Balıkçılığa başlayacağım yardım

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Fenyx
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Fenyx

Yeni Üye
Tepki
0
Ödül
1
Merhabalar zaman geçirmek için ve yeni hobi edinmek için balık tutmak istiyorum. Marmara denizinde ve bazen de tatlı suya gidebilirim neredeyse elime hiç olta almışlığım yok çok küçükken birkaç kere aldım. Nasıl başlayabilirim ne önerirsiniz? Düşük bütçe ile başlamak istiyorum neyden nasıl zevk aldığımı keşfettikten sonra daha iyi bir oltaya geçmek istiyorum. Genel olarak ne önerirsiniz? Şimdiden teşekkürler.

Merhaba Berkant,

Hangi disiplin ile balık avı yapmak istiyorsun?

İstanbul'da en çok kullanılan ve yıl boyunca en uzun süreli av yapabileceğin disiplin surf olur bana göre en keyiflisi ancak biraz pahalı bir hobi olan lrf dir. Önce youtube dan falan bu disiplinlerden hangisi yapmak istediğine karar ver bence sonrasında bütçe belirtirsen takım tavsiyesi kolay. Hatta forumu karıştırırsan yüzlerce tavsiye mevcut.

Hoşgeldin, Eğer tam şehrini söylersen ona göre daha iyi yardımcı olabiliriz. Marmara denizi evet bir konum lakin marmara denizindeki her balık her sahilde bolca çıkmıyor. Hangi av sitilini seçeceğin de bir konu. Balığı yemek için mi tutacaksın yoksa maksat zaman geçsin diyemi tutacaksın onu düşünmelisin. Kararını verip bize söylersen daha iyi bir şekilde yardımcı olabiliriz. Bölgendeki av bayiilerine giderek onların nasıl avlandığını ve hangi yemlerin daha çok iş yaptığını öğrenebilirsin. Balıkçılığı öğrenmek varken balıkçılığı yeniden keşfetmenin bir anlamı yok sonuçta.

Düşük bütçe konusunda şunu düşünüyorum, bim de eğer 600 700 tl ye olta bulursan git al. Yemin iyi olduğu sürece tutarsın. Sonuçta hedef balığın orkinos veya yelken balığı değil o kadar mükemmel bir şey olmasına gerek yok.

Merhabalar zaman geçirmek için ve yeni hobi edinmek için balık tutmak istiyorum. Marmara denizinde ve bazen de tatlı suya gidebilirim neredeyse elime hiç olta almışlığım yok çok küçükken birkaç kere aldım. Nasıl başlayabilirim ne önerirsiniz? Düşük bütçe ile başlamak istiyorum neyden nasıl zevk aldığımı keşfettikten sonra daha iyi bir oltaya geçmek istiyorum. Genel olarak ne önerirsiniz? Şimdiden teşekkürler.
Hoşgeldiniz bu konuyu ben de yeni bir amatör kardeşiniz olarak takip edeceğim. Öğreneceğimiz her zaman çok tecrübe var.

Herkese öncelikle teşekkürler, tanıdığımız bir oltacıdan başlangıç için bir olta aldım. Eksiklerimi anlayıp neyden zevk aldığımı anlayana kadar kullanacağım. Kocaeli Gebze'de oturuyorum genel olarak buranın kıyılarından sallayacagim. Hem zaman gecirmek hemde tutabilirsem yemek için de yapmak istiyorum. Oltayı alırken gece için şamandıralı, sabah için at çek şeklinde olacak şekilde yardımcı oldu. Şu an ana amacım öğrenmek ondan sonra diğer türlerin nasil kullanıldığı ve işlevlerini öğrenmek. Çok fazla çeşit var ve biraz kafa karistirici geliyor şu an.

Herkese öncelikle teşekkürler, tanıdığımız bir oltacıdan başlangıç için bir olta aldım. Eksiklerimi anlayıp neyden zevk aldığımı anlayana kadar kullanacağım. Kocaeli Gebze'de oturuyorum genel olarak buranın kıyılarından sallayacagim. Hem zaman gecirmek hemde tutabilirsem yemek için de yapmak istiyorum. Oltayı alırken gece için şamandıralı, sabah için at çek şeklinde olacak şekilde yardımcı oldu. Şu an ana amacım öğrenmek ondan sonra diğer türlerin nasil kullanıldığı ve işlevlerini öğrenmek. Çok fazla çeşit var ve biraz kafa karistirici geliyor şu an.
Gebze tarafında genellikler istavrit alırlar çapariyle birde tekne ile açılıp tutanlar var. Fakat o bölgede istavrit dışında bir balığın tutulduğunu duymadım ,kefali saymazsak.

Back