balıkcılığa yeni başlıyorum yardımınıza ihtiyacım var

domdom

Yeni Üye
Tepki
2
Ödül
5
iyi günler ben balıkcılığa merak sardım ve yardımınıza ihtiyacım var

yapmak istediğim şey olta ile at çek yapmak. bunu göllerde ve barjlarda yapcağım yani tatlı suda.

istediğim şey ise ben öğrenciyim ve acemiyim bana en ucuz/uygun makina, kamış önerisi yapabilirmisiniz bir de kaşık takarım diye düşünüyorum. bütcem olunca da sahte balığa geçerim diye düşündüm, önerilerinizi bekliyorum şimdiden teşekkür ederim.

Hoş geldin Mehmet , bütçeni belirtirsen birde avlanacağın yerlerde ne tür balıklar var onları da söylersen yardımcı olmaya çalışırız.

Hoş geldin Mehmet , bütçeni belirtirsen birde avlanacağın yerlerde ne tür balıklar var onları da söylersen yardımcı olmaya çalışırız.
hoşbuldum hamdi abi
bütcem kamış ve makina için 1000 tl desem çok mu düşük olur okullar açılıcak çok fazla para ayıramam

turna ve sazan var diye biliyorum bir de gitmek istediğim bir gölde alabalık var diye duydum

çok saçma konuşuyorsam lütfen kusura bakmayın cidden nerdeyse balıkclık konusunda bilgim 0 yaklaşık 1 aydır forumda dolaşıyorum ama bazı şeyleri tam anlayamıyorum

Çok düşük,artık 1000 tl ye çok düşük kaliteli ürünler var , en az 2000 tl civarında para ayırman lazım o da giriş seviyesi bir takımı olur , turnayı ve alabalığı at çek ile yakalarsın ama sazan için yemli takım lazım , bir takımla bu işi yapman çok zor , ya yemli bir takım alıp hepsine yemli atacaksın yada iki takım alacaksın.

Çok düşük,artık 1000 tl ye çok düşük kaliteli ürünler var , en az 2000 tl civarında para ayırman lazım o da giriş seviyesi bir takımı olur , turnayı ve alabalığı at çek ile yakalarsın ama sazan için yemli takım lazım , bir takımla bu işi yapman çok zor , ya yemli bir takım alıp hepsine yemli atacaksın yada iki takım alacaksın.
peki söylediğin bütcede bi öneri yapma şansın var mı abi

Dostun sana bi abi tavsiyesi vereyim Eğer öğrenciysen hiç spin ve LRF işine bulaşma. 1000-3000 lira arası kuracağın takımlar seni üzer. 1000 lira lara karbon kamış bulamazsın. Karbon tozunu pvc ile karıştırıp karbon diye satıyolar. Seni üzmeyecek bir spin takım kamış+makine+ip+lider misina 5000 liraları bulur geçer bile. Ucuz mal alacak kadar zengin olma. Alacağın ürünlerin uyumu çok önemli. Ucuz diye ip alırsın su tutar makinen su içinde kalır buda korozyona sebep olur, atışta kuş gözü olur. Kamış karbon kalitesi düşük olur pvc üzeri kaplamalı olur her atışında lastik gibi sallanır toplanamaz. Bu seferde her atışta ip kamış ucuna dolanır. Emeğine yazık olur parana yazık olur.

Tatlı su için çok pahalı takıma gerek yok Erdem , piyasada çok iyi f/p ürünler var ben genelde kullanıpta memnun olduğum ürünleri tavsiye ediyorum , tabi kaliteli takımın zevki bir başka oluyor onda haklısın.

Back