Bir Slow Jig 'im Eksikti , Ip Tavsiyesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan karacicek
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
5-10 metre sonra kırmızı ışık suda ilerleyemez derler. İnsan gözü ile kıyaslayanlar bunlar.
Ve bu konuda yanlış yazılar yazıp derinde mavi rengin kullanılması gerektiği hakkında raporlar yazarlar.
Tamam haklılar ama onlar biolüminesansı bilmiyorlar. Dip canlı ve cansızları daha çok kızılötesi yayınım yapar.
Bizimkinden daha iyi görme organına sahip balıklar bu dalga boyundaki ışığı görür. Ayrıca suda evrimleşen göz, karaya çıktığında gözde sıvı, retina dışında hava bulunan ortamda gelişmi su canlıları kadar iyi göremez. Çünkü onların gözünün dışında da su vardır. Kara canlıları bir de bu ortam farkı ile baş etmek zorunda.

Tairaba vs alırken kırmızı pembe turuncu renkleri tercih et. Çünkü aşağıda bu renkteki ışığı yayınlayanlar var. Ve dip canlıları da bu dalga boyu ile çevrelerini algılar.

@Horozbina

İp rengi için ne önerirsiniz...?

Renk konunda ise ısrarlı bir şekilde muliticolor tercih et diyen arkadaşlarım var. Ama nedenini bana pek anlatamadılar. Belki de ben anlayamadım.

Düz yeşil tercih etsek olmuyor mu?
Misinanın hareketini seçebilme açısından , multicolor etken olabilir belki.

Hangi rengi tercih etmem daha yerinde olur..?

Şahsen slow jig işinden pek anlamam ama momoi jigline MX8 iplere bakabilirsiniz. bu tarz avlar yapanlarda çokça duyduğum bir ip.

@Horozbina

İp rengi için ne önerirsiniz...?

Renk konunda ise ısrarlı bir şekilde muliticolor tercih et diyen arkadaşlarım var. Ama nedenini bana pek anlatamadılar. Belki de ben anlayamadım.

Düz yeşil tercih etsek olmuyor mu?
Misinanın hareketini seçebilme açısından , multicolor etken olabilir belki.

Hangi rengi tercih etmem daha yerinde olur..?

10 metrede bir renk değiştirdiğinden attığında kaç metredesin, makinende iplerin renk sırasını hatırlıyorsan çekerken kaç metre kaldı bilirsin. Başka bir işe yaramaz.

Seaguar ipi önerdim ama Varivas Avani Jigging Max Power PEX8 de çok güzel ip. Bunu kullandığım için önerdim. FAkat gerçekten çok sağlam ip, spinde varivası kullanmıyorum artık. Seaguar sonrası.
Plat indirimine denk gelirsen son zamanlarda Seaguar sık indirime giriyor hatta %60 indirim ile satıldığından 300 metre 22€ civarı.

alternatif ip PE2
(link)

Resim1.png

Ahkam kesecek sayıda deneyimim olmadı ama, aldığın jiglere ek yapma. Yani daha fazla alma. Alacak olursan elindekileri kullanmadan sat, sadece Zetz al. Ağırlığı kamışının orta değerine göre seç. Zebra, veya kırmızı beyaz şeritli, ikisinden biri ve bir de diklemesine ortası turuncu yanları kırmızı rengi. Bunun da kısa boylarından Zets slow blattın S ve R tipi modelleri var. Aldıklarını satacak olursan ikisinden de al. S tipi dengeli olup yatay her iki yana sallanarak batıyor. R ise zigzag çizerek dikine batıyor.

Aldıklarını satamazsan Zets de alma, tabi bu para durumuna bağlı. Alacağın tek şey tai rubber olsun. Kırmızı ve turuncu renkler yeşil ve maviyi boşver. Aldığın yamashita güzele benziyor ben kullanmadım. Yamashitanın yassı ve çokgen yüzeyli küresini ağırlık olarak kullandım. Püsküller genelde kendi yaptıklarım.

Hedef balıktan Zetz baktım şimdi ama 400-500 gramlar kalmış, fiyatlar çok iyi fakat senin kamışa uymaz.

Bunları al mutlaka, yurt dışından getirdiğinde ağırlık nedeniyle kargo fiyatı yükseltiyor. Ucuz çin mallarını asla düşünme.

Daiwa Kohga Bayrubber Free Slider Jig Yemi 120 Gr Golden Orange Daiwa Metal Jigler | Hedef Balıkta

Daiwa Kohga Bayrubber Free Slider Jig Yemi 120 Gr Sugar Orange Daiwa Metal Jigler | Hedef Balıkta

Daiwa Kohga Bayrubber Free Slider Jig Yemi 120 Gr Lemon Orange Daiwa Metal Jigler | Hedef Balıkta

Back