Balıkta elleri kokudan arındırma.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mctymn
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

mctymn

Daimi Üye
Tepki
920
Ödül
103
Balıkta elleri kokudan arındırmak ve son temizlik için yılardır kullandığım ve memnun kaldığım karışım.
Limon kolanyasının 1/3 ünü boşaltıyoruz, içerisine sıvı el sabunundan yarım parmak kadar ilave ediyoruz .( basmalı sıvı el sabunu aparatından 6-7 basım. Üzerine 1.5 - 2 parmak kadar su ilave ediyoruz. Kapağını kapatıp çalkalıyoruz , kullanıma hazır . Çantamızda baş köşede. Olmazsa olmaz. .
Bolca kullanıyorum. Kullanımda ilk anda ellerde hafif sabunumsu his versede, iyi temizliyor ve balık kokusu kalmıyor.

Eldiven kullanıyorum. Av sonunda da tuzlu su ile iyice ovuyorum. Peşinden limon kolonyası ile bolca ıslanmış ıslak mendille siliyorum. Yine de az miktarda koku kalıyor.

Merhaba hobidaşlar,size naçizane önerim şudur :balıkta koku yapan taze olursa da olsun balığının iç organları, yapmanız gereken taze balığı alınca keskin bir bıçakla fileto olarak kesin üst sağ veya sol köşesinde iç organ kalıntılarını mutlaka temizleyin (asla yıkamayın)ve o şekilde saklama kabına koyun ava öyle gidin.
Av bitince elinizi ıslak mendille veya suyla yıkayın hiç koku olmayacak,eğer sizde yem yumuşar endişesi varsa ben kullanmıyorum yemi tuzlayabilirsiniz ,ama kokudan kurtulmanın başka yolu yok maalesef herkese rast gelsin 🙂🙂🙂🙂🙂🙂

Ben genelde av esnasında fileto kesiyorum, haliyle eller özellikle ne kadar yıkarsan yıka tırnaklardan koku çıkmıyor.
Ben genelde limon, mandalina veya portakal kabuğu ile önce parmakları özellikle tırnak diplerini temizliyorum ardından diş macunu. Nasıl bir kimyasal ise dişleri temizlediği gibi tırnakları da temizliyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Belki size ilginç gelecek,at çek yapıp boş döndüğüm zamanlarda yemli ava gidiyorum.
Neden?ellerime sinen o muhteşem balık ve yem kokularını özlediğim için, yemli ava gittiğinizde av bitene kadar elinizi sadece su ile ıslatılmış bezler ile silin
Av esnasında kimyasal maddeler ile yoğunlaştırılmış sıvı yada katı maddeler kullanmamanız daha iyi.
Diyelim kullandınız,hemen arkasından elinizi durulamanız gerekir çünkü kullandığınız yemlerin kokusuna kimyasal katkı sağlamış olursunuz

Back