Balıksevdam Mobil Versiyonu (Cep Telefonları v.b. için)

TEKNOTURK

Daimi Üye
Tepki
65
Ödül
38
İnternete ulaşım için, cep telefonu v.b. mobil cihazların kullanımı oldukça yaygınlaştı. Sitemize ulaşmayı daha fazla yoldan sağlayabilmek için, sitemize bir de MOBİL VERSİYON teması eklemek gerekir artık.

Cep telefonu v.b. küçük ekranlı cihazlardan da sitemizin normal(web) versiyonuna ulaşmak elbet mümkün. Mobil versiyon sayesinde, mobil cihaz ekranlarına en uygun görünümde ve daha hızlı, daha pratik bir biçimde site görüntülemesi gerçekleşecektir.

Yalnız bir tavsiyem var, cep telefonundan site adresine((link)) girildiğinde kendiliğinden mobil versiyon site açılmasın çünkü kimisi için sitenin normal görüntülenmesi daha avantajlı olabilir.

Bundan dolayı mobil versiyon için yeni bir alt adres atanması daha iyi olacaktır. Örneğin m.baliksevdam.com şeklinde olabilir.

Telefon modeline göre, sitemizin aşağıdaki gibi pratik görünümleri oluşacaktır.

lightweightscreenshot.png

vbulletiniphoneapp.jpg

8158d1297955161-virtual-html-display-vb-notices-conflicts-mobile-style-notice.png

Saygı değer Adminim, Modlarım ve Üyelerimiz...

Konu ile ilgili sunumum bu kadar, kıymetli görüş ve değerlendirmelerinizi bekliyorum.

İyi günler diliyorum 😀😀

Bunu siteye adapte etmem için ne gerekiyor?

Bunu siteye adapte etmem için ne gerekiyor?

Sitemizin versiyonuna uygun bir mobil versiyon teması kurulumu yetecektir sanırım. Sadece mobil adresten girenler için sitenin şeklini değiştirecek.

Ama hangi tema diye bakmadım vb forumlarına henüz 🙂 Siteye eklenen diğer temaları nerden alıyorsanız orada bir arattırın "mobile theme" diye Hamdi Abi.

Ben de araştırayım bir yandan. Sanıyorum, Fatih Abi kolayca halledecektir bu işi. Ona da bir sor istersen.

Şimdi baktım, tema eklenmesi yeterliymiş. Ataştırmaya devam ediyorum.

Yani birkaç farklı alt adrese, ipod, android telefon, symbian telefon, ipad v.b. için en uygun kullanımı sağlayan tema bile eklenebilir. Bu özellik süper olur böyle olursa.

Sitemizin versiyonuna uygun bir mobil versiyon teması kurulumu yetecektir sanırım. Sadece mobil adresten girenler için sitenin şeklini değiştirecek.

Ama hangi tema diye bakmadım vb forumlarına henüz 🙂 Siteye eklenen diğer temaları nerden alıyorsanız orada bir arattırın "mobile theme" diye Hamdi Abi.

Ben de araştırayım bir yandan. Sanıyorum, Fatih Abi kolayca halledecektir bu işi. Ona da bir sor istersen.
Tamam araştırauım, sende araştır.

Bizim sitenin versiyonunda olan temalar aşağıdaki linte Hamdi Abi.

(link)

iPhone / iPod Touch Optimized Skin
(link)

Mobile, Cell, Phone, PDA, iPhone Style
(link)

Mobile Phone / iPhone / PDA Detection and Style Assignment
(link)

Erkan bana Türkçe lazım 🙂

Türkçe birkaç tane tema var yerli sitelerde ama güvenemedim pek. Vbulletinîn kendi sitesinden daha güvenilir olur diye oradan link vermiştim. Siteye sadece vb lisansı olanlara indirme izni veriyor diye de inceleyemedim.

Yine bakayım, tr kaynaklara tekrar.🙂

Back