Balıkçılığa Başlamak Istiyorum

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan fegof
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

fegof

Yeni Üye
Tepki
0
Ödül
1
Selamlar dostlar. Şu sıralar şehrin yorucu temposundan çıkıp balık tutmak istiyorum ama etrafımda balık tutmayı bilen kimse yok🙁 Balık tutma videoları falan izliyorum hatta ama konuştukları şeylerdden hiçbir şey anlamıyorum. Daha önce eğirdir gölünde küspeli mısırlı kasnak ile sazan tutmayı denedim 4 saat boyunca boş boş bekledim. Yani daha önce balık tutmadım ve hiçbir şey bilmiyorum kasnak fırlatmak dışında. Şimdi dostlar size danışmak istediğim şey şudur: Daha önce hiç balık tutmamış biri olarak Burdur-Isparta-Antalya çevresinde hangi balıkları tutarım? nasıl tutarım? hangi setle tutarım (ucuz bir başlangıç seti önerisine açığım) ve yeni başlayan biri hangi balıkla nerede başlamalı, ne yapmalı? Yardımcı olursanız çok mutlu olurum. Şimdiden teşekkürler.

Hocam bence bu işe başlama konusunda bir daha düşünün çünkü tam bir karadelik bu hobi. Sizi içine çektikçe çekiyor, bir süre sonra bi bakmışsınız normalde yapmam dediğiniz şeyleri yapmaya başlamışsınız ( misal ben sabah gün ağırmadan kalkıp arabayla birkaç saat yol gidip daha sonra yaya olarak tırmanış yapıp alabalık avına gidiyorum ). İşin şakası bir yana gerçektende balıkta geçirilen zaman çok tatlı oluyor balık olmasa dahi. Öncelikle aramıza hoşgeldiniz. Ben o yöreye hakim değilim hakim olan arkadaşlar size gerekli bilgileri verecektir lakin forum zaten bilgi deryası. Yani arama yerine neyi merak ediyorsanız yazarsanız zaten çoğuna ulaşıyorsunuz. Bu arada kendinizi malzeme alma konusunda bir şekilde kısıtlamanızı öneririm zira bir süre sonra durduramıyor insan kendini. Bir bakmışsınız evde bir servet yatıyor 🙂.

Tatlı su avını çok bilmem ama en gözde balık turna sanıyorum. Başlangıç seti yerine ikinci el temiz bir spin set yapıp bölgenizdeki balıklara yönelik farklı su şartlarında iş yapacak tarzda kandırıcılar alırsanız çok ve gereksiz masraf etmeden başlayabilirsiniz.

Tatlı su avını çok bilmem ama en gözde balık turna sanıyorum. Başlangıç seti yerine ikinci el temiz bir spin set yapıp bölgenizdeki balıklara yönelik farklı su şartlarında iş yapacak tarzda kandırıcılar alırsanız çok ve gereksiz masraf etmeden başlayabilirsiniz.
Hocam bence tatlı su kralı alabalık. Tabii bu kişisel olarak değişebilir lakin alabalık sanıyorum ki herkesin gönlünde başka yerdedir.

Bu işi zamana yaymalısın.
Teorik bilgiler pratikte bire bir çalışmayacaktır. Yani ne söylesek boş.
Her su kendi kurallarını barındırır, her balık ayrı stilde avlanır.
Özellikle tatlı su avlarından olan sazan için bir kaç saat genelde yetmeyecektir. Sazancılar avlarını genellikle kamp kurup göl kenarında geceleyerek yaparlar. alarmlı pek de ucuz olmayan özel setler kullanırlar. Avlaklarını yemlerler, balıkları yemlere alıştırırlar. Diğer türlü de olur ama genelde sadece şansa olur.

En kolay tatlı su avı turna balığı ile olabilir. Makul bir kamış-makina ve birkaç kaşık ile maket balıklar ile at çek yaparak avlanabilirsin. Bunun için de bu balığın olduğu yerleri bulmalısın. Böyle yerler sapa yerler olduğu için kendine de mutlaka bir arkadaş bulmalısın

Arkadaşlar öncelikle yanıtlarınız için hepinize teşekkür ediyorum. Bugün av marketlerini gezdim ve bir tanesinde tecrübeli bir abimizle fikir alışverişinde bulundum. Bana spin balıkçılığı yapmamı önerdi ve başlangıç seti olarak Okuma G-Force kamış ve Okuma Revenger Rv-40 makina önerdi. Ömür boyu da garantisi var dedi. Gayet makul de bir fiyatı var (totalde 150). Tabi önce bi araştırmak lazım 😀 sizlere de sormak istedim. Benim bulunduğum coğrafyada Levrek-Alabalık-Sazan türleri var, Antalya'ya sıkça gidiyorum orada da avlanabilirsem canlı çeşitliliği artıyor. Belki kafama eserse komşu illere turna tutmaya gidebilirim. Sizlere sorum bu oltayı alsam buralarda işimi görür mü veya yaklaşık aynı fiyata daha iyi bir set bulabilir miyim?

Hoş geldin aramıza
Hanım eve almayınca yatarsın artık orda burda.
Balığa gitme planı yapıyorum evraklar imzadan baya bir sonra çıkıyor.üstelik altına birkaç şart.
Evden çıkana kadar zaten balık dolaşıp geldiği yere çoktan gitmiş oluyor.

Back