Balık Için Kamp Kuranlara Kablosuz Buzdolabı Yaptık

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan pagopago
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Evsizler 20 liralık battaniye alamadıkları için yatmıyorlar gazete kağıtlarının altına...bir bildikleri var tabii ki...

Güzel düşünce ama şunu unutmamak lazım. İçinde sürekli bir içecek değişimi olacak. Soğuklar alınacak yerine sıcaklar konacak. O yüzden bu kadar uzun ömürlü bir soğutma yapamaz.
Ama 2 gün iş görür gibi duruyor. Bunu hazırladıktan sonra daha büyük hacimli ikinci bir saklama kutusuna koyarsanız süre çok daha uzar.

İyi günler, mertek altına uygulanan ısı yalıtım levhaları mineral yünler ile kaplansa belki bir nebze anlayabilirim (cam yünü, taş yünü).Gazete kâğıdı hamur haline gelene kadar bir gün suda bekletildikten sonra değişik oranlarda vermikülit, perlit ve çinko boraks katılarak elde edilen harç ile kaplansa yine anlayabilirim.Ancak bu şekilde gazete kaplayarak poşet geçirmek ısı geçirgenliğini %5 etkiler.Saygılar...

İyi günler, mertek altına uygulanan ısı yalıtım levhaları mineral yünler ile kaplansa belki bir nebze anlayabilirim (cam yünü, taş yünü).Gazete kâğıdı hamur haline gelene kadar bir gün suda bekletildikten sonra değişik oranlarda vermikülit, perlit ve çinko boraks katılarak elde edilen harç ile kaplansa yine anlayabilirim.Ancak bu şekilde gazete kaplayarak poşet geçirmek ısı geçirgenliğini %5 etkiler.Saygılar...
Süper yaaa...bilgiden acayip etkilendim...bravo...tek sorun şu ki ,video tamamen gerçek...poşetin ısı ile ilgisi yok..görüntü çirkin olmasın diye geçirdim buzdolabının üstüne...

Son düzenleme:
Süper yaaa...bilgiden acayip etkilendim...bravo...tek sorun şu ki ,video tamamen gerçek...

Cüneyt Bey, gerçek olmadığını söylemedim.Isı yalıtımlı kutunuzu gazete kağıdı kaplamasanız da o kadar buz kütlesi ile yaklaşık süre gideceğini söyledim.Kabın neredeyse tamamı buz dolu zaten.Kabı kullanamaz olduk bu yöntem ile ...

30 ya da 50 litrelik buz kutuları da var...onlardan kullanırsanız bol bol hacminiz olur...gazete kaplamadan da aynı deneyi yaptım ben..buz 24 saat dayandı...bunu video kaydında belirttim...

Back