroadçulardan gördüğüm kadarıyla Toyota Hilux ve Mitsubishi L200 ön planda.
Araçların nispeten güncel olması, parça ve usta bulunabilirliği, uygun maliyetler sunması büyük avantaj.
Neden 4*4 ve arazi şanzımanı diye soracak olursak, ileride tekne alırsanız denize indirmek ve çıkarmak için gerekli olacaktır. Göllerde av yapmak isterseniz yine çamurdan aracın çıkması için bu özellikler gerekli olacaktır. Aracı tanıdıkça, daha zorlu meralara ulaşmak isteyeceksiniz. Buralara ulaşmak için aracın arazi donanımı ne kadar iyiyse o kadar ulaşma şansınız artacaktır.

Pickupların dışında araziye girecek güncel araç pek kalmadı desek yeri var. Jeep Wrangler var ama bu araçların sıfırları çok yüksek rakamlarda.
Bu durumda devreye eski 4*4 araçlar giriyor. 90'lı yıllarda bir çok üretici bu araçlardan üretiyordu ve fiyatları da şu an oldukça makul. Ama işletme maliyetleri yüksektir. Parça sorunları vardır. Usta sorunları vardır.Arazi araçlarında yaş çok önemli değildir. Aracın bakımlı ve sorunsuz olması önemlidir. Bu nedenle 90'lı yılların ihtiyar delikanlılarını almak isterseniz mümkün olduğunca en ucuzundan ve en pahalısından uzak durun. Orta halli temiz sorunsuz bir araç almaya çalışın.
Bu araçlara örnek olarak neler var dersek;
Jeep Grand Cherokee 5,2 - Kesinlikle çok güçlü ve arazide uygun lastik ve yükseltme sayesinde oldukça başarılı. Ancak araç arıza yaparsa, şanzımanı bozulursa cep yakar. Yakıt tüketiminden bahsetmeye gerek var mı bilmiyorum ama tahminlerin çok üzerinde demek yeterli olacaktır.
Suzuki Samurai, Suzuki Vitara, Opel Frontera, Land Rover Defender, Lada Niva gibi.

Alacağınız araçta çeki demiri olması ve ruhsata işlenmiş olması avantajdır. Eğer yoksa bunu taktırmak ve ruhsata işletmek bir masraf oluşturacaktır.

Herkesr selam
yakıt ve vergi sorun değilse ranger
Şehirde kullanacaksan toz olmasın diyorsan amarok
Herşeyden biraz biraz olsun diyorsan hilux
Yıllardır 4x4 ve pikap kullanıcısı olarak naçizane yorumum

Dosyalar

• IMG_20190721_120828.jpg
    IMG_20190721_120828.jpg
    138 KB · Okunma: 29
  • IMG-20190721-WA0001.jpeg
    IMG-20190721-WA0001.jpeg
    45.5 KB · Okunma: 29
  • IMG-20190721-WA0005.jpeg
    IMG-20190721-WA0005.jpeg
    51.4 KB · Okunma: 28
Son düzenleme:
Güzel bir konu melih abi . Hayalim çocukluğumdan beridir hep pickup dan yana olmuştur. Hem deniz hem kara avcılığı tutkum olduğu için, ileride hep bir pickup sahibi olmayı hayal ettim . Umuyorum ki guzel bir isim guzel imkanlarim olursa bu hayalimi gerçekleştirmek için elimden geleni yapicam .

Henüz evli degilim nişanlıyım ve çok değer verdiğim sevdigim bir insan var hayatimda. Allah gönlüne gore versin lafı vardır ya tam olarak onun karşılığı. Hayvanları seven doğayı seven , kafeye gidip oturcagimiza hadi oltanı al akarsu kenarına gidip oturalım diyen bir insan.

Hali hazir da suan 1 sultan papağanı, 1 muhabbet kuşu, 2 kedi , 1 ginepig , 1 rottweiler sahibiyiz . Ve evlendigimizde bu canlarımızın sayısının artacağından eminiz 🙂

Istediğim hep iki araç var.
1) Amarok
2) Ranger

Önceliğim her zaman amarok . Tabi bu araçlara sahip olucaksam çadırından her turlu teçhizatına kadar yapılı bir şekilde sahip olmayı hayal ediyorum. Cebinizin biraz sağlam olması gerekiyor ki benim düşüncem böyle bir aracın yanında uygun yollu gündelik kullanmak amaclı az yakan bir otomobilde gerekiyor. Yada cebimiz fazla kabarık olmalı 🙂

Insallah gönlünde iyilik olan herkes hayallerine kavuşur🙂
çocuk yok sanırım , kesnlikle olmadan gezebildiğiniz kadar gezin.Çocuk olduktan sonra kadınlar çok değişiyor , çok ararsın bu günleri.

Back