Merhaba. Ben de ilk başladığımda en uygun fiyatlı kamış ve makina almıştım. ilk gün izmarit tutmuştum. 1. hafta dolduğunda ise olta 40gr kurşuna dayanamayıp kırılmıştı. gidip effe infinity 420 kamış almıştım ve 2,sini de aldım daha sonradan yedek olarak. 2017 den beri halen duruyor kamışlarım ve tabi şu an emekli modunda takılıyorlar 🙂
ha şu an 6-7 adet surf oltam, 8 adet 5000-6000-7000-10000 lik makinam, 4 adet spin takımım,2 adet light spin takımım, 3 adet lrf takımım, 40-50 adet sahte maket, 30 paketten fazla silikon jighead vs vs... hepsi hobi odamda duruyor. arabada ise 2 adet surf,1 adet spin ve 1 adet lrf takımım ve sahte malzeme kutum bagajda her zaman durur..
bunları niye yazdığıma gelince sakın yanlış anlama bukadar var şöyle böyle diye yazmadım. bunların hepsi deneyim,istek ve av disiplinine göre maymun iştahlılıktan oldu.
git bi olta dükkanına, 1 adet 30mt 0,30misina sarılı kasnak al,söyle sana bi de bedene 7no iğne bağlasın. 3gr kıstırma kurşun al, 1 paket te mamun,sülünez,karides veya boru kurdu al. ordan altınoluk liman ın fener inin dış deniz kısmına geç. takımının iğnesine aldığın yemi tak ve kayalık taşlık yerlerin dibine at eşkina ispari vs keyfine bak.. Tabi bu dediklerimi hava kararınaca yap..
1-2 hafta bu keyfi al ve daha sonra git bi olta dükkanına okuma rv45 makina. 580tl, portfish in 4,05 mt lik kamışı 1600 ila 1900tl civarı, 5 adet 100lük armut kurşun, 5 adet 50lik armut kurşun, 5 adet çapari.5 adet 2li veya 3lü dip takımı,1 adet fosfor ve olta fosfor tutma aparatı, 5-10 adet büyük boy fırdöndü, al.
çapariyi tak ve ufaktan at çek e başla. 1-2 hafta böyle takıl ve elinin hassasiyeti oturunca ve alışmaya başlayınca dip takımını tak ve bu sefer kasnak ile yaptığın şeyi dip takımı ile yap.. daha sonradan ise 150gr yassı kurşun alıp aynı dip oltası ile ileri salla gece dibe yatır. al yanına şapkanı, içeceğini ve kamp sandalyeni,kamışın ucunun oynamasını izle..
ha baktın bunda da keyif alamadın, spin e geç. baktın oda mı olmadı, lrf ye geç... tabi bunlar için ayrıyetten bi odanın duvarını ve bi dolabı feda et. benim gibi takımları toplayacaksın çünki 🙂
bol şanslar..