Beden ve köstekte hangi misina?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Demirmet
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Demirmet

Yeni Üye
Tepki
1
Ödül
5
Merhabalar,
Ağırlıklı Gelibolu bölgesinde kıyıdan yemli takımla mırmır, ispari, karagöz yakalıyorum. Beden ve kösteklerde Trans fishing marka sıradan bir misina kullandım son dönem.
Şimdi nippon ghost aldım, beden için 0.35, köstek için 0.28.
Mukavemetini denemek için 0.28 olanı iğneye bağlayıp biraz asıldığımda eski misinamdan zayıf olduğunu gördüm. Ve iade ettim.
Siz ne önerirsiniz köstek ve beden bağlamak için?
Beden olarak nippon ghost 0.35 i kullanıp köstek içinse yine aynı marka 0.30 alsam mı?
Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim. Herkese güzel avlar dilerim.

Maxim misina da almayın onlar da kopuyor. Çok sert hic esneme payı yok. Ben de buralarda yazanlara bakıp almıştım. Nippon ghost almayı düşünüyordum demek ki o da dayanıksız.

Biliyorsunuz bazen aceleden ıslatmadan düğümleri sıkıyoruz. O da cabuk kopmasina sebep olabiliyor.

Oscar invisiline denedim. Nippon ghost kadar iyi değil. Bir ispari yakaladım hızlı çekmem gerekti takılmasın diye, balık dönerek geldi. Misina kıvır kıvır oldu köstekte.
Normalde köstekte 0.28 kullanıyordum. Şimdi 0.30 a çıkacağım sanırım.
Bu durumda bedende nippon ghost 0.35, köstekte nippon ghost 0.30 olacak.

Farklı düğüm yöntemleri de denemek lazım mukavemet için. Mesela çok bilinen mahin düğümü ile ip misinaya fluoro karbon kaplama misina bağladım bir süre sonra çözüldüğünü gördüm.

Florokarbon misinaların monofilament olanlara göre daha zayıf olduğunu biliyoruz. Kaplama olanlar esasen monofilament yapıda. Acaba kaplama kısmını sıyırabildiğimizi düşünsek 0.28 kaplama misina monofilamentin 0.26 lığı kadar mı dayanıklıdır.?

Esneklik ,yumuşaklık , düğüm dayanıklılığı konusunda Trabucco T-Force Tournament Tough iyi seçenek.

Uzun yıllardır Surfle mırmır, karagöz, sargoz vb türlerin avcılığını yapan birisi olarak tecrübelerimi aktarayım dedim.

Ana beden olarak dechatlonda satılan caperlan misinalar ki duruma göre 0,35 veya 0,40 150gr kurşunla kopmadan ve gam yapmadan gayet işimi gördü.
Köstek konusunda kaliteyi biraz daha yükseltip Lineaeffe Take Akashi fluoro kullandım. 0,28 yada 0,30 gayet yeterli geldi. hem düğüm mukavemeti hem de görünmezlik konusundaki başarısı güzel sonuçlar verdi.

Internetten beden yapımında kullanmak için aldığım nippon ghost 0.40mm misinayı aynı gün iade ettim. Özellikle düğümden çabucak kopuyor. Yine bir mağazada denediğim trabucco super soft 0.40 misina da kolayca koptu. Elimde olan eski, pek bilinmedik marka 0.30 misinalar bile bunlardan sağlam.
Sağlam misina arayışım devam ediyor malesef.

Back