Balıklar Dar Boğazda

SKARPİ66

Daimi Üye
Tepki
4,314
Ödül
113
Boğaz bir balık kapanı değildir ! Gırgır Avcılığında Avlanma Derinliği AB Standartlarına Yükseltilmelidir.

İstanbul Boğazı’nda balık yaşamları tehlike altında!
@WWF_TURKIYE nin ve @refikabirgul ün konu ile ilgili bilgilendirmeleri aşağıda, detaylı bilgi linkte.

Siz de twitter de
👉🏾 #BalıklarDarBogazda 👈🏾hashtagi ile bu kampanyaya destek olabilirsiniz.

(link)

Boğazda hamsi avına getirilen 10 günlük yasağın ardından bir akademisyenin yunuslar hakkında basına yansıyan ifadeleri gerçek dışı ve bilimsellikten uzaktır. Bu açıklama, en başta balıkçılığı etkileyecek ve geri dönülemeyecek yanlışlara sürükleyecektir.
Twitter 👉🏾 #BalıklarDarBoğazda 👈🏾
EF6E0173-5A95-48B4-B45F-4465BB0F2226.jpeg

Balıkçılığın sürdürülebilir geleceği için gırgır ağlarıyla avlanma derinliğinin bir düzenleme ile Avrupa Birliği standardı olan 50 metreye çıkarılmasını ve yasal düzenlemelerin, tüm paydaşların katılımıyla sağlanacak ortak yönetim modeliyle gerçekleştirilmesini talep ediyoruz.

Sorunun kökeni ahlak. Pis ahlak bunu ve toplumdaki diğer sorunlari dogurur. Yillar icinde biriken bu ahlak pisligini gidermek cok zordur polisle tufekle falan duzelmez cok buyuk emek gerekir. Bu emegi de kisi kendisi gösterecek hapisle cezayla falan olmaz. "Bekciyi kim bekleyecek" sozu bunu anlatir olay vicdanda bitiyor. İşyerim sariyerde, ağır tonajlı tanker geliyor oyle bir korna caliyor ki bogaz inliyor bizim girgir olsun ufak teknesi olsun balik hirsiyla umrunda degil veya tehlikeli manevralar yapiyor veya yoldan cekilmiyor. Peki tepki gostermeyelim mi.....muhtemel sorusunu cevaplamayacagim.

Peki tepki gostermeyelim mi.....muhtemel sorusunu cevaplamayacagim.

insan yaşamında en önemli unsur GELECEĞİ’dir.
Tüm yaşamımız bunun üzerine kurulmuştur. Bize istemediğimiz halde yaşatılan, istemeden yaşamak zorunda bırakıldığımız her şeye ( hiçbir şeye ) sessiz kalmam. Saygı ve ahlaki değerleri koruyarak Tepkimi veririm. Susmam.
İnsanın yaşamında geleceğini etkileyen en büyük etkende ALIŞMAKTIR. Alışmak insanı ruhen ve bedenen yavaşlatır. Gelişmesini etkiler. Körleştirir. Sağır kılar. Dilsiz kılar.
Anladığım kadarı ile “tepki göstermeyelimmi” diyerek cevaplamadığınız sorunun sonuçlarına alışmışsınız.
Saygı duyarım. Ama tasvip etmiyorum.
Söz konusu olan durum yanlızca sizin ve benim değil doğmuş yada doğmamış çocuklarımızın geleceği. Ve birilerinin bunu talan etmesine sessiz kalıp, göz yummak bana göre değil.
EN AZINDAN TARAFIM BELLİ OLUR...

Anladığım kadarı ile “tepki göstermeyelimmi” diyerek cevaplamadığınız sorunun sonuçlarına alışmışsınız.
...
EN AZINDAN TARAFIM BELLİ OLUR...

@SKARPİ66

Yanlış anlaşıldığımı belirtmem gerek.

Toplumsal tepkiye taraftar olmak bi tarafta dursun..sessiz kalmak da diger tarafta dursun. İkinci seçeneği tercih ettigim düşünülmüş. Oysa ben "seceneklerden hangisini tercih ettigimi sormayin, cunku belki de bu iki secenek disinda secenekler olabilir ve bulunabilir" gorusundeyim.

Cunku bu iki secenekten biri mi oteki mi diye insanlik tarihi bolunme ve kiyimdan gecmis ve hala da geciyor. Bu konu derin. Peki tartismanin yeri balikcilik forumu mu? Neden olmasin. Ama kimin enerjisi ve zamani var ve kim degerli zamanini ayirir? Bunu da cevaplamiyorum. İyi forumlar.

GÜNÜN HABERİ 12.01.2021 / Bursa
0C2CE0AB-CCD2-4C91-AE88-FC9FE4A42C90.jpeg

“Bir balığın hayatında ona bir defa üreme fırsatı vermezsek, neslini devam ettiremez”
İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, “1380 sayılı su ürünleri kanununa istinaden, denizde boy, zaman ve yer yasaklarına bakıyoruz. Karaya çıkış noktalarında boy denetimine bakıyoruz. Her balığın avlanması gereken boylar vardır. Boy denetimine baktık burada. Nakil belgelerini kontrol ettik. Denetimlerde yaptığımız boy yasaklarından bahsetmek istiyorum. Boy yasağı bir balığın hayatında ona bir defa üreme fırsatı vermezsek, neslini devam ettiremez”

“Bazı bölgelerde hamsi balığının tutulmasına 10 gün yasak getirildi”
“Bizler de sürdürülebilir balıkçılık için, gelecek nesillerin balık yiyebilmesi için, balıkçıların da balık tutmaları ve mesleklerini icra etmeleri için buna dikkat ediyoruz. Boy hamsi balığında 9 santimdir. Geçtiğimiz günlerde hamsideki küçük boylardan dolayı bakanlığımız bazı bölgelerde hamsi balığının tutulmasına 10 gün yasak getirdi.”

“Eğer küçük boyda balık alırsanız, balık nesli tehlikeye düşecek”
“Bugün halde yaptığımız incelemelerde genel olarak hamsinin donuk olarak geldiğini gördük. Herhangi bir boy yasağına rastlamadık. Fakat bir miktar istavrit, mezgit ve turna balığına el koyduk. Denizde, karaya çıkış noktalarında, halde ve perakende satış noktalarında denetimlerimiz sürüyor. Sürdürülebilir balıkçılık için vatandaşlara, küçük boyda balık almayın. Eğer küçük boyda balık alırsanız, balık nesli tehlikeye düşecek diye sesleniyoruz.”

Back