Balıkta elleri kokudan arındırma.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mctymn
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Balığın kokusunun en rahatsız edici olduğu noktalardan biri ellerdir. Bulaşıklarda, kumaşlarda kimyasal içerikli ilaçlar kullanılabilirken ellerdeki koku için yapılabilecek çözümler biraz daha azdır. Bu nedenle olabildiğince pratik püf noktaları öğrenmek gerekmektedir.

Ellerinize balık kokusu sinmeden önce (link) yapraklı sabunla güzelce yıkayabilirsiniz. Defne yaprağı, balık kokusunu rahatlıkla dağıtacaktır. Aynı zamanda limon da eldeki balık kokusunun kaybolmasına yardımcı olacaktır. Ellerinizde bulunan koku için bir limonu ortadan ikiye ayırarak ellerinize sürün. Her yere güzelce dağıttıktan sonra ellerinizde bir süre bekletin. Sonrasında soğuk suyla yıkayın. Bu yazıda: (link) balık kokusu nereden nasıl çıkarılır tüm detaylarıyla anlatılıyor. Göz atmanızı öneririm.

ben önce biraz kolonya biraz da saf alkol döküyorum kirini alıyor.Sonra ıslak mendiller iyice ovalıyorum.
Selpakla kuruladıktan sonra biraz batikon biraz da ispirto döküp iyice boca ediyorum , tekrar yıakyıp kuruladıktan sonra ph5 ayarlanmış hafif asidik suda 5 dakka bekletiyorum.

Son olarak elime elyaf bez sarıp üzerine bolca alkol döküp ateşliyorum ve denize atlıyorum.

Tertemiz mis gibi koku falan kalmıyor.

Balığın, kokulardan fazlasıyla etkilendiğini düşündüğüm için av esnasında ellerimi sadece yanımda getirdiğim bez ile temizliyorum. Av sonrasında ise arabaya binmeden önce balık kokusundan fazlasıyla etkilendiğini bildiğim eşime 🙂 kokmamak için önce mandalina kabukları ile iyice ovalıyorum sonra ıslak mendil ile temizliyorum. Birgün mandalina ve ıslak mendili unutmuşum mecburen arabayı o şekilde kullandım. Ertesi gün direksiyon çok kötü kokuyordu. Ama artık arabamdan bu iki malzemeyi eksik etmiyorum.

ben önce biraz kolonya biraz da saf alkol döküyorum kirini alıyor.Sonra ıslak mendiller iyice ovalıyorum.
Selpakla kuruladıktan sonra biraz batikon biraz da ispirto döküp iyice boca ediyorum , tekrar yıakyıp kuruladıktan sonra ph5 ayarlanmış hafif asidik suda 5 dakka bekletiyorum.

Son olarak elime elyaf bez sarıp üzerine bolca alkol döküp ateşliyorum ve denize atlıyorum.

Tertemiz mis gibi koku falan kalmıyor.
Balıkların neden buralara uğramadığının sırrı çözüldü :kptmya:

Geçen Beşiktaş sahilde biri eline tiner döküyordu, ne yapıyorsun diye sordum, balık kokusu için abi dedi. işe yarar mı acaba.🤐

Genelde tuttuğum balıklar ; Mezgit, İstavrit, Çinekop türevleri, Palamut ve levrek. Sahte yemlerle avlandığım için koku olmuyor ellerimde. Bazen arkadaşlarla yemli lüfere gidiyoruz tezgahtan alınan istavritten fena kokuyor, bir elimde eldiven ile kokusuz dertsiz hallederiyoruz işimizi.

Geçen Beşiktaş sahilde biri eline tiner döküyordu, ne yapıyorsun diye sordum, balık kokusu için abi dedi. işe yarar mı acaba.🤐
Tiner değil ama saf alkol kullanmıştım. Kısa süreli de olsa balığın kokusunu baskılıyor. ama sonra yine balık kokusunu az da olsa alıyorsunuz. Alkol ellerimi sertleştirdiğinden kullanmayı bırakmıştım.

Back