Çok eski bir tarayıcı kullanıyorsunuz. Bu tarayıcıyla sitemizden tam verim alamayabilirsiniz. Daha hızlı, daha güvenli ve verimli kullanım için Google Chrome tarayıcısını kurup kullanabilirsiniz.
Selamlar, tatlı suda -özellikle gölet gibi- spin olarak kullanabileceğim bir olta seti almak istiyorum. Daha önce arkadaşlarımın oltasından atış yapmış olsam da ilk kez balığa gideceğim ve deneyimleyeceğim. Uzun lafın kısası, çok amatör, başlangıç olta setine ihtiyacım var, genellikle kaşık atacağım. İnternette biraz araştırdım fakat herkes farklı şeyler söylüyor, bazı karşılaştığım setler bunlar:
(link)
(link)
(link)
(link)
Son olarak da bu ikisini al diyeni görmüştüm:
(link)
Ve,
(link)
Sonuç olarak, muhtemelen bu hobi için çok komik sayılar ama maksimum 2000tl gibi bir bütçem var. Eğer ki bundan çok zevk alıp, yapacak vakti de bulursam tabii ki ekipmanlarımı değiştiririm. Şimdiden teşekkür ederim.
Bence ya ilk attığın takımı yada ayrı ayrı en son attığın kamış ve makinayı almalısın .Spin yapıcak isen teleskopik olta ile işin yok onları ele. Onun dışında birde revenger makineli olta var onuda boşver bence oda alınmaz güçsüz kalır. Ortalama bir kaşık 100 tl den başlıyor ama sana tavsiyem temu gibi sitelerden tatlı su av setleri var 200-300 tl arası oluyorlar ve çok parçalılar bir sürü silikon ve kaşık oluyor. Tek tek burdan almaktansa oradan toplu ve ucuza almanı tavsiye ederim.
Bahsettiğiniz Okuma olta seti sanırım. Okuma iyi bir marka mı? AlbaStar ismini çok duydum ona kıyasla daha mı iyi? Av setlerini ise bir şekilde halledeceğim ilk olarak bir olta seti almak istiyorum
Bahsettiğiniz Okuma olta seti sanırım. Okuma iyi bir marka mı? AlbaStar ismini çok duydum ona kıyasla daha mı iyi? Av setlerini ise bir şekilde halledeceğim ilk olarak bir olta seti almak istiyorum
Okuma dünya markası, albastar ise bildiğim kadarıyla orta halli ürünler yapan bir türk firması . Kesinlikle kötü demiyorum ama okuma varken onu almam şahsen. Decathlon daki ürünlere gelirsek onlar teleskopik olta sınıfındalar. Siz spin yapıcağınızı söylüyorsunuz ve kaşıkla avlanacağım diyorsunuz. Bu dedikleriniz için o teleskopik oltalar aşırı saçma. Eğer güvene bileceğin seni kazıklamayacak bir balıkçı tanıdığın var ise yukarıdaki ustamın da dediği gibi gidip görüp alman daha iyidir. Ama büyük ihtimalle bütçeni aşabilir mağaza fiyatları. O yüzden orda tavsiye alıp sonra onları internette aratır daha uyguna bulabilirsin bence. Benim de ilk oltam okuma idi .Aynı oltanın 210 luğu vardı. Spin olarak kullandım ama hiç balık tutmak nasip olmadı o olta ile şimdi shimano bir kamış ve makina var onunla tutuyorum birkaç şey çok şükür. Senin alanın tatlı su olduğu için balık tutman epey zor olucak diye düşünüyorum .Ben genellikte tuzlu suda avlanan biri olarak şunu diyebilirimki. Her türlü tuzlu suda balık tutmak daha kolay. İllaki bir şey atlıyor veya takılıyor oltaya. Ama tatlı suda öyle bir şey değil balık çok akıllı en ufak sesde bile kaçıyorlar veya ayağının dibinde dolaşsa bile gelmiyorlar. Mesela daha geçen gün 15-20 adet kaya balığı çektim denizden 😀 adamlar yanımda koca koca mırmırları çekerken bana kaya balığı geliyordu. Birazda şans bu iş.
Ya açıkçası zaten çok büyük umutlarla başlamıyorum bu işe ve balık tutmaya da değil aslında direkt olta atmaya gidiyor gibi olacağım çünkü zevk alıyordum hiçbir şey tutmasam bile. Ekstra olarak aşırı sabırlı biri olduğumdan da bu hobiyi kendime uygun görüyorum 😀
Tamamen bilmediğimden soruyorum teleskopik neden saçma ben taşıması kolay diye sıcak bakıyordum.
Ya açıkçası zaten çok büyük umutlarla başlamıyorum bu işe ve balık tutmaya da değil aslında direkt olta atmaya gidiyor gibi olacağım çünkü zevk alıyordum hiçbir şey tutmasam bile. Ekstra olarak aşırı sabırlı biri olduğumdan da bu hobiyi kendime uygun görüyorum 😀
Aşırı şanssız olduğumu bildiğimden ben de bunları yaşayacağımı bilerek girişiyorum zaten 😀
teleskopik oltalar en aşağı 50 gram atardan başlıyor 100 150 ye kadar gidiyor. Ağır olmayan şeyleri 15-20 metreye atabiliyor, senin alacağın spin ise hafif şeyleri yani senin kullanacağın kaşık vs yi daha uzağa atabilir. Ayrıyeten alacağın spin oltası 2 parçaya bölünüyor yani oda küçülüyor teleskopik kadar olmasada ,ayrıyeten bir aparat satılıyor 80 100 tl arası bir şey omuz askılığı. Onunla beraber kolay taşırsın.
Amacın eğlenmekse sıkıntı yok ama bu iş para da kaybettiriyor istesek de istemesekte. Her takılan kaşık, kurşun klpis bir zarar. Heleki tek avda tüm paketi bitirirsen fuzuli zarar. Ama tabikide orada olmak bile farklı bir his.