Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

BALIK ÇAĞIRICI KURŞUN YAPIMI (KENDİN YAP) SAYBORG KURŞUN PROJESİ

BALIKDENiZDE

Aktif Üye
Adı
Rifat Karababa
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Enteresan bir çalışma olmuş başarılar dilerim.
Aslında bu ve bunun gibi ürünler ( sonar , balık bulucu vs. ) avın doğasına aykırı geliyor bana ayrıca daha detaylı olarak konuyu açmak gerekirse ;
bizim avcılıkta kullandığımız jig, silikon ,sahteler ve yemli avda kullandığımız yemlerde balık yemi görür , takip eder ve saldırır yada yemi görür ve açlık içgüdüsü ile saldırır bu şekilde balığı yakalarız burda aslında avı kandırma sanatı devreye girer aksiyonlar sahtenin aksiyonları vs. ama karar balıktadır ve avın şansı vardır sizin bahsettiğiniz sistemde balık yemi görmez , açlık hissi ile hareket etmez reflekslerini uyaran bir uyarıcıya doğru zoraki hareket eder buda balığı kandırmaktan öte davranışa zorlamak gibi geliyor bana aslında bir nevi balığı tuzağa çekip orda yemi yemeye mecbur bırakmak gibi..
Bakış açısıdır, saygı duyarım Ömer hocam. Jiglerin, sahtelerin ya da yemli avcılıkta kurşun suya düştüğünde çıkardığı ses ve titreşimlerin de aslında bu çalışmadan farkı yok bana göre de. Her şekilde balık avlıyoruz, limiti bilmek önemli olan. Doğaya saygılı olabilmek.

BALIKDENiZDE

Aktif Üye
Adı
Rifat Karababa
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
saydığınız haricinde amatör balıkçılıkta kullanılan av malzemelerininde sınırları vardır bi takımdaki iğne sayısı, kullanılan malzeme vs gibi sınırlamalar var. balık çekici ve cezbedici kullanmak zaten yasak.
Bu sirküler nerede yazıyor? Link paylaşır mısın? Bunları okuyup ona göre hareket edelim.

BALIKDENiZDE

Aktif Üye
Adı
Rifat Karababa
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Mevzuatta öyle galiba ama ithal ürünlerde bu tarz ürünlere yasak koymadılarsa devam. Işık, kandırıcı gibi bir ton ürün gümrükten geçebiliyorsa sorun yoktur.

Kurşunun ucu biraz daha sivri olsa mesafe açısından daha iyi olabilir.
Ben de sizin gibi düşünüyorum. Sivri olan taraf atış esnasında bizden tarafta kalıyor, arka tarafı biraz konik yapmak yararlı olabilir belki.

tailofcat

Üye
Adı
fatih
Kan Grubu
A Rh Negatif
Bu sirküler nerede yazıyor? Link paylaşır mısın? Bunları okuyup ona göre hareket edelim.

b) Bu Tebliğde özellikleri belirtilerek izin verilenler dışındaki her türlü ağ, tuzak ve patlayıcı, öldürücü, bayıltıcı, uyuşturucu, uyutucu, uyarıcı maddeler, karpit, sönmemiş kireç, balık otu ve benzerleri ile su ürünleri avcılığı yapılması, bu maddelerin gemilerde ve av mahallerinde bulundurulması yasaktır.

Bu maddede der ki, İzin verilen dışında her türlü malzemeyi gemide veya av mahalinde bulundurmak yasaktır. Satışı, ithalatı ihracatı serbest. ( Bu maddenin böyle düzenlenmesinin sebebi ise mucidimiz çok her türlü alet edevat, alakalı alaksız malzeme avda kullanılabilir.) Yani bu kanunda izin verilenler haricinde kullanacağınız her türlü av malzemesi yasak arkadaşlar.

Şimdi bu güne kadar şunu yaptım bana kimse bişe demedi diyenler olcak. Eğer sizi denetlemeye gelen jandarma değilde, tarım bakanlığı personeli olsaydı cezayı yerdiniz. Jandarmanın personelinin kanun maddeleri ile pek arası yok. Genel geçer şeyleri kontrol edip giderler. Bazen kontrol bile etmezler.

Önemli Not : iş bu girdi muhalefet olmak amacı ile yazılmamış olup, avında yaşam şansına saygı duyulması gerekliliğinin farkında olunması için yazılmıştır. İlgili kanun sınırlamalarının amacıda av hayvanının yaşam şansına izin verilmesi amacı ile yazılmıştır.

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
Bakış açısıdır, saygı duyarım Ömer hocam. Jiglerin, sahtelerin ya da yemli avcılıkta kurşun suya düştüğünde çıkardığı ses ve titreşimlerin de aslında bu çalışmadan farkı yok bana göre de. Her şekilde balık avlıyoruz, limiti bilmek önemli olan. Doğaya saygılı olabilmek.
Aslında dediğiniz gibi bakış açısı jig , sahte ve kurşun düştüğünde yada her atışta ses ve titreşim çıkartırken sayborg ( isim de manidar olmuş ) bunu sürekli ve yorulmadan yapabiliyor :)