Boğaz için kamış kıyaslamak !

hasanduman

Aktif Üye
Tepki
843
Ödül
103
Merhabalar,
Öncelikle konuyu neden açtığımı anlatmak isterim,
Boğazda kurşun arkası rapala için okuma revenger 420 cm 250 atarlı kamış kullanıyorum, ama memnun değilim,
Makinam ceymar 65, gayet iyi makina olduğunu düşünüyorum,
Atış yaparken yada geri sarımda fazla esnemeyecek 200 gr kurşunda eğilip bükülmeyecek uzak atışta iyi kamış düşünüyorum,
Gönül isterki "Vega Potenza" alayım ama mümkün değil,
Aklımda Salina 3 parça (link)

Okuma Trio Rex 3 parça (link)

Hem salinayı hemde trio rex kullanıp yorum yapabilecekler varmı, yada bunların denginde, bundan bir tık daha iyi şunu incele diye önerileri olanlar varmı ?
Şimdiden teşekürler..

Hasan Bey merhaba,

Vallahi keşke imkan olsa da gönlümüzdeki Vegaları, Shimanoları, Daiwaları satın alabilsek boğazda kullanmak için 🙂

Salina 3 parça surf kamış kesinlikle fiyat performans ürünüdür ve kesinlikle gayet iyi iş çıkartır, gerek bu forumda gerek diğerlerinde de defalarca tartışılmıştır bu kamış.. Tabi ki üst segment Vega, Shimano, Vercelli...vs gibi kamışlarla kıyaslamak olmaz ancak uygun bütçeyle alınıp boğazda hem kurşun arkası rapalada hem yemlide hemde yeri gelirse çaparide fln kullanılabilecek sağlam ve güzel bir kamış... Daha önce ikinci el alarak 2 sezona yakın kullanmıştım bu kamıştan sonra onu satıp teleskopik bir surf kamış aldım boğaz için ama o da istediğim performansı veremedi, bu nedenle bu ay bütçem doğrultusunda tekrar Okuma Salina 3 parça surf kamış aldım sıfır olarak.. 200gram atarlı yazıyor üstünde ama, bu kamışla gözümün önünde 240gram atarak saatlerce çalışanlarda oldu boğazda, ben maksimum 220gram atmıştım kullanıyorken...

Okuma trio rex surf kamışın 3 parçalı olanını değil ama iki arkadaşım bu kamışın teleskopik olanından kullanıyor, onlar vasıtasıyla kullandım teleskopik olanını. Teleskopik trio rexte güçlü idi 230gram falan atabiliyor, oldukça sert bir yapısı var ( teleskopiğin rengine hastayım zaten Siyah Beyaz 🙂 ).. Parçalı olanını kullanmadım ama kullanıcı yorumlarından bildiğim kadarıyla 3 parçalı trio kamışta sert ve güçlü bir kamış, ama ağırlığıda teleskopik olanından ve salina 3 parça dan daha fazla.. Bu nedenle kamışın kendi ağırlığı haricinde kullanacağınız makinanın ve kurşunun ağırlığını da göz önünde bulundurarak tercih yapmanızı tavsiye ederim.. Boğazda rapala yüzüdüryorken veya çapari fln yapıyorken takımın ağırlığıda kişi performansını etkiliyor 🙂

Son düzenleme:
Merhaba Ersin Bey,
İlk tercih olarak salina 3 parça düşünsemde trio rex 3 parça ile aralarında fark çok ise trio rex 3 parça almayı düşünüyorum,
Aradaki farkı çözmeye çalışıyorum 🙂
Mesajın için çok teşekürler.

Hasan Bey ;

Ben iki kamışıda kullanmış birisi olarak eğer kurşun arkası için bir kamış arıyor ve ağır Gr. çalışacaksan kesinlikli Trio Rex derim. Hem sert aksiyonu ve yapısı ile Salina'dan daha önde benim gözümde. Ağırlık konusunda Salina'dan yaklaşık 100 Gr. daha ağır olması lazım ama Trio İyidir. 🙂

Trio rex'in teleskopik olanını kullanıyorum. Abanarak 250 gram atabiliyorum. En ideal atışı ise 185-200 gramda.
Atış mesafesi bir potenza supercore'dan veya makaira'dan falan geri kalmıyor. Salinadan ise çok daha iyi. (bunları kullanmadım sadece yanımda avlanan kişilerle kıyas yapıyorum)
Sahibinden'de 300'e ilan görmüştüm. Eğer 3 parça olmasında ısrarlı değilseniz bence bir bakmanızda fayda var.

Şunu yazmayı unutmuşum, her iki kamışın performansını biryana bırakarak, trio rexin teleskopiğininde parçalısınında klıavuzları salina 3 parçanın kılavuzlarından daha sağlam ve kaliteli 😉 ayrıca Hasan Bey, bence de teleskopik olan trio rexi bir inceleyin 🙂

salinayı kullandım bir hayli sert rapalaya uygun bir kamış ancak tek eksi yanı sap kısmı kısa eğer kolunuz benım gibi uzunsa rahat edemessınız atarken tam güç uygulamak zor oluyor bu durumda trionun sapı daha uzun daha performanslı atışlar yapılabılır bana göre.

Trio rex'in teleskopik olanını kullanıyorum. Abanarak 250 gram atabiliyorum. En ideal atışı ise 185-200 gramda.
Atış mesafesi bir potenza supercore'dan veya makaira'dan falan geri kalmıyor. Salinadan ise çok daha iyi. (bunları kullanmadım sadece yanımda avlanan kişilerle kıyas yapıyorum)
Sahibinden'de 300'e ilan görmüştüm. Eğer 3 parça olmasında ısrarlı değilseniz bence bir bakmanızda fayda var.
3 parça ile teleskopik arasında ki fark nedir sizce ?

Ben teleskopik seven biri olarak hiç bir eksisini görmedim.
Aksine üç parça olanların av sırasında çıkıp suya düşmek gibi, veya ek yerini tam oturtmayınca atışta kırılmak gibi eksilerine şahit oldum.
Bir de mesela teleskopikler ıslakken sıkışıyor derler, ama üç parça olanlar da sıkışıyor. Takamayan da gördüm, sökemeyen de gördüm.

3 parça sevenler 3 parça kamışların daha zevkli ve daha performanslı olduğunu söylerler.
Zevkine bişey diyemem, zevk kişisel bir şey. Ama performans konusunda benim teleskopikle attığım noktadan belirgin farkla daha ileri atabilen 3 parça kullanıcısına pek rastlamadım. En babası aynı noktaya atıyor.
Bu işin piri olmuş birkaç kişi tabi ki çok daha iyi mesafelere atabilir. Ama hani normal bir kullanıcının da herhangi bir 3 parça kamışı eline alıp mucizeler yaratması beklenmemeli.

Back