Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Boğaz takım önerisine ihtiyacım var

cptmfs

Yeni Üye
Adı
Ferit Kaptan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Selamlar dün Beykoz sosyal tesislere istavrit ve hırsızlı çinekop takımı yapıp çalıştım.
Elimdeki surf setim çok yordu beni.
Mevcut setim:
Seahorse 4.20 200 atarlı teleskopik kamış
Ceymar cxt-55 makina
0.16 ip misina.

Bütçe olarak 6bin gibi bi bütçe ayırabiliyorum.
Hem boğazda üzmeyecek hemde boğaz dışında 40 50 gram kurşun çapari avı yada gece şamandıralı avlarda kullanacağım bir takım istiyorum.

Yada elimdeki takımı bu avlar için tutup sadece boğaza özel bir setde yapabilirim.

Kamış olarak okuma Salina 3 parça yada Alba Star trachurus veya Battle düşünüyorum
Makine olarak tavsiyelerinize ihtiyacım var uzak atış ve yormayacak bir önerinize açığım.
Şimdiden teşekkürler

Bedri35

Daimi Üye
Adı
Bedri
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Merhaba,

Bir kaç ay öncesine kadar kullanıcısı olarak şunu söyleyebilirim ki yorulmanızın nedeni kesinlikle cxt-55.

Battle - cxt 55 kombinasyonu kullanıyordum hafif kurşunla belki ama 100 gramdan itibaren sarması bu makine ile deyim yerindeyse işkence.

Günümüz fiyatlarında bence 6 bin bütçe ile alacağınız kamış+makine şu an kullandığınızdan çok büyük bir fark yaratmaz.

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
Bence ilk etap makineye odaklanın 8000 sw modellerden kamış makine için ayırdığınız bütçenin biraz fazlasına sadece makine alacaksınız ama bahsettiğiniz sıkıntıların büyük kısmını da aşmış olacaksınız diye düşünüyorum..

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Düşündüğünüz kamışlar içinde boğazda kullanılabilecek kamış okuma salina 3 parça kamıştır.
Ama öncelik vermeniz gereken @Bedri35 ve @OmerAydın da belirttiği gibi kullandığınız makinayı değiştirmek olsun.
İmkanlar dahilinde ya jig makina yada surf makina bakın derim.

omer42

Aktif Üye
Adı
ömer
Kan Grubu
O Rh Pozitif
O paraya ancak giriş üstü ryobi oasys veya new ecusima tarzı 8000 ilk makina alabilirsin hocam.
Okuma Salina içinse para kalmaz. Haa bu set haftada 1 balığa gidiyorsan seni tatmin eder ancak ben haftada 3-4 gideyim dersen bir sene sonra kamışın aşırı esmek kalacak, makina ise cıyır cıyır ötecek ve rahatsızlık verecek. Sonra daha iyi bir şeyler alayım diyip yine para dökeceksin ve burada fikir tavsiye peşine düşeceksin…

İşin açıkçası şu an hem konforlu olsun,hem dayanıklı olsan diyorsan benim kuracağım set, elindeki bütçeyi maalesef 5 ile çarpmak zorundasın en azından.

cptmfs

Yeni Üye
Adı
Ferit Kaptan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Hepinize teşekkürler. Tavsiyelerinize uyup önce makina yı almak istiyorum. Peki boğazda çok kullanılan ryobi AP power gibi bir makinayı ikinci el almak sorun olurmu yoksa makinada kullanım ömrü gibi bir durum varmı. Bakımları yapılmış olsa dahi?

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
Genelde sağlam makinedir, yüzük rulmanında sanırım kronik bir sorunu var oda basit bir şekilde değiştirilebiliyor.
İkinci el makine konusunda kimden alınacağı makinenin daha önce ne sıklıkla kullanıldığı da önemli faktörlerden biri sonuçta bir kilometre sayacı yok :)
Aynı dönemde alınmış Twinpowerlardan kozmetik olarak hiç sorun gözükmese de biri çok yoğun kurşun arkası avda kullanıldığından ciddi eskidiğine ben şahit oldum yani geçmişi bilinen makine ise tereddütsüz alınır ama bilinmiyorsa yorgun makine denk gelme ihtimali de yüksektir.

Tuonela

Yeni Üye
Adı
Atila F
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Ryuji Momentum 6000 kullanmadım ama boğazda çapari için önerenler oldu. Deneyimi olan var mıdır? daha ekonomik olması açısından belki tercih edilebilir diye düşündüm konuyu görünce.