Bluefish Belgesel Fragman Sıra Lüferde mi ?

yawruaslan

Daimi Üye
Tepki
725
Ödül
103
Marmaraya gelen hiç bir balığın bir daha yumurtlama şansı yok burada tamamı avlanıyor tamamı

Farzetki ben sizin yatağınızı kaldırdım ters çevirdim haydi yatın orada !

Bugün denk geldim umarım farkındalık uyandırabilir fragman güzel paylaşmak istedim belgesel inşallah kısa sürede yayınlanır

Lüfer denizlerin canavarı, pirinası, kendi boyundan küçük hatta boyuna eşit her tur canlıya saldıran dişlerinin sivriliği ve yüzüş hızıyla Boğazın en acımasız avcısı. Palamut sürülerine saldırdığı, kendi türünü yiyen bir yamyam olduğu ve hatta yunuslara bile saldırdığı anlatılmakta. Milyonlarca insanın her gün üzerinden geçtiği ve neden her sene geldiğini tam olarak bilmediği, efsanelere konu olmuş Boğazdan gecen canavar bir balık ! Boğazda hikayeleri anlatılan, panik içerisindeki sürüler, yüzerken yalılara toslayan dev mavi yüzgeçli orkinos ve onun pesinde gelen büyük beyaz köpekbalıklarını kaybettik. Marmara’da bolca avlanan ıstakozları, Boğazın dalyanlarında avlanan kılıç balıkları, Akdeniz fokları terk etti 1960’larda, son olarak ta Boğaz’ın uskumrusu. Lüfer sıradaki mi?

Son düzenleme:
Olaylar çıkması lazım , bir kaç tanesi ölmesi lazım , sonra bir kaçta tekne yanıcak , bak bakalım bir daha yapabiliceklermi !!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Bence ana konu '' insanlık'' evet sonuçta insanlar bir şekilde nimetlere gerektiği gibi davranmayarak sonunu hazırlıyor..Gırgırcı olsun,ağ atan tekneci olsun,denize çöp atan olsun..bunların hepsinin katkısı büyük...Yanlış avlanmayı yapan da insan.... Soru ,insanlık nereye gidiyor? Daha kendimize ne kadar zarar vereceğiz..Gerçekten insan olmak bu kadar zor mu.....işin özeti gırgırlara yasak ta gelse, teknecide ağ atmasa,sorun hiçbir zaman çözülmeyecek...insan olduğunu sanan varlıklar kendini düzeltmeyene kadar....

Bence ana konu '' insanlık'' evet sonuçta insanlar bir şekilde nimetlere gerektiği gibi davranmayarak sonunu hazırlıyor..Gırgırcı olsun,ağ atan tekneci olsun,denize çöp atan olsun..bunların hepsinin katkısı büyük...Yanlış avlanmayı yapan da insan.... Soru ,insanlık nereye gidiyor? Daha kendimize ne kadar zarar vereceğiz..Gerçekten insan olmak bu kadar zor mu.....işin özeti gırgırlara yasak ta gelse, teknecide ağ atmasa,sorun hiçbir zaman çözülmeyecek...insan olduğunu sanan varlıklar kendini düzeltmeyene kadar....

Yuzde yuz katiliyorum.

Malesef denizlerimizde ki baliklarin bitmesi, onlari ciftlikte ureten cook zengin insanlarin isine geliyor.. Onlarda birilerinin kulagina birsey fisildiyor (limit 18cm olsun) ve bu is oluyor.. Denizlerde ne kadar erken tukenirse bu baliklar ciftlik sahipleri o kadar cok ve cabuk zengin olacak.. Vicdan dediginiz sey malesef ki paradan daha degerli degil o insanlar icin.. Su an tavuklarin ciftliklerde yetisip 45 gun icerisinde kesilmesi ve buna bizim alismamiz gibi malesef ki cocuklarimiz da baligi sadece ciftlik hayvani olarak bilecek ve alisacak..

Son düzenleme:
Back