Boğaz için surf takım tavsiyesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan emorpg
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Merhabalar yıllardır ufak çapta düşük bütçeli oltalarla istavrit avcılığı yaparım. İşleri biraz büyütüp kurşun arkası için bir surf kamış almaya karar verdim, başlangıç seviyesi olduğum için çok ciddi bir bütçe ayırmadan 5-6K ya max bitirmek istiyorum.

Kamış olarak ise karbon olması sebebiyle albastart ürünleri makul geldi ama hangisini almak daha mantıklı olur veya farklı önerileriniz nedir ? Ama bunlara vereceğin paraya 300-500 daha ekle şunu al diyeceğiniz kamışları da önerirseniz sevinirm.

Battle Plus:
(link)

Battle:
(link)

(link)

Trachurus:
(link)

Makina olarak ise, albastar costa 8000 önermişlerdi ama alınır mı yoksa farklı japon markalara mı yönelmem gerekir ?

Ek olarak motor ile gidip geliyorum, teleskobik mi 3 parçalımı taşıma açısından daha uygun olur nasıl taşıyabilirim.

Herkese teşekkür ederim.

seçimlerinizdeki üç kamış ilede kurşun arkası yapılmaz. Çok fazla akıntılı olmayan yerlerde çapari yada yemli. Kısa bir süre sonra bırakın lastik gibi olmasını, epoksilerin çatlamasını, 175-200-225 gr kurşun ile abanarak atışlarda kesinlikle kırarsınız.

İlla kurşun arkası diyorsanız teleskopik olarak okuma savant olabilir, yada oskar meito, ama öncelikle tavsiye edildiği gibi 100-250 atarlı 3 PARÇA KAMIŞ bakmalısınız..

O zaman 3 parça kamışlardan 4.20 ve 250 atarlı olanlara bakmam gerekiyor.

Şimdi siz okuma salina önerdiniz. Peki bunu önenirken neye dayanarak önerdiniz, anlamak ve öğrenmek için soruyorum. Ben de araştırırken bu kriterlere dikkat ederim en azından.

Okuma Salina alırsam, Yanına da ryuji momentum gibi bir makina alsam ? Ya da ryuji bosphorus nasıldır ? Çok çeşit ve detay olduğu için karışıyorum baya kusra bakmayn 🙂

Veya nasıl bir makina seçmeliyim, ben makara çapı geniş olmalı diye anlamıştım uzağa atabilmek ve kolay ayrılması adına, ttpower gibi makinelerin makaraları baya derin gözüküyor 🙂

seçimlerinizdeki üç kamış ilede kurşun arkası yapılmaz. Çok fazla akıntılı olmayan yerlerde çapari yada yemli. Kısa bir süre sonra bırakın lastik gibi olmasını, epoksilerin çatlamasını, 175-200-225 gr kurşun ile abanarak atışlarda kesinlikle kırarsınız.

İlla kurşun arkası diyorsanız teleskopik olarak okuma savant olabilir, yada oskar meito, ama öncelikle tavsiye edildiği gibi 100-250 atarlı 3 PARÇA KAMIŞ bakmalısınız..

hocam selamlar, size sorayım. benim anladığım kadarıyla elle tutulur bir işe girişmek için 10K lık bir bütçeye girmem gerekiyor. Ya da 2.el den ilerlemem.

Sizden nacizane ricam. 3 parça olarak 100-250 atarlı hangi kamış ve makinayı kombinlemem bu tarz bir bütçeyle en iyi performansı verir bilgi verebilir misiniz ?

hocam selamlar, size sorayım. benim anladığım kadarıyla elle tutulur bir işe girişmek için 10K lık bir bütçeye girmem gerekiyor. Ya da 2.el den ilerlemem.

Sizden nacizane ricam. 3 parça olarak 100-250 atarlı hangi kamış ve makinayı kombinlemem bu tarz bir bütçeyle en iyi performansı verir bilgi verebilir misiniz ?

SİZE (SKARPİ) ÖZCAN BEYİN BANA ZAMANINDA TAVSİYE ETTİĞİ KAMIŞLARI YAZAYIM ORADAN BAKIN İSTERSENİZ. (KURŞUN ARKASI İÇİN ÖZELLİKLE TUBULAR UÇ OLANLARA BAKABİLİRSİNİZ)

daiwa new shore cast - hibrit uç (turuncu kamış)
daiwa new crosscast 3 prç - hibrit uç
daiwa sea hunter 3 prç - tubular (sert) uç
okuma alijos 3 prç - hibrit uç
okuma helios 3 prç - tubular (sert) uç
okuma trio rex 3 prç gibi kamışlar boğazda işiniz görür ve satarkende zarar etmezsiniz.

( albstar - remixon - ryuji - kudos - bauer - oscar gibi markalardan hiç kamış kullanmadım bir şey diyemicem)
( okuma salinayı mümkünse sıfır alın. şu anda özellikle istanbuldan satılan salinalar kurşun arkası çalışılmış, yorgun - esnemiş kamışlar ) istanbul dışı bizim kadar yüksek gramajda kurşun çalışmadığı için genelde daha diri ve temiz. tamir görmemiş oluyor.
RAST GELSİN.

Her gün olmasa da arada bir kurşun arkası avı yapan birisi olarak şunu söyleyeyim 2 kamış ile de kurşun arkası yaparsınız ama bu çok rahat olmaz çatır çatır balık alınan dönem geçtiğimiz döneme özgü bir olaydı çünkü balık sabah suyunda neredeyse ayağımızın dibindeydi ve sizin de söylediğiniz gibi orta mesafelerden balık alamayanı dövüyolar dı 😀 aynı av gününde saat ilerleyip balık açılmaya başladığında ise sadece 225 gr kurşunu rahat kurabilen ve açık atanlar balık alabiliyordu diğer orta mesafe atan arkadaşlar da ya boş atıp çekmeye devam ediyordu yada oltasını toplayıp gidiyordu bu kısımda bende olta toplayanlardanım belimdeki sıkıntıdan kaynaklı 🙂
abi benim 5000 6000 bütçem var kamış için okuma surfliner düşünüyorum nasıl sence mantıklı mı ya da başka bir tavsiyen var mı

(link)

Böyle bir set başlangıç için gayet yeterli oluyor. Bende dişli sezonunun sonuna alabildim. F/P ürünü diyebilirim. uzak atabiliyorsanız bu kamışta işinizi gayet iyi görecektir. SErt diri bir kamış kullandıkça alışıyorsun zaten. Makine konusunda yine ryuji marvel 2 ile kombinledim ama makine için aynı şekilde olumlu konuşamıyacağım. Makineyi değiştirmeyi düşünüyorum bende

Merhabalar yıllardır ufak çapta düşük bütçeli oltalarla istavrit avcılığı yaparım. İşleri biraz büyütüp kurşun arkası için bir surf kamış almaya karar verdim, başlangıç seviyesi olduğum için çok ciddi bir bütçe ayırmadan 5-6K ya max bitirmek istiyorum.

Kamış olarak ise karbon olması sebebiyle albastart ürünleri makul geldi ama hangisini almak daha mantıklı olur veya farklı önerileriniz nedir ? Ama bunlara vereceğin paraya 300-500 daha ekle şunu al diyeceğiniz kamışları da önerirseniz sevinirm.

Battle Plus:
(link)

Battle:
(link)

(link)

Trachurus:
(link)

Makina olarak ise, albastar costa 8000 önermişlerdi ama alınır mı yoksa farklı japon markalara mı yönelmem gerekir ?

Ek olarak motor ile gidip geliyorum, teleskobik mi 3 parçalımı taşıma açısından daha uygun olur nasıl taşıyabilirim.

Herkese teşekkür ederim.
Boğazda kurşun arkası yapacaksanız mesafe için surf kada düşük devir şart 100 mtler yeterli derseniz jig kafa yine düşük devir almanız kart sebebi ise yüksek ve dip akıntısı siz akıntıda200 ve üzeri atmak zorundasınız makina dandik olursa yük kolunuza biner makine yalpalar dönmez başa bela.Kamışa gelirsek albastar asla alma 150 gr larda çoğu kamışı kırılıyor 3 parça almak zorundasın yine mesafe için teleskopik kamışla ister istemez zorlanacaksınız.Bu işin özü ben boğazda lüfer palamuta istavrite yemliye tek kurucam derseniz shimano ryobi gibi ürünler almak zorundasınız alt seviye yada albastar gibi markalar sizi üzer sonra satmaya çalışmak ayrı bir dert.Bütçe 10 bin altı maalesef üzer gibi ancak güvenilir tanıdık birinden yine 10 bandında üst sınıf set alabilirsiniz.Boğazda shimano socorro 6000 sw kullandım 200 gr a kadar tatmin ediyor ama üstünde 5 6 bin liralık makina tabi zorlanmayı size yansıtıyor

Back