Bilgiye Ihtiyacım Var.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Black12
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Black12

Yeni Üye
Tepki
4
Ödül
5
Merhaba arkadaşlar yaşim 21 kıbrısta askerim bu balikla yaklaşık 5 gün önce tanıstım hayatımın en acı verici olayiydi arkadaslarimla surekli carsida gezmekden sıkıldık bu hafta balık tutalım dedik malum ada oldugu icin denize yakınız herneyse magzeme yoktu 2 kanca 1 misine ayarladik kurşunu poşete tas balayarak yaptik elle sallayip attim atmamla trokonya nin gelmesi dakika surmedi guzel biseyede benziyordu hic gormemistim kancadan cikarmak icin sertce tutup sıktım baligi orta parmagimdan soktu elimde bi anda yanma basladi hemen askeri hastaneye gittim 2 igne 2 serum yedim ama acisi gecmedi suan 5. Gun elim sis ve parmagimda hafif morarma ortaya cikti sadece krem ve hap tedavisi goruyorum 3gun istirahat verdiler ve bu elle nobetteyim bu asamadan sonra elime nasil bi tedavi uygulicami bilmiyorum ve hicbir yerde sokuldukdan 3 5 gun sonraki sislik icin tedavi verilmemis yardimci olursaniz tesekkur ederim .

Geçmiş olsun Davut Bey ,
Trokonya sokması ilk mudahaleye , bağlı olarak , kısa da sürebilir , günlerce de sürebilir.
Sizin durumunuz da yapılacak en iyi şey , ihmal etmeden tekrar bir doktora görülmenizdir.

Hoş geldin Davut

Trakonya denizlerimizde çok sık olarak oltalara takılan, öldürmese bile süründürebilen en zehirli balıklarımızdandır.
Trakonya sokmasında ilk yardım çok önemli. Sen bu kısmı çokta geçtiğin için sanırım acılarının dinmesini zamana bırakmaktan başka çare yok gibi duruyor.

Bu arada denizlerimizdeki zehirli balık sokmalarına karşı yapılacak ilk müdahele sokulan yer ve çevresi dayanılabilecek kadar sıcağa maruz bırakılmasıdır. Sıcak zehirin proteinini çözer ve acıyı minimize eder.

@Black12
Geçmiş olsun, aklınızda bulunsun!
İlk etapta sokulan yer sıcak suya sokulacak,
sıcak su bulunmazsa idrarı'nı yapacaksın, sigara kullanıyorsan sigara ateşini sokulan yeri yakmayacak şekilde oldukça yakın tutacaksın,
ağrı-sızı-yanma devam ediyorsa İlk yardıma.

Çok geçmiş olsun, bence de en yakın zamanda doktoruna tekrar görün.

geçmiş olsun. bende yaşadım.. elini sıcak suda bekletmeye çalış tek şifası yüksek ısı...
(link)

Merhaba arkadaşlar yaşim 21 kıbrısta askerim bu balikla yaklaşık 5 gün önce tanıstım hayatımın en acı verici olayiydi arkadaslarimla surekli carsida gezmekden sıkıldık bu hafta balık tutalım dedik malum ada oldugu icin denize yakınız herneyse magzeme yoktu 2 kanca 1 misine ayarladik kurşunu poşete tas balayarak yaptik elle sallayip attim atmamla trokonya nin gelmesi dakika surmedi guzel biseyede benziyordu hic gormemistim kancadan cikarmak icin sertce tutup sıktım baligi orta parmagimdan soktu elimde bi anda yanma basladi hemen askeri hastaneye gittim 2 igne 2 serum yedim ama acisi gecmedi suan 5. Gun elim sis ve parmagimda hafif morarma ortaya cikti sadece krem ve hap tedavisi goruyorum 3gun istirahat verdiler ve bu elle nobetteyim bu asamadan sonra elime nasil bi tedavi uygulicami bilmiyorum ve hicbir yerde sokuldukdan 3 5 gun sonraki sislik icin tedavi verilmemis yardimci olursaniz tesekkur ederim .
Davut kardeşim çok geçmiş olsun, senin olayından 5-6 gün geçmiş bu saatten sonra bizim sana önereceklerimiz bir fayda salamayacaktır Senin tekrardan bir hekime görünmen gerekir, alerjik bir durumun olabilir ihmal etme. Bu tür balık, böcek ve yılan sokmalarında ilkyardımda hemen Amonyak kullanmak gerekiyor, Dağın başında yanımızda yoksa amonyağı nerden bulacağız dersen o zaman işin içine idrar giriyor ve sıcak tatbik etmek arkadaşlarında tavsiye ettiği gibi imkanımız varsa sokulan yeri ateşe yaklaştırmak(kendimizi yakmadan) ya da sıcak su bulabilirsek dayanılanacak sıcaklıktaki suyun içine sokulan bölümü koyarak sıcak tatbik etmek. sende sanırım ilk aşamada bunlar yapılmadığı için biraz tedavin gecikmiş, en kısa zamanda salığına kavuşman dileği ile tekrardan geçmiş olsun.

Back