Balık Avında Kullanıdığımız Surf ve Spin Takımların Marka ve Modelleri Nelerdir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan YaşaR
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Surf Takım :
Makine : Shimano Power Aero Fliegen TD3, Daiwa Emblem Z-5500A
Kamış : Shimano Aspire 4.50-200 TE Surf, Lineaeffe Ferrari Prestige 4.50 3 parça.
Misina : Berkley Fireline Braid 8 Lb. örgü misina, Awa-Shima Ion Power Hyper Wave 0,25 mm.

Yorum :

Spin Takım :

Makine : Mitchell Blade Alu 4000
Kamış : D.A.M FZ Spin 2,15 mt. 3-12 gr. , Cormoran Black Bull 3.00 mt. 10-45 gr , Savagear Bushwhacker 2,40 mt. 10-40 gr.
Misina : Berkley Fireline Crystal 0,08 mm. örgü misina

Yorum :

Surf Takım :
Makine : Shimano Power Aero Fliegen TD3, Daiwa Emblem Z-5500A
Kamış : Shimano Aspire 4.50-200 TE Surf, Lineaeffe Ferrari Prestige 4.50 3 parça.
Misina : Berkley Fireline Braid 8 Lb. örgü misina, Awa-Shima Ion Power Hyper Wave 0,25 mm.

Yorum :

Spin Takım :

Makine : Mitchell Blade Alu 4000
Kamış : D.A.M FZ Spin 2,15 mt. 3-12 gr. , Cormoran Black Bull 3.00 mt. 10-45 gr , Savagear Bushwhacker 2,40 mt. 10-40 gr.
Misina : Berkley Fireline Crystal 0,08 mm. örgü misina

Yorum :

Yorum yapmaya gerek duymamışsın Birol 😀

Surf Takım :
Makine : Catana 4000
Kamış : Okuma Salina Surf 4,50 - (3 parça)
Misina : SISTAR Dyneeme 0.20 örgü misine

Spin Takım :

Makine : Catana 4000 spin içinde kullandiğim bir makine, gayet başarılı çok alıştım.
Kamış : Okuma safina 2.70
Misina : Berkley triline 0.18

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Cevat Ergin beyin konuya katkısını beklerim, spin takım düzme konusunda faydalı olacagı kanaatini taşıyorum.

Surf Takım :
Makine : Daiwa Tournament ıso4500, Daiwa emcast plus 5000,DAM slr surf 860
Kamış : L.effe Exteme 180, shimano alivio 4.20 DX
Misina : Berkley Fireline Braid 8 Lb. örgü misina, Berkley trilene maxx 0.35
Yorum :Shimano kamış fazla ağır (609gr), Surf kamış için fazla esnek henüz alışamadım.

Spin Takım :

Makine : Discovery Kamış : okuma v sistem 20-60 gr Misina : Berkley Whiplash 0.08 örgü misina

Yorum :evde kuzu gibi yatıyor 🙂 henüz kullanma fırsatım olmadı

Spin Takım:

Makine: (link)
Kamış: (link)
Misina: (link)

Yorum: Gayet memnunum.

spin kamışım mıcthell sea bass 2.40 mt 20-60 gr
makına olarak Shakespeare'ın 40 lık makınasını kullanıyorum,

yemlı avlarımda kamış olarak Shakespeare'ın carbon 3.50 mt kamışı(22 yıldır aynı kamış)
makına olarak daiwabg 90

tekneden sırtı çekerken Shakespeare 2.10 50 lb....boat kamışını kullanıyorum
üzerınde makına olarak PENN 345 GT 2 çıkrık makınasını kullanıyorum

Çok sayıda kamış ve makina var ama özetlersek

Spin Takım:
Makine: Shimano Spirex 2500
Kamış: Shimano Diaflash 240M 10-30 gr
Misina: P-line cx premium mor olan.Sanırım 0,20 mm olamlı.

Yorum: MAkina tetikli ve tek elle kullanıma uygun.Kışın çok sert havada tel elle mekanizmayı açıp,atış yaptırmaya yarıyor. Kamış ise harkulade güzel.Tepkileri çok güzel.Kısa olan sapına Erdal Mod.um özel uzatma parçası yaptı.Tak çıkar yapıp koltuk altı kullanıma uygun hale geldi.Misina FC kaplı olmasına rağmen kopma mukavemeti çok yüksek.Çok memnunum.

Surf Takım:
Makine: Dam SRL Surf 560
Kamış: Dam Green Cross power 3 parçalı 390 cm.
Misina: Hatırlamıyorum.

Yorum: Kamış oldukça iyi ve sert karakterli. 3parçalı olması gayet stabil olmasını sağlıyor. Sert karakterine uyum sağlayamadım ve elime oturmuyor.ama bu durum kamışın kalitesine gölge düşüremiyor.MAkinadan ise memnun değilim.Geterli güç üretemiyor.

Yemli Takım:
MAkina : Daiwa Regal 40 kafa ve Shiamno Alivio 40 kafa
Kamış: Shimano Catana mormora 400 cm -100 gr atarlı.
Misina: Hatırlamıyorum

Yorum: Shimano'nun dip balıkları için özel ürettiği ve en ufak vuruşları hissettiren kamışı mırmır avlarım için favorim.Yazlıkta yaz akşamları arkadaşlarla sahile kurulup,mırmır avlarken büyük keyif veriyor.
Hele ip misina ile çekerken, balığın kafa atışlarını o kadar hassas iletiyorki, keyifler zirve yapıyor.

Kamış olarak
Golfish BLACK HAWK 4.20cm
Makina olarak
RYOBİ ARTİCA
Misina olarak
ASSO 0.28
Kullanıyorum gayette memnunun yalnız makinanın orjinal kolu kırmalı oldugu için atçekte zorluyor,ben cnc kol ile değiştirdim harika oldu,kamış içinse kendimde dahil çarpıp kırılması dişında bu güne kadar kıranı duymadım.

Back