Ben Bu Lrf Yi Çok Sevdim Dostlar. Ve Durumum Varken Birkaç Kamış Daha Almak Isterim. Yardım Lütfen

GURKANKALKAVAN

Aktif Üye
Tepki
517
Ödül
103
Arkadaşlar herkese merhabalar.
LRF çok acayip bir şeymiş (eskiden hammallık yapıyormuşum) her yerden her balığı alma (genelde alamama 🙂 ) süprizi çok değişik bir duygu. ve hazır birazda durumum varken değişik ağırlıklarda ve tiplerde birkaç kamış daha almak isterim lakin şöyle bir durum var bir zat-ı muhterem '''atım aralığı geniş olan kamışları alırsan tek bir kamış almış olursun oda yeter sana''' gibisinden bir cümle kurdu yani 8-40 gram 2-18 gram gibi demek istedi heralde. fikrim olmadığı için yorumda yapmadım açıkçası. ama bir kaç kamış seçtim 2-3 tane alsam 600 700 tl ye sanırım güzel olur diye düşünüyorum yada yanlışmı düşünüyorum ne dersiniz. kamışlar aşağıdadır. Özellikle yıldız koyduklarıma nedendir bilinmez içim ısındı. Bu arada istavrit lüfer mırmır eşkina için düşünüyorum.

Shimano Alivio DX 210 cm Ultra Light 2-10 gr 170 TL
Kudos Storm 229cm 2-8g Lrf 175 TL ***
Daiwa Samurai 150cm 3-15gr LRF 185 TL ***
Daiwa Samurai 210cm 5-20gr LRF 220 TL
Kudos Light Style 225cm 2-8gr 240 TL
Daiwa Crossfire New Spin 183cm 5-14gr 250 TL
Daiwa Ninja X Jigger 270cm 8-35gr Lrf 300 TL ***
Savage gear MPP 251 cm Softlure 7-23 gr 360 TL ***

Lrf de yuksek agirliklara ciktikca hissiyatiniz azalacaktir.. bence 0.5/10 atar araligi yeterli olur.. daha ustu artik baska av teknigine giriyor, light spin, hrf gibi.. siz kendinize lrf atar araligina uygun guzel bir kamis alin, elinizdeki de yedek kalsin.. 3-15 gibi kamislar tam anlamiyla lrf kamisi degil aslinda.. karbon orani yuksek, sert mizacli kamislarla daha cok zevk alabilirsiniz, tabi kullandiginiz jig head, jig, silikon, sahte hangisiyse ona gore bir kamis almak daha mantikli olur.. 8-35 / 5-20 / 7-23 gibi kamislarin amaci lrf degil..

Son iki kamış spin disiplininde..
Onun üstündeki atar aralığı iyi ama boy çok kısa..
Onun üstündeki kudos light style boy iyi ama atar aralığı dediğiniz gibi pek geniş değil.. Hali hazirdaki kullandığınız kamış atar aralığı kac bilemiyorum..
Samurailar alabalık kamışı.. Özellikle 150 cm olani dere avı için biçilmiş kaftan..
Kudos strom da atar aralığı dar söyleminize uymuyor..
Alivio içlerinden en alınası..
Bütçe belirtirseniz hobidaşlar uygun bir kamış önerecekdir..

Bu listeden kudos light style 1-7 kullanıyorum.Bence gayet güzel,şöyle ufacık bir 1000 lik makine ile süper olur...

Piyasada çok lrf kamışı türedi. Size tavsiyem 230 cm'den kısa lrf kamışlarını kafadan eleyin. Atış mesafenizi ciddi oranda düşürüyor. Naçizane önerim ise kendi kullandığım lrf kamışlarım olur.
1- Nomura Akira 230 cm 1-10 gram ( daha çok istavrit için baby jig ile kullanıyorum.)
2- Cormoran Corman GTS 240 cm 2-10 gram (30 cm'lik mırmırı çok rahat yukarı kaldırmışlığım var.)

Bunların haricinde de Fujin Salty Rugger Kurodai 230 cm 2-15 gram ve yine aynı markaya ait Fujin Boreas 230 cm 1-15 gram kamışları epey övüyorlar. Kamış almadan önce mutlaka görerek incelemenizi tavsiye ederim. İnternetten ezbere sipariş geçmeyin sakın. Rast gelsin.

Lrf de yuksek agirliklara ciktikca hissiyatiniz azalacaktir.. bence 0.5/10 atar araligi yeterli olur.. daha ustu artik baska av teknigine giriyor, light spin, hrf gibi.. siz kendinize lrf atar araligina uygun guzel bir kamis alin, elinizdeki de yedek kalsin.. 3-15 gibi kamislar tam anlamiyla lrf kamisi degil aslinda.. karbon orani yuksek, sert mizacli kamislarla daha cok zevk alabilirsiniz, tabi kullandiginiz jig head, jig, silikon, sahte hangisiyse ona gore bir kamis almak daha mantikli olur.. 8-35 / 5-20 / 7-23 gibi kamislarin amaci lrf degil..
Çok Teşekkür ederim bilgilenirme için. 2.30 2.40 boyunda 2-10 gr 3 - 12 gr iki tane kamışa karar vericem bugün yarın.

Piyasada çok lrf kamışı türedi. Size tavsiyem 230 cm'den kısa lrf kamışlarını kafadan eleyin. Atış mesafenizi ciddi oranda düşürüyor. Naçizane önerim ise kendi kullandığım lrf kamışlarım olur.
1- Nomura Akira 230 cm 1-10 gram ( daha çok istavrit için baby jig ile kullanıyorum.)
2- Cormoran Corman GTS 240 cm 2-10 gram (30 cm'lik mırmırı çok rahat yukarı kaldırmışlığım var.)

Bunların haricinde de Fujin Salty Rugger Kurodai 230 cm 2-15 gram ve yine aynı markaya ait Fujin Boreas 230 cm 1-15 gram kamışları epey övüyorlar. Kamış almadan önce mutlaka görerek incelemenizi tavsiye ederim. İnternetten ezbere sipariş geçmeyin sakın. Rast gelsin.
Çok teşekkür ederim bilgi için. değerlendiricem söylediğiniz kamışları

Son iki kamış spin disiplininde..
Onun üstündeki atar aralığı iyi ama boy çok kısa..
Onun üstündeki kudos light style boy iyi ama atar aralığı dediğiniz gibi pek geniş değil.. Hali hazirdaki kullandığınız kamış atar aralığı kac bilemiyorum..
Samurailar alabalık kamışı.. Özellikle 150 cm olani dere avı için biçilmiş kaftan..
Kudos strom da atar aralığı dar söyleminize uymuyor..
Alivio içlerinden en alınası..
Bütçe belirtirseniz hobidaşlar uygun bir kamış önerecekdir..
Aslında 170 200 tl lik 3 kamış düşünüyordum farklı atar aralığında ve boylarda
yani totalde 600 700 gibi bi bütçe var. şimdi 300 350 liralık iki kamışa indirgedim seçenekleri.

Çok Teşekkür ederim bilgilenirme için. 2.30 2.40 boyunda 2-10 gr 3 - 12 gr iki tane kamışa karar vericem bugün yarın.
Major craft’in lrf kamislarina kötü diyen kimseyi duymadim.. bende x-ride 0,5 - 8 atarlisi var cok memnunum.. solpara serisine bakmanizi oneririm.. ayrica nomuranin lrf kamislarida cok olumlu yorumlari olan bir kamis.. gorerek almanizda fayda var.. simdiden hayirli olsun..

Merhaba, 7 seneden uzun zamandır spin ve 5 senedir de Lrf avları yapıyorum. Bahsettiğiniz kamışların hepsini ve daha fazlasını kullandım. Size Daiwa Crosscast light game 2 3-9 atarlı 2.28 cm tavsiye ediyorum. Fiyatı 600 TL iki katı ama diğer bir çoğu buna kıyasla sadece alalade bir çubuk bana göre.
Bu kamışla yaptığım avları Kereem.b instagram hesabından göz atabilirsiniz. Rast gelsin

Back