BOĞAZDA TEKNE İLE BALIK AVI ORGANİZASYONU 25 KASIM 2012 PAZAR

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hunter
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Arkadaşlar,
Aramıza son dakika sevgili Salih kardeşim katılım yapabileceğini bildirdi (Şileli)
Az önce sevgili Selçuk'da arayıp hal hatır sordu,kemik kadro bir araya gelecek uzun zaman sonra,kaçıranlar üzülecek gibi. 😀

Serkan,
Büyük kamış genel anlamda sıkıntılı olur tekne avlarında,tavsiyem bot kamışları var çokda pahalı değil 15-20.tl den başlıyor,ama yoksa elinizdeki kamışlarlada gelebilirsiniz. 🙂

sıkıntı olacağını biliyoruz ama işte yapacak birşey yok.
bende bir tane var ufak kamış. ama diğer misafirlerim için birşey diyemeyeceğim. yeni başlayan arkadaşım yaklaşık 250 TL sırf bu iş iiçin para harcadı kamış makina kova filan . şimdi birde ona bir tane daha kamış aldırmayayım diğeride kamışını sırf bu tekneyle gidicez diye yeniledi. çoğunlukla kıyıdan avlandığımız içinde mecbur uzun kamış aldılar. artık idare etmeye çalışıcaz. inşallah kimseyi rahatsız etmeyiz.

benim kamışda uzun 420 surf bizde üst kattan atarız artık,köprüye takılmazsa tabi 😀

bu arada avlak bölgemizde hangi tür balıklar bulunur,bilgisi olan paylaşabilirmi 😀

sıkıntı olacağını biliyoruz ama işte yapacak birşey yok.
bende bir tane var ufak kamış. ama diğer misafirlerim için birşey diyemeyeceğim. yeni başlayan arkadaşım yaklaşık 250 TL sırf bu iş iiçin para harcadı kamış makina kova filan . şimdi birde ona bir tane daha kamış aldırmayayım diğeride kamışını sırf bu tekneyle gidicez diye yeniledi. çoğunlukla kıyıdan avlandığımız içinde mecbur uzun kamış aldılar. artık idare etmeye çalışıcaz. inşallah kimseyi rahatsız etmeyiz.

Serkan, Üst kattan atarsanız sorun olmaz.

Serkan sıkıntı değil,elinizde ne kamış ve takım varsa getirin,elbet gitsin alsınlar demedim ben,genel anlamda teknelerde kısa kamışlar uygundur,lakin uzun kamışlarınız varsa getirin üst katdan atarsınız. 🙂

Yarın için hazırlıklarımız umarım tamamdır, özellikle ağır kurşun çok önemli,200-350 gr arası muhakkak enaz 2-3 adet kurşun bulundurun yanınızda.Yoksa geçen seferlerden tecrübelerimizle sabit sıkıntıları yaşarız.
Teknenin sancak tarafından 75-100gr. atanlar iskele tarafındaki takımları toplar yine, yem kesmek için yanımızda küçükte olsa, tahta bulunduralım, yem kesip takınca elimizi sürecek yer aramamak için, muhakkak elimizi silmek için bir bez bulunduralım, bir küçük tavsiyede bolca kolanyalı mendil bulunduralım yanımızda çantamızda, plastik vada taşıma sorun olmazsa normal bardak yada kupa çatal kaşık getirmekte faydalı olacaktır, tekneyi temiz kullanmak için en az 5-10 adet küçük , mümkünse 1-2 adette büyük çöp torbası bulunduralım.
Tekneyi temiz bırakalımki, dikkat etmeyen bir kaç kişi yüzünden hepimiz arkamızdan küfür yemeyelim.
Bunlar benim ilk aklıma gelen ve uygulayacağım birkaç küçük tavsiye.
Bu arada yarınki hava durumu biraz serin olacağa benziyor yer yer sağnak yağışlı olacak bence, ona göre kıyafet seçersek zevk eziyet olmaz.
Yarınki avlanacağımız bölge olan Beykoz'daki hava koşulları aşağıdaki tablodaki gibi olacakmış tahminen.
(link)

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Back