Boğazda surf olta takımı yeni başlayan için

Ateş Aras

Yeni Üye
Tepki
1
Ödül
5
Emekli oldum ve bir ayağım İstanbul'da. 35 yılı aşkın süre kara avı ve özellikle alabalık avı olmak üzere derelerde balık avı yaptım.
Kara avına uzunca bir ara verdim. Artık balıkçılık yapmak istiyorum.
İstanbul boğazında kıyıdan çapari avı için teleskopik kamış ve makine tavsiyesi veren olursa müteşekkir olurum. İlk etapta 5000 tl civarında bir bütçe ayırmak istiyorum.

Hocam merhaba, surf casting konusunda bilgim var ama boğazda avcılık konusunda bilgim olmadığından önerilerde bulunmak istemedim. Farklı bir yöntem var orada sanıyorum, Özcan Türemen abim bilgi verebilir diye düşünüyorum. Görecektir mesajınızı.

Emekli oldum ve bir ayağım İstanbul'da. 35 yılı aşkın süre kara avı ve özellikle alabalık avı olmak üzere derelerde balık avı yaptım.
Kara avına uzunca bir ara verdim. Artık balıkçılık yapmak istiyorum.
İstanbul boğazında kıyıdan çapari avı için teleskopik kamış ve makine tavsiyesi veren olursa müteşekkir olurum. İlk etapta 5000 tl civarında bir bütçe ayırmak istiyorum.

Öncelikle şunu belirtmek isterimki İstanbul boğazı dediğinizde bence (naçizane) kamış seçimi (imkan varsa tabii) 3 parçadan yana olmalı.
Evet teleskopik kamışlarda taşıma kolaylığı ve hızlı kurulum avantaj.
Ama; sağlamlık, hissiyat ve balığı uzakta aramak için mesafe atışı söz konusu olduğunda 3 parça kamışlar teleskopik olan kamışlara göre daha ön planda. Hatta ve hatta tadilat tamirat söz konusu olduğunda parçalı kamışlar yina daha avantajlı.
MALUMUNUZ akıntısı ile, rüzgarı ile, dalgası ile İstanbul boğazı zorlu bir mera.
Evet bu gün çapari diyorsunuz. Yarın hafif yemli diyebilirsiniz. Yani dişli.
Bu bağlamda (affınıza sığınarak) tekrar bir düşünün derim. Sonuçta son karar yine sizin.
RASTGELSİN.

Öncelikle şunu belirtmek isterimki İstanbul boğazı dediğinizde bence (naçizane) kamış seçimi (imkan varsa tabii) 3 parçadan yana olmalı.
Ama; sağlamlık, hissiyat ve balığı uzakta aramak için mesafe atışı söz konusu olduğunda 3 parça kamışlar teleskopik olan kamışlara göre daha ön planda. Hatta ve hatta tadilat tamirat söz konusu olduğunda parçalı kamışlar yina daha avantajlı.
MALUMUNUZ akıntısı ile, rüzgarı ile, dalgası ile İstanbul boğazı zorlu bir mera.
Bu bağlamda (affınıza sığınarak) tekrar bir düşünün derim. Sonuçta son karar yine sizin.
RASTGELSİN.
Merhabalar, küçüklüğümden beri boğazda av yaptım sadece kıraça için bakıyorsanız 4-5 binlik makinalar işinizi görür bundan aşşağı makinalarda çok zorlar, boğazda akıntı çoktur havanın patlak olduğu zamnalarda 150 gram attığımız zamanlar oluyodu. Boğazda en çok kullanılan kamış uzunluğu 4.20 ama farklı uzunluklarda kullananlar var. Güncel olarak türkiye piyasasını bilmiyorum ama hatırladığım kadarıyla alba starın trachurus diye bi kamışı vardı 4.20 boyunda boğazda kullanan gördüm bikaç seferde kullanma fırsatım oldu bence başlangıç için uygun olacaktır fiyatıda bütçenize uygundur. Makina konusunda pek bişey söyleyemeceğim güncel piyasayı çok bilmiyorum, ama fiyatı düşük olarak giriş seviyesinde okuma safina sw x duydum (1+1 rulman var çok fazla bi konfor beklemeyin ve ağır atışlarda tepkisi nedir bilmiyorum). Düzenli olarak avlanacaksanız bütçenizi arttırmanızı tavsiye ederim. Şimdiden rastgelsin.

RASTGELSİN.
Öncelikle vakit ayırıp önerilerinizi yazdığınız için teşekkür ederim.
Aslında Ankara'da ikamet etmekteyim. Evlat İstanbul'da olduğu için arada bir geliyorum.
Birinci kısıtım buydu. Diğeri ise ikamet Beyoğlu, avlanmayı düşündüğüm bölgenin Yeniköy sahili civarı olması ve sedan otomobil ile rahatlıkla taşıyabileceğim bir kamış almayı daha uygun görmem.
Bu itibarla Teleskopik kamış ve ekonomik bir makine düşündüm.
Turna avı için kullandığım iki parçalı
210 cm bir spin olta takımım da var zaten.

RASTGELSİN.

Teleskopik kamış ve ekonomik bir makine isteme sebebim; bir-iki ayda 8-10 gün süreyle İstanbul'da oluyorum. İkamet Beyoğlu, avlanmayı düşündüğüm bölgenin çoğunlukla Yeniköy sahili civarı olması ve sedan otomobil ile şehir içi ve uzun yolda rahatlıkla taşıyabileceğim bir kamış almayı daha uygun değerlendirmiş olmam.
Bu itibarla Teleskopik kamış ve ekonomik bir makine düşündüm.
Boğazda iş görür mü bilememekle beraber, akarsuda Turna avı için kullandığım iki parçalı
210 cm bir spin olta takımım da var.
Sizin tavsiyeniz üzerine üç parçalı kamışlar artık daha sıcak gelmeye başladı.
Araştırmalarım sonucu:
Okuma Ceymar C-6000a Dark Grey 7+1bb makineyi beğendim gibi. Ne dersiniz?
Ayrıca, bir-birkaç kamış (marka/model/boy) tavsiyeniz olur mu?

Merhabalar, küçüklüğümden beri boğazda av yaptım sadece kıraça için bakıyorsanız 4-5 binlik makinalar işinizi görür bundan aşşağı makinalarda çok zorlar, boğazda akıntı çoktur havanın patlak olduğu zamnalarda 150 gram attığımız zamanlar oluyodu. Boğazda en çok kullanılan kamış uzunluğu 4.20 ama farklı uzunluklarda kullananlar var. Güncel olarak türkiye piyasasını bilmiyorum ama hatırladığım kadarıyla alba starın trachurus diye bi kamışı vardı 4.20 boyunda boğazda kullanan gördüm bikaç seferde kullanma fırsatım oldu bence başlangıç için uygun olacaktır fiyatıda bütçenize uygundur. Makina konusunda pek bişey söyleyemeceğim güncel piyasayı çok bilmiyorum, ama fiyatı düşük olarak giriş seviyesinde okuma safina sw x duydum (1+1 rulman var çok fazla bi konfor beklemeyin ve ağır atışlarda tepkisi nedir bilmiyorum). Düzenli olarak avlanacaksanız bütçenizi arttırmanızı tavsiye ederim. Şimdiden rastgelsin.
Teleskopik kamış ve ekonomik bir makine isteme sebebim; bir-iki ayda 8-10 gün süreyle İstanbul'da oluyorum. Avlanmayı düşündüğüm bölgenin çoğunlukla Yeniköy sahili civarı olacak olması ve sedan otomobil ile şehir içi ve uzun yolda rahatlıkla taşıyabileceğim bir kamış almayı daha uygun değerlendirmiş olmam.
Ancak forumlarda yazılanlara bakarak çıtayı birazcık yükselttim.
Sizin tavsiyeniz üzerine üç parçalı kamışlar artık daha sıcak gelmeye başladı.
Araştırmalarım sonucu:
Okuma Ceymar C-6000a Dark Grey 7+1bb makineyi satın aldım.
Ayrıca, Okuma Trio Rex Surf 420cm 120-250gr 3 Parça Surf Kamış ve Okuma Salina Surf 420 cm 100-200gr 3 Parça Surf Kamışı arasında kaldım.
Ne dersiniz?
Boğazda iş görür mü bilememekle beraber, akarsuda Turna avı için kullandığım iki parçalı
210 cm bir spin olta takımım da var.

Back