Kıymetli arkadaşlar , abiler , kardeşler malumunuz kullandığımız herşey eşşek yüküyle pahallandı hal böyle olunca kıymetli malzemeleri evde saklayıp kullanmama kararı aldım. bu sebeple lineeffe power drive 390 100- 200 atarlı bi kamış aldım boğazda en azından çapariyle falan vakit geçirmek için. şimdi ben bu kamışa makine olarak elimdeki okuma ceymar cxt 55 i mi kullanayım. yoksa sizin önereceğiniz surf te daha iyi olacak dediğiniz bir makinemi alayım ?
1200-1500 tl aralığında (belki 2000 tl olur) makina alabilirim. her türlü öneriye açığım.
Hürmetler , sevgiler, saygılar..
aynen sizin düşündüğünüz amaç ile boğazda çapari ve 150 gr. kurşuna kadar yemlide kullanabileceğim makina arayışı ile aldığım 2 makinadan memnun kalmıştım. fiat skalasıda sanırım size uyuyor.
-
bauer rapido 8000. sıfır aldım kullandım. boğazda 20 li full dolu çapariyi 135-150 gr kurşun ile çok rahat topladı. sığ kafa olması sebebi ile kafa üstü abanarak atışlarda mesafeside çok iyi. tabii burada kamışta çok önemli. kamışı daiwa new shorecast 100-225 hibrit 3 prç.
-
albastar costa 8000. sıfır aldım kullandım. açıkçası bauerden daha iyi olan tek yanı yedek kafası olması. sığ kafa ve tekne için derin kafa.
2-3 kez boğazda denedim. aynı şekilde boğazda çaparide kullanımı rahat. 15li-20li istavrit çaparisini 140-150 gr kurşun ile kasmadan topladı. hatta şöyle söyliyeyim yanımda bir hobidaş symbios 420 - 3 prç kamış ile kombinlemiş 150 gr kurşun ile kurşun arkasında kullanıyordu.
yani 2 makinada bildiğimiz 5000tl-10.000 tl lik makinalarla kıyaslanamaz mutlaka. ama boğazda çaparide, çinekopta yemlide, yada köprüde kesinlikle sizi yarı yolda bırakmaz.
bu arada alıp denediğim fakat memnun kalmadığım
-
bauer furia 8000. çok güzel makina. komple metal. sığ kafa. sarımı rahat. atışlarda mesafesi çok çok iyi. ama atışta nasıl oluyorsa misinayı kalama kapağının üstündeki tutma yerinin altına alıyor. 2 kere ip kestirdim. HEMEN SATTIM. ama sağlam ve güzel bir makina.
-
bauer baveria 5000. millete sorarsanız 8000 lik. alakası yok. 5000 lik konik kafa. toplaması sarması diğer makinalarla kıyaslanamaz. arkadaş konik surf kafaya aldanıp almış. boğazda denedim. misina - ip boşaltması sarması güzel. ama kasıyor. bauer rapidonun yada furianın yanına yaklaşamaz.
eğer yanlızca çapari diyorsanız 300-400 gr ağırlıkta 10-11 kg draklı spin makinalarada bakın derim.
yani illa surf kafa olması şart değil.