Basit Jighead Yapımım

lodoscubarbaros

Aktif Üye
Tepki
573
Ödül
103
Bera nın değişebilir iğneli telli jighead lerinden aldım. Fakat üç tanesini bir gecede takınca basitçe telli değilde misinalı yapayım dedim. Orijinali gibi olmasa bile idare edecek ve cebe dost gibi görünüyor. İğne olarak Marutonun 5 numara sırtı tırnaklı bir iğnesini kullandım. Misina olarak kırmızı trabucco 0.35 lik deep iso. Misinayı biraz kalın tuttum ki gezer kurşun ve boncuk misinayı hemen zedelemesin misina çabuk yıpranmasın. İki çeşit yaptım. Biri fırdöndüsüz. Fırdöndülü olan basit belli zaten. Fırdöndüsüz olanda iki ucu açık kesilmiş misina parçasına halkalı iğneyi geçiriyorum. Sonra misinanın iki ucunu yanyana getirip boncuğun içinden iki ucu da geçiriyorum. Geriye kalan kısımdan bir gezer kurşun 5 gram ve kasa düğümü. Kasa düğümü veya fırdöndüye ana misinamıza bağlı klips takılacakIMG_2377.JPG IMG_2375.JPG IMG_2377.JPG IMG_2378.JPG

Kırmızı misina yerine fc misina kullanılsa belki daha iyi olabilir. Elinize sağlık.

Ayrıca youtube da bazı videolar var, sizin yukarıda kullandığınız gezer kurşunları kullanarak çok basit şekilde normal sabit jighead hazırlanabiliyor.

Gezer kurşunu ince testere ile yandan kesiyor araya iğneyi sıkıştırıp, çekiç ile dövüyorsunuz. Kurşun çok çabuk şekil verilebilen bir yapıya sahip olduğu için eğe veyahut zımpara vasıtası ile şekillendirip kullanabilirsiniz.

Buda çok başarılı basit bir jighead yapım videosu.

Gazi bey video ve fikirler için çok teşekkür ederim. Bera marka elyapımı jigheadlerin aynısından yapabilmek için tel düşünüyordum. Videoda bildiğimiz kırtasiye ataçını görünce birden bir şey aklımda zınk dedi. Ataç teli kullanacağım. Ayrıca YouTube da how to use jighead yazıp arama yapacağım. Paylaştığınız videoda silikon kurtulmasın diye kertik te yapılmış.
Bera jighead in fotoğraflarını yükleyeceğim az sonra. Tekrar teşekkürler

Ben bunlardan kullandım ama hiç memnun kalmadım. İstıçta dimağ dan almıştım öve öve bitiremedi. Bir kaç kez açılma yapmıştı daha sonra hiç almadım.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

İri balıkta açılma yapar mı diye düşünüyordum bu yazdığınız iyi oldu. Artık önlemimi alırım. Yalnız videolara baktım bazı jighead yapımları zahmetli. Sonuçta taktırıp kaybetmek var. Basitçe olanlarına başlayacağım

Kırmızı misina yerine fc misina kullanılsa belki daha iyi olabilir. Elinize sağlık.

Ayrıca youtube da bazı videolar var, sizin yukarıda kullandığınız gezer kurşunları kullanarak çok basit şekilde normal sabit jighead hazırlanabiliyor.

Gezer kurşunu ince testere ile yandan kesiyor araya iğneyi sıkıştırıp, çekiç ile dövüyorsunuz. Kurşun çok çabuk şekil verilebilen bir yapıya sahip olduğu için eğe veyahut zımpara vasıtası ile şekillendirip kullanabilirsiniz.

Buda çok başarılı basit bir jighead yapım videosu.

Burada kullandığı boncuk mu yoksa gezer kurşun mu? Eğer boncuksa ise biraz saçma geldi bana.

Ağır sert bir metal olabilir boncuk şeklinde. Fakat plastik vb. değildir. O zaman ağırlık yapmayacağı için anlamı kalmaz.
Yok hocam kurşun değil. Başlıkta lead free yazmış, kurşunsuz, ağırlıksız anlamına geliyormuş. Boğazda avlanan birisi için pek kullanışlı değil; ama durgun suda veya tatlı suda işe yarayabilir. Ancak bu boncuk benzeri gezer kurşunla yapılırsa o zaman başka.

Yok hocam kurşun değil. Başlıkta lead free yazmış, kurşunsuz, ağırlıksız anlamına geliyormuş. Boğazda avlanan birisi için pek kullanışlı değil; ama durgun suda veya tatlı suda işe yarayabilir. Ancak bu boncuk benzeri gezer kurşunla yapılırsa o zaman başka.

Lead free nin anlamına baktım sözlükten petrol ile ilgili olarak kurşunsuz diyor. Ağırlıksız ibaresi yok. Yani doğaya zararlı kurşun vb. kimyasal madde içermeyen ağırlık kullanılmış olmalı.jighead takılı kaldığı zaman suya doğaya kurşunu zarar vermesin diye

Back