Boru Kurdu Muhafaza

Seyda Ünlü

Yeni Üye
Tepki
0
Ödül
1
Arkadaşlar ben yeniyim. Salamura edilmiş cansız boru kurdu kullandım. Canlı alsam kaç gün nasıl muhafaza edebilirim? Çok fark ediyormu canlı ile cansız balık tutarken?

Ben 1 hafta kadar yaşattım, buzdolabının sebzelik bölümünde, kendi kabuğu içinde nemini korur ve sıcaklığa maruz kalmaz ise dayanıyor. Gazeteyi deniz suyu ile ıslatırlar genellikle, o şekilde poşet içinde saklanabiliyor. Canlı her zaman avantajlıdır, bir kere kokusu cazip kılıyor yemi, bir de özellikle gece avlarında boru kurdu çok avantajlıdır çünkü diğer kurtlara (Kırmızı ya da Çin kurdu gibi) kıyasla üzerinde gece fark edilmesini sağlayan bir fosfor tarzı kaplaması var. Taze ve canlı boru kurdu diğer kurtlara kıyasla daha dayanıklıdır ve daha uzun süre su altında canlı kalır, hareket eder ve bu da balıkların dikkatini çekerek yeminizi cazip hale getirir.

İzmir'de bir yemcim var, özellikle anakonda boru kurdu diye istediğimizde irilerini seçip getiriyor ve güzel balıklar alıyoruz bu yemlerle. Siz de seçerek alabilirseniz daha avcı olur. Rastgele..

Back