Boru Kurdu & Sülünez

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ö.Eker
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Ö.Eker

Yeni Üye
Tepki
0
Ödül
1
Merhabalar,

Ava gitmeden bir gece öncesinde yemleri hazırlamak istiyorum. Boru kurdu hemen kuruyor. Bu konuda ne yapılabilir ? Nasıl canlı tutabilirim tecrübesi olan var mı ?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

yemciden en son gelen partiden almaya calısın taze ve canlı oldugunu görün. sonrasında sarılı oldugu gazete kagıdını kendı buzdolabınızda posetın ıcınde muhafaza edın.yalnız dolaba koymadan once gazeteyı bıraz ıslatınkı nemlı kalsın. o sekılde 24 saat falan canlı kalıyor.ama defrıze degıl dırek ust bolmeye koyun. onemlı olan yemcıden son partı yemın alınıp canlı oldugunu gormek.

yemciden en son gelen partiden almaya calısın taze ve canlı oldugunu görün. sonrasında sarılı oldugu gazete kagıdını kendı buzdolabınızda posetın ıcınde muhafaza edın.yalnız dolaba koymadan once gazeteyı bıraz ıslatınkı nemlı kalsın. o sekılde 24 saat falan canlı kalıyor.ama defrıze degıl dırek ust bolmeye koyun. onemlı olan yemcıden son partı yemın alınıp canlı oldugunu gormek.

Çok teşekkür ederim cevabınız için.
Aslında şunu sormak istedim boru kurtlarını 1 gece önceden kozalarından çıkartıp hazır şişe dizilecek şekilde hazırlamak için nasıl bir yöntem gerekiyor ?
Mera’da çok vakit alıyor çünkü.

Çok teşekkür ederim cevabınız için.
Aslında şunu sormak istedim boru kurtlarını 1 gece önceden kozalarından çıkartıp hazır şişe dizilecek şekilde hazırlamak için nasıl bir yöntem gerekiyor ?
Mera’da çok vakit alıyor çünkü.

himm onu bilmiyorum yani kendi borusundan cikartip agzi kapakli bir kutunun iciine koyup denemek lazim fakat kutuya hava almasi icin delik acmanizda fayda var. ben mamunlari o sekilde 24 saat yasatiyorum balkonda falan boru kurdu yasarmi bilmiyorum. ama kozasinin icinde buzdolabinda yemler canliysa yasiyor

FIG-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

himm onu bilmiyorum yani kendi borusundan cikartip agzi kapakli bir kutunun iciine koyup denemek lazim fakat kutuya hava almasi icin delik acmanizda fayda var. ben mamunlari o sekilde 24 saat yasatiyorum balkonda falan boru kurdu yasarmi bilmiyorum. ama kozasinin icinde buzdolabinda yemler canliysa yasiyor

Hepimizin yaşadığı olay mera’da boru kurdu ayıklamaya çok vakit harcıyoruz bu duruma kafa yoruyorumda eğer öğrenirsem bilgilendiririm sizide
Rastgelsin

aslinda cok zor bisey degil boru kirdunu cikarmak. ben ince misina kesme makasi ile boruyu uctan uca kesiykrum hem butun halinde kopmadan cikiyor hemde daha hizli cikiyor bence o sekilde keserek yapabilirsinjz yeterki boru kurtlatri minmacik olmasin

aslinda cok zor bisey degil boru kirdunu cikarmak. ben ince misina kesme makasi ile boruyu uctan uca kesiykrum hem butun halinde kopmadan cikiyor hemde daha hizli cikiyor bence o sekilde keserek yapabilirsinjz yeterki boru kurtlatri minmacik olmasin

Keseyim derken param parça ediyorum hep boru kurtlarını

Nemli toprakta canlı kalırlar diye düşünüyorum sadece bir fikir denemedim uzun zamandır balıktan uzaklardayım 😔 hem dolapta hem de nemli toprak olursa yaşamaya uygun olur heralde

Nemli toprakta canlı kalırlar diye düşünüyorum sadece bir fikir denemedim uzun zamandır balıktan uzaklardayım hem dolapta hem de nemli toprak olursa yaşamaya uygun olur heralde

Bu yöntem de mantıklı bunu da deneyeceğim.
Teşekkürler

Boru kurdunu bir akşam önceden borusunun içinden çıkarıp hazırlık yapmanın hiçbir faydası olmadığı gibi bu işlem kurdun canlılık süresini de kısaltır. Boru kurdunun "boru"su dediğimiz şey, kurdun kendisinin oluşturduğu ve içini kendine özgü bir mukoza ile kapladığı kendi yaşam alanıdır. Kurt o boruyu içinde yaşayabileceği bir alan ya da ev olarak yine kendisi oluşturuyor. Merada kurdu borusunun içinden çıkarmak neden çok zaman alsın ki? Ayrıca elinizde kurdu borusundan çıkarmak ve kesmek için uygun bir makas olduktan sonra bu iş kısa ve zahmetsiz bir iştir. Ucu borunun ucundan girecek kadar ince ve sivri bir makas bu iş için yeterlidir. Eğer kurtları keserken parça parça ediyorsanız muhtemelen bu iş için uygun olmayan örneğin falçata ya bıçak gibi bir araç kullanıyorsunuz demektir.
Boru kurdunu avdan bir gün önce almanız gerekiyorsa onu mutlaka sarılı olduğu gazete kağıdı ile birlikte buzdolabında (buzdolabının alt gözlerinden birinde) tutmanız gerekir. Ama bunu yapmadan önce kurtları ya da sarılı olduğu gazete kağıdını kesinlikle tatlı suyla ıslatmayın. Tatlı su boru kurdunu eritir ve ömrünü kısaltır. Boru kurdu satan bazı dükkanlar pet şişe içinde deniz suyu da bulundurur, eğer ellerinde varsa isteyin evde o su ile ıslatıp dolaba o şekilde koyun. Kurt eğer dükkana satın aldığınız gün gelmiş ise yani henüz canlı ise bu şekilde dolapta en az iki gün daha canlı kalır.

Back