Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Balıkçılık ve su ürünleri sektöründe yaşanan sorunların araştırılması

Bedri35

Daimi Üye
Adı
Bedri
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Arkadaşlar Merhaba,

Bugün resmi gazetede yayınlanan karara göre konuda geçtiği gibi balıkçılık ve su ürünleri sektöründe yaşanan problemlerin araştırılması için bir komisyon çalışma yapacak. İçeriğini tam bilmiyorum tabi ki ancak her ne kadar ispat edemesem de konunun içinde azalan balık popülasyonu, deniz kirliliği, boğaz gibi dar alanlarda yapılan yanlış ağ avcılıkları da olduğunu hissediyorum. Umarım bu işlere ve doğaya gönül vermiş insanlar tarafından kurulmuş ve sonucunda başarıya ulaşan harika bir komisyon olur.

1679389177733.png

KaNKuRT

Moderatör
Yönetici
Adı
Erkan
inşallah deyip susuyorum
umutla bekliyoruz

Umut19

Aktif Üye
Adı
umut
Kan Grubu
A Rh Negatif
az olan gırgır vs balıkçılıgının arttırılması ,gırgır vs teknelerin hareket alanları ve hareket saatlerinin esnetilmesi hususunda çıkacak kararları merakla bekliyorum

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
Bu konuda karamsar düşünmekte o kadar haklıyız ki insanlarda farkındalık koca bir sıfır bu kulaklar "kota gelirse insanlar ucuz balık yiyemez " lafını da duydu "biz tutmazsak Yunan tutar " diyeni de duydu.
Yakın tarihte dehşet içinde İstanbul boğazının ticari gemilere kapatılarak av yapmanın yollarının arandığını devletin bir kurumu kendi alanını kapatarak duyurdu diğer bir kurumu av izninin kendisi tarafından verilebileceğini belirterek bu talihsiz karardan dönüldü olayı hepimiz takip ettik.
İstanbul boğazı yapısı ve ticari etkenlerden dolayı kendini bu güne kadar koruduğu kanaatindeyim yoksa bu zamana kadar çoktan birçok balık popülasyonu bitmişti.
Aslında Dünya'da bunun birçok örneği var balığın yumurtlamasına izin verecek kadar boya erişmesini sağlamak bir diğer kilit konu ise balığın avcılığına kota getirilmesi ben su ürünleri mezunu değilim akademik seviyede konu hakkında bilgim yok ama hayatında olağan akışı var bunu arkadaş çevreme izah ederken hep kullandığım bir örnek var 2000 adet koyunu doğurmasına izin vermeden kesersen çok güzel bol bol et yersin ama ağılda koyun olacak kuzu kalmaz...

tamam

Aktif Üye
Adı
murat
Kan Grubu
A Rh Negatif
Bizim karadenizli balıkçılar Afrikaya Moritanya da avlanmaya başlamışlar. Orada da yam yam gibi avlanmaya başlayınca orada ki yetkililer Türk balıkçılara müdahelede bulunmuşlar. Afrika ülkesi kadar bile yönetilemiyoruz.

E

Erden Eren

Misafir
Ne kendi hemcinsine ne yeşile ne maviye ne de diğer canlılara ZERRE KADAR SAYGISI olmayan bu coğrafyayı oluşturan bireyler yani toplumumuzdan yana hiç umudum yok. E yasa koyucular da bu bireyler arasından çıktığına göre çıkması muhtemel herhangi bir yasa yahut düzenlemeye dair de hiç umudum yok.
Bu umutsuzluk tezini dayandırdığım kaynağı, gerekçeyi soranlara 1980'den bu yana İstanbul'da bizzat gözlemlediklerim derim. Acı ama gerçek.

mohac

Daimi Üye
Adı
Aykut
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Herkeste su akarken küpü doldurma düşüncesi olduğu sürece afedersiniz bizden bir bok olmaz.

M2101K6G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

arkadas

Daimi Üye
Adı
ibrahim
cifciye tarlasina hayvan gübresi atti diye ceza yazan devlet yardim isteyen cobana birak bu isleri diyen devlet ancak balikciligi yasaklar belkide karadenizdeki patlayan somon aglarini patlasmis olabilir yeni dünya duzeni yapay et vsvsv

mohac

Daimi Üye
Adı
Aykut
Kan Grubu
A Rh Pozitif
O çiftliklerin sigortalı olduğu bilerek patlatıldigi söyleniyor.

M2101K6G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi