Bizim tuttuğumuz zargana ise bu ne?

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Zargana azmani diye internette aratirsaniz bulursunuz.. Daha da buyuyor ve bizim denizlerimizde nadir de olsa bulunuyor.. Genelde zipkin ile avlaniyor nedense..

Bazan hangi ülkede yaşadığımı unutuveriyorum... çok mutlu oluyorum o anlarda! Sonra bir bakıyorum hatırlatıveriyorlar. Kalbim sızlıyor...kahroluyorum!

Ben öğretemedim madem, kullanmayı çok iyi bildiğiniz(!) Google öğretsin silere;

(link)

Çok güzel bir atasözü var bilir misiniz? 'Bilmemek değil, öğrenmemek ayıp' derler. (Aslında bu kısma başka bir aforizma yazmıştım ancak forum yönetimini zor durumda bırakmamak için değiştirdim.)

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Akdenizde oluyor böyle büyük zargana ben sabah erken saatlerde iskeleden denize bakarken çok gördüm kıyıda küçük balıkları kovalarken. Daha öncede forumda birisi akdenizde kol büyüklüğünde bir zargana yakalayıp av raporu paylaşmıştı

O arkadaş ben olmayayım Fatih bey?

(link)

Benim şahsi deniz turnası rekorum 148 cm. Daha büyükleri de var. Bizim denizlerimizde bulunan alt türe ait Igfa rekoru 7 kg. Boyu 2 metreleri bulabilir.

Zargana azmanına gelince; bu yöresel adlandırma yine aynı aileden (belonidae) olan mızrak balığına (tetrapturus belone) aittir. Sahte yemle yakalandığını hiç duymadım. Ancak canlı yemle 20 kg üzeri boylarını oltaya düşürenler var. Çok nadir bir türdür...

O arkadaş ben olmayayım Fatih bey?

(link)

Benim şahsi deniz turnası rekorum 148 cm. Daha büyükleri de var. Bizim denizlerimizde bulunan alt türe ait Igfa rekoru 7 kg. Boyu 2 metreleri bulabilir.

Zargana azmanına gelince; bu yöresel adlandırma yine aynı aileden (belonidae) olan mızrak balığına (tetrapturus belone) aittir. Sahte yemle yakalandığını hiç duymadım. Ancak canlı yemle 20 kg üzeri boylarını oltaya düşürenler var. Çok nadir bir türdür...
Yanlış hatırlamıyorsam akdeniz zarganası avı diye bir konu açılmıştı

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Back