Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Boğaz için olta takımı önerisi

Kaan gbft

Üye
Adı
Kaan gökırmak
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Merhaba boğazda çapari ve yemli av yapmak istiyorum, boğaz dışındada 40-50 g kurşun ve şamandırayla av yapabileceğim bir olta takımı kurmak istiyorum bütçem 7-8 k önerilerinizi bekliyorum.

Bedri35

Daimi Üye
Adı
Bedri
Kan Grubu
O Rh Pozitif
İşin içinde boğazda av olunca 100-250 atarlı kamışlar tercih ediliyor. Bu atarda 3 parça kamış bakmanızı tavsiye ederim.

Şamandıralı avlarda 40-50 gram kurşun atılsa bile uzak mesafe atış gerekli olmadığı için tam karşılığı olmasa da böyle bir kamış ile şamandıralı avınızı da yapabilirsiniz.

Kaan gbft

Üye
Adı
Kaan gökırmak
Kan Grubu
O Rh Pozitif
İşin içinde boğazda av olunca 100-250 atarlı kamışlar tercih ediliyor. Bu atarda 3 parça kamış bakmanızı tavsiye ederim.

Şamandıralı avlarda 40-50 gram kurşun atılsa bile uzak mesafe atış gerekli olmadığı için tam karşılığı olmasa da böyle bir kamış ile şamandıralı avınızı da yapabilirsiniz.
Pe

çok bir bilgim yok kamış ve makina olarak ne önerirsiniz?

Bedri35

Daimi Üye
Adı
Bedri
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Pe

çok bir bilgim yok kamış ve makina olarak ne önerirsiniz?
Surf avı konusunda bilgili arkadaşlar destek olacaktır. Marka model olarak takım önerecek kadar surf avı yapmıyorum. Sizi yanlış yönlendirmek istemem.

GURKANKALKAVAN

Aktif Üye
Adı
GÜRKAN
Kan Grubu
B Rh Pozitif
merhabalar.
direk konuya gireyim. her 2 balıkçının 1inde olan boğazın boğası OKUMA SALİNA 4.20 100-200 gr atarlı kamışı alabilirsiniz.
200 gram yazdığına bakmayın limit üstü yaşayan ustalar 275 gramları bile zorluyor (yapma etme desekte:) 3000-3500 tl bandında geziniyor fiyatları.
makine konusunda pek yorum yapmak istemem. ''kargaya yavrusu şahin gibidir'' 2000 tl lik makineyle 3-4 sene mutlu mesut geçinende mevcut, 20.000 tl lik makinenin vay efendim tutma sapı falanca malzemeden değil elim tahriş oluyor diyende mevcut. lakin surf atışlarda uzak mesafe için konik kafalı 6-8 binlik ölçülerde bir makine uygun olabilir.