Bibi Yemi

Ferhat bey izmirde boru kurdu ve kırmızı kurdun paketini 4-5 tl arası satıyorlar ve paketin içini goremediğimizden yemlerin yarısından coğu boş cıkıyor bibi yemi tanesini 4 tl alıyoruz bana gore dıger yemlerden ekonomık enazından uzun sure kullanabılıyorum avlanırken

12w2.jpg
vZ7ffK.jpg

Orjinal adı Fıstık kurdu (peanut worm) bizimkiler (Bibi) diye adlandırmış öyle biliniyor. Genellikle sığ akar ağızlarında suların çekildiği bölgede 5 ila 40 cm arasında bulunuyor.(kürek ile çıkarabilirsiniz.) Dışarıda sıcak ortamları sevmiyor hemen uzamaya başlayıp ölüyor. Çıkarılan bölgeden alınan nemli kum içinde güneş almayan serin bir yerde saklamak sureti ile 1 gün daha yaşatmak mümkün. Büyüklerini çok taze ise 3 parçaya bölerek kullanabilirsiniz. Kesme anında biraz içindeki su dışarı çıkar ama Fıstık kurdu kesilen bölgeyi hemen büzülerek kapatır. İğneye takılırken yine bir miktar su kaçar sonrasında iğneyi sıkı sıkı sarar. Dışındaki zar çok sağlam olduğu için tüm balıkları başına toplar. Küçükler bu zarı kolay kolay delemezler ve etrafta bulunan diğer büyük balıklar tahrik olup saldırır.(Büyük balık yakalamasını ben buna bağlıyorum) Keserek veya bütün olarak kullanabilirsiniz. Elinizde kalanları tuzlama yöntemi ile daha sonra kullanabilirsiniz. Bir kaç sene önce kullandığım bu arada edindiğim bilgileri sizlerle paylaşmak istedim. Rastgele..

Ferhat bey izmirde boru kurdu ve kırmızı kurdun paketini 4-5 tl arası satıyorlar ve paketin içini goremediğimizden yemlerin yarısından coğu boş cıkıyor bibi yemi tanesini 4 tl alıyoruz bana gore dıger yemlerden ekonomık enazından uzun sure kullanabılıyorum avlanırken

Ege'de avlansam iri çupra alabileceğimi düşündüm meralarda bibiyi kesinlikle denerdim. 4 TL gerçekten iyi fiyatmış, bizim burada Marmara'da büyüklüğüne göre 5-7-10 TL fiyatları duyuyorum, gerçekten çok yüksek.

İspanya İtalya ve Yunanistan'daki surfcastingciler bu yemi sık kullanıyorlar çupra için ve çok değişik kullanım şekilleri var youtubeda gördüğüm kadarıyla..

Açık renkli bir sülük gibi görüntüsü var....acaba bu bir sülük türü mü...?karadeniz bölgesinde súlük bulmak zor değil ama denizde iş yaptığını hiç duymadım....sülük te tıpkı bibi yem tarifindeki gibi sert zarlı ve dayanıklı ...yayın avında kullanıldığını duymuştum....google da fıstık kurdu diye arattığımda bambaşka şeyler çıkıyor....

Son düzenleme:
Açık renkli bir sülük gibi görüntüsü var....acaba bu bir sülük türü mü...?karadeniz bölgesinde súlük bulmak zor değil ama denizde iş yaptığını hiç duymadım....sülük te tıpkı bibi yem tarifindeki gibi sert zarlı ve dayanıklı ...yayın avında kullanıldığını duymuştum....google da fıstık kurdu diye arattığımda bambaşka şeyler çıkıyor....

(link) yazarak aratırsanız sonuca ulaşırsınız.

Son düzenleme:
Acaba ege denizi dışındaki bölgelerde,örneğin karadeniz kıyılarındaki dere ağızlarında bulunma ihtimali varmıdır?bu yönde duyumu veya bilgisi olan var mı?uğraşmaya değer görünüyor...

Bende henüz hiç kullanmadım kokusu varmı bibi yemin ?
Boru kurdunda balıkların ilgisini çeken fosfor var bu neyi ile ilgi çekiyor acaba ?
Arkadaşlardan biri salyangozdan bahsetmiş güzel fikir aslında denemek lazım 🙂

Bende henüz hiç kullanmadım kokusu varmı bibi yemin ?
Boru kurdunda balıkların ilgisini çeken fosfor var bu neyi ile ilgi çekiyor acaba ?
Arkadaşlardan biri salyangozdan bahsetmiş güzel fikir aslında denemek lazım 🙂

Kendine has bir kokusu var ayrıca derisinde fosfor olduğu yabancı forumlarda geçiyor.

1 ay kadar önce Tekirdağ kıyılarına lodos sayesinde çok sayıda bibi vurmuştu. Hala canlılardı. Tabi bu aralar balık olmadığından denemedim ama bunu takacağınız iğnenin büyük olması lazım. Çünkü baya büyük bir canlı.

Back