Ben de imzaladım. Ama 100 imza hedefi dikkat çekebilmek için çok küçük bir sayı. Daha spekülatif bir duyuru lazım. Bir TV kanalının bunu birçok araştırma ile birlikte haberleştirmesi lazım.
Ve asıl bizim de birşeyler yapmamız lazım. Bıkmadan usanmadan limit altı balık alanları uyarmalı, şikayet etme imkanımız varsa şikayet etmeli ve şikayetimizin sonucunu sorgulamalıyız. Balık alırken tezgahta görüğümüz limit altı balıklar konusunda resmi şikayetlerde bulunmalıyız. Ben önceden sadece satıcıyı uyarırdım, artık şikayet etmeyi düşünüyorum. "Bu balık limit altı, avlanması, alınması, satılması yasak bunların, sen halden bunları alıp tezgaha koymazsan halci de tekneden almaz, tekneci de bu balıkların peşini bırakır." demek fayda etmiyor bizim insanımıza. Bizim toplum olarak çok kötü bir huyumuz var. Bir olayda 3. kişi ise bizden adili, hak hukuk timsali yok, ama olayın tarafıysak bütün adaletsizliklerin bizden yana olmasında hiç beis görmüyoruz. Sözün özü bu işleri en azından azaltmanın yolu hem genel olarak insanların bu konudan haberdar olmasını sağlamak hem de uyarı, şikayet ve şikayeti takipten geçiyor.