Balık Salma Videoları (balığını Salan Gelsin)

Nedim Ceylan

Daimi Üye
Tepki
3,358
Ödül
113
Konu içinde kaybolup gideceğine şurada toplu halde videoları görmek iyi olur diye düşündüm. Varsa kendinize ait videolar burada paylaşın lütfen. Herkese rastgelsin. Ben iki tane koyup açılışı yapayım.

vicdan limitlerini büyütmek adına çok iyi bir konu açmışsınız .Konu umarım yürür gider ,beklentilerin üzerinde farkındalık oluşturur...
İnşallah.
Sirküler dahi bilmeyen insanlar var. Kimseyi suçlamıyorum. Kimsenin av limitlerinden haberi bile yok.
Belki bu videoları görüp "bu adamlar bu balıkları neden salıyor yahu" diye bir soru işareti oluşur ve cevabı bulurlar diye düşündüm.

Geçen gün başka platformlarda gördüğüm bir paylaşımın da etkisi oldu.
Adam "Her gün 3-4 levrek tutuyorum" diye paylaşım yapmış. Bir sürü benekli ispendek. Mera benim avlandığım yerler olunca daha çok üzüldüm.

Avcılık lisans ile yapılmalı. Lisans denizlerimizdeki, tatlı sularımızdaki temel balıkları tanıyanlara, yasak zamanları, limitleri bilenlere verilmeli. Yani basit bir sınav yapılmalı. Toplanan para ile balıklandırma yapılabilir.
Lisansı verirken herkese geçerli sirküler de verilmeli. Elinde olta olan herkes denetlenmeli, lisansı olmayana sağlam cezalar verilmeli.
İş yine denetime kalıyor yani.

Daha bu sabah saldım bu ufaklığı, you tube olmadan direk video yükleme özelliği olsa iyi olurdu
IMG_20191202_084403.jpg
(link)

Back