Çok eski bir tarayıcı kullanıyorsunuz. Bu tarayıcıyla sitemizden tam verim alamayabilirsiniz. Daha hızlı, daha güvenli ve verimli kullanım için Google Chrome tarayıcısını kurup kullanabilirsiniz.
Üstüme attın !!!
Genellikle yakın çevremden atanların oltalarını da gözetlerim, sırf onlara takılmayayım, karışmasın diye. Genelde başıma gelen ; atarım güzelce oltamı suya (çok güzel istavrit çıktığını düşünün, ama biraz açıkta) tam istediğim gibi gitmiştir. Derim içimden "iğneleri doldururum kesin", sonra kurşun istenen derinliğe inince ilk tasmalamaları yaparsın. Tam düşündüğün gibidir, o tatlı titreşimleri hissedersin, balıklar gelmiştir. Sonra sarmaya başlarsın tam kararınca ne çok hızlı ne çok yavaş ki istavritlerin ağızları yırtılmasın. Tam yolun yarısına doğru birden farkedersin bir terslik olduğunu, haddinden fazla ağır basmaktadır takımın. Anlarsın birisinin takıldığını ama genede bir umut işte içinden hesaplarsın "belkide sadece misinalar değiyordur, henüz çapariler birbirine değmemiştir." Seslenirsin diğer adama "gel beraberiz, yaklaşıver bana" ( maksat yerlerimizi değişirsek durumu kurtarabiliriz onu görmek). Ama adam ısrarla seni dinlemez, tüm gücüyle makarasını sarmaya devam eder (takımı kurtaracak ! Ya da sanıyor kofana çekiyor çaparisiyle, ne geldiğini görmek istiyor bir an önce). En sonunda kıyıya getirir takımını tabi benim takıma iyice dolayarak ve almış olduğun balıkları da kaçırarak ! Sonra da derki "üstüme attın"
Kaç defa başıma gelmiştir bu hadise üstelik bunu diyenler hep oltasını benden sonra suya atmıştır. Takımlar dolandıktan sonra da kıyıda açmaya uğraşırken görürsün ki herkes 150 gr kurşun atarken bu adam 100-125 gr atmıştır. Sonra ne ; "üstüme attın !
Bir gün gerçekten birisinin "üstüne atlayacağım" o olacak, hadi hayırlısı 😀😀😀
" beraberiz " demek yerine, " beni çekiyorsun, bana taktın" diyenlere..
Limit altı- limit üstü balık alanlara..
balığa çıkmanın, sadece balık yakalamak olmadığının, bilincinde olmayanlara
Sürekli yardım alıp, yardım etmeyenlere..
Balık durumunu sorup, kendisi bulunca paylaşmayanlara
Yarış halinde olanlara
Epey varmış 🙂
Araç park yerinin sıkıntılı olduğu meraya giderken, 300 metre öteye arabanı park edip sonra sandalyesiydi, oltasıydı, yedek kurşunları sırtına vurmuş hızlı adımlarla tam meraya ulaştığunda kilit malzemelerden birini unuttuğunu fark etmek. Sonra "abi malzemeler iki dakka burada kalsın" diyerek ilk gördüğüne bırakıp koşarak arabaya gidip geri gelmek 🙂
İlk atışta ip misinayı kuşgözü yaptırmak ve durumu kurtarayım derken kalama kapağını Kaya'ların arasından düşürüp telafisi olmayan bir duruma düşmek beni gıcık eder. Bir kez başıma geldi ve o kapağın yenisini bulmak iki haftamı aldı.
ilk balik avi meraki...
yer eski foça...deniz kuv. as. kamp
eylul ortasi
aksam ustu biri kiyidan el oltasi atmis
o zaman bilmiyorum (ekmege sarili kibris)
rastgele diyorum...
cvp :şşşt! baliği kaciriyorsun ( sanki avaz avaz rastgele diye bagirdik kibrisindan ya kupez takildi ya karakulak yada kefal hayali...meger kamp in genc doktoru...
guldum gectim...
ikinci furya...
orta yaslarda kari koca es balik avi sevdalisi belli...
s.a a.s rastgele iki sohbet en azindan şşt! yok🙂
sargozlar cipuralar ve bir suru degisik balik...
masallah gozumuz yok banada yer olur mu dedim..
malzemen var mi dedi beyfendi
(ogretmen emeklisi es oldugunu izmirde yasadiklarini ogullarinin sayesinde kamp a her yil bu donemde gelip bu bereketli avlaktan butun kis yetecek kadar baligi aldiklarini soyledi...)
malzeme yok ama ne gerekiyorsa alirim yarin dedim...
0.35 floracarbon gorunmez misina 4 no lazer kesim mustad lacivert capraz agiz igne yem olarak saydi...bir suru sey...
bulamazsan beyaz karinli sardalya al pullarini temizle kaya tuzuna yatir buzdolabinda donsun tam yemlik olur...
e artik bu kadar bilgiye inceden milli ickimiz ayranida getirmeyi unutmazsin dedi...
yenge ordan ben efes antik sehrini seviyorum diye ince bir dip not cekti🙂)
gunduz ver elini eski foca balik avi malz. dukkani s.a a.s
ihtiycim olan malzemeleri soyledim..
envayi cesit bocekgiller deniz kurtlari yem ve oradan balik haline beyaz karinli sardalya...
kamptaki eve donus sardalye pullarini ayikla tuza bas malzeme hazir ayran antik tiyatro hazir uc bes atistirmalik...
aksam ustu indim mera kenarina...
kimse yok bekledim...gelenler var bizim takim🙂
malzemeleri gosterdim yemler yuzlerde gulumseme begendiler malzeme ve yemleri...
Sagolsun ilk igne baglamasini beyfendi ogretmisti sardalya nin kuyruk kismini capraz kesip yem takmayi...
yenge kendi havasinda kulaginda kulaklik takiliyor...
neyse basladik 3 kisi ava...
acemi sansi ya...avlak balik dolu cipura...
bir daha bir daha....arada kupez sargozlar ama cipura kadar...
ki sabah levrek almis birkac kez beyfendi...
torbalar ortak...
dalmisim balik avina bos yok akvaryum mubarek avcidan kacan balik merada uc kisiye av olmakta...
goz ucuyla baktim yenge baliklarin yapisini inceliyor🙂)
neyse devam...
torba ortak av sonu paylasilacak...
bu arada sardalya kafasini denize atinca yilan baligi pek severmis ...
yemi yutuncada sanirsin kayaya takildi takim...guc bela kiyiya iki kez aldi...
dedim ben yemem siz yermisiniz dedi dursun kiyida ustune ahtapotlar...kiyida yilan baliklari ahtapotlar birbiriyle kavgada o ona dolanmis oteki kollarini isirmaya calismis vs...dedim yazik gunay yemeyecekseniz denize geri verelim...mundar olmasin...dedi bakariz...
(plan varmis haberimiz yok)🙂)
neyse fena bir av posetler dolusu balik...
yenge dedi senin poset orada hakkin budur..dedim yenge eyvallah...
dedi yarin bizde sira ayran ve efes antik kent dedim tamam...
gun agirmis sabah eve donerken koca posette agirlik ve kivranmalar...ahtapot ve yilan baliklari...🙂))sagolsun kupez ve sargozun en ufaklari🙂)
herneyse hemen denize hizla donup yilan baliklari ve ahtapotu denize iade...
koca gece kupez sargoz...
yahu o koca cipuralar...sargozlar ve sargoza benzeyen diger buyuk baliklara ne oldu...
yenge gecenin karanliginda sifir hata operasyon yapmis...
ertesi aksam...
dediler restuarent bizdensin gittim self servis🙂)
yemeklerini almislar...ayran vs yok...
dedim tatildesin bosver...aldim ayrani koydum masaya baktim yenge uzat bakalim dedi...
dedim yenge dun gece efes antik te cok dolastin cipura sargoz buyuk balik goremedim e dedi koca yilanlari sana verdik ustelik ahtapotta dedim ben yemem demistim ki zaten denize geri verdim...
dedi aa duymadim bilmiyordum dedim o kadar balik getirseydiniz keske hepbirlikye yerdik dedi biz cipura kisin zor buluyoruz (izmir egede🙂) biz istanbulda her kiyidan cipura buluyoruz sanki🙂)onun icin aldim dedi onlari🙂)
tamam dedim artik posetler ayri🙂
herkesin malzemesi kendine yemide kendine...ha bu arada ayran istersen bak orda satiyorlar.. 🙂))
ne hakla bozuluyorlarsa🙂)yuzleri dustu🙂)asildi🙂)
hem tatil...hem sagolsun igneye baglamayi ogretti hem bilgi...
onun icin bisey demedim daha...
ertesi gece...acemi balikci gitti o hirsla muhtesem bir av...
gunduz zargana hatta levrek gece cipura sargoz kupez vs devam...
ertesi gun mangal...
es dost buyuk bir grup dedim masa orada ayranlar surada
(bizimkiler koseden bakiyorlar)🙂))
( bu arada simdilerde ogrendim...askeri bolge oldugundan ve mera kirmalik tam bir festifal...kupez sargoz levrek zargana karakulak yilan baligi ahtapot cipura ne istersen var hepsi kiyiya 10 20 mt de)
İlk atışta ip misinayı kuşgözü yaptırmak ve durumu kurtarayım derken kalama kapağını Kaya'ların arasından düşürüp telafisi olmayan bir duruma düşmek beni gıcık eder. Bir kez başıma geldi ve o kapağın yenisini bulmak iki haftamı aldı.
Benim ki de ayrı bir komedi, 2 arkadaş güzel yol ve zaman harcayarak meraya geliyoruz. Sonra çantamdan makineyi çıkarıyorum, bir bakıyorum kalama kapağı yok 😀 Neyseki evde unutmuşum. Pizzaları gömdük tornistan.