Teşekkür ederim..Bence kullanmaya başlamadan önce herhangi bir yağlama gerektirmez ryobi makinalar, bildiğim kadarıyla genellikle üretici firma piyasaya sürdüğü makinaların içine iyi ve uzun süre dayanan yağlardan koyuyor ( en azından benim kullandığım ryobi oasys 8000 makinada öyleydi 🙂 )
Belki kullanmadan önce makina sarım telindeki rulmana kauçuksuz gres yağı sürebilirsiniz biraz, bunun haricinde her 2 -3 kullanışta bir sarım teli rulmanını yağlarsanız sorun çıkartacağını düşünmüyorum.. Ben her 2-3 kez kullandığımda makina kafasını tatlı suya tutup, sarım teli rulmanını biraz yağlıyorum, memnun bir şekilde kullanıyorum ryobi makinalarımı.. Fiyatına göre iyi performans sağlayan ürünler.
Konuya daha vakıf üyelerden de değişik öneriler gelebilir belki, bende merakla bekleyeceğim 🙂
Sizin makinanızda hayırlı olsun, iyi günlerde kullanmanızı dilerim...
Henüz bu işte yeni olduğumdan kavramları tam bilmiyorum ama sanırım misina kılavu rulmanından kastınız misinayı sararken ve serbest bırakırken misinanın temas ettiği noktada dönen yeri diyorsunuz değil mi? orasının içinde rulman yok mu rulman taktırabiliyor muyuz?Her av sonrası misina kılavuz rulmanı(yüzük rulmanını yağlayın)gerçi içinde burç var rulman yok eğer ki rulman takarsanız daha uzun ömürlü olur.Hayırlı olsun
Peki makinaya 0.35 misinadan ne kadar sarmalıyım bir ölçüsü var mı 300 metre sarsam olur mu? ınternette yazan bilgilere göre 0.40 230 metre demişti hesap yapınca 0.35 den 300 buldum..Evet kılavuz temin sağında misinayı sararken dönen sarı renkli yüzük gibi olan şey onun içinde rulman olmuyor siyah plastik bir burç var siz av sonunda altta vidasi var onu gevşeterek yağlayın ordan ses gelmeye başladığı zaman değiştirir rulman takarsanız aynı ölçüde benim hala zaman Zaman kullandığım makina taş gibidir bu dediğim sıkıntının dışında hiçbir şey olmaz
Sadece boğazda, rapala ve çapari, 220gr kurşun, hedef: dişli, Ağırlıklı Sarıyer-Ortaköy arası. Akıntılı yerler... Mevcut makinem 4.9 devirli ama 640gr. Yakın devire sahip hafif makine arıyorumOnlarca makina tavsiye edilebilir
1)Avlanma stili(yemli,çapari,rapala)
2)Mera(akıntı durumuna göre)
3)Meblağ(100TL-5000TL arası)
bunlar önemli bunlar belirtilirse yardımcı olunabilir