boru kurdu

kenanyesildal

Yeni Üye
Tepki
0
Ödül
1
Selam dostlar. Boru kurdu veya kirmizi kurt tatlisu balikciliginda kullanilirmi. Ozellikle sazan ve levrekte.

Hiç görmedim hocam denemedim de denemeden olmaz demek yanlıs olur ama uzun sure tatlı suda yaşayacağını zannetmiyorum o yüzden altarnatifleri değerlendirmen de fayda var

DENİZİN TATLI SU İLE BULŞTUĞU AĞIZLARDA VE BU TÜR DENİZLE BİRLEŞEN KANALLARDA KIRMIZI KURT İLE KEFAL YAKALADIĞIM ÇOK OLDU AMA BORU KURDU İLE HİÇ BALIK ALAMADIM RASTGELE

Derede kuzeninm boru kurdu denemiş ama bizim derelerde bıyıklı (bir çeşit sazan) var o vurmuş. Burada malesef levrek yok. İlgisiz kalacaklarını sanmıyorum.

Boru kurdunu nasıl buluyorsunuz. Borunun içinden mi çıkıyor yoksa topraktan mı bilgi verirseniz çok sevinirim iyi günler rasgele!

boru kurdunu nasıl buluyorsunuz. Borudan mı çıkıyo toprağın nemli kısımlarından mı cevap verirseniz çok sevinirim!

Merhaba,

Prensip olarak her canlı alışık olduğu yiyeceği yer. Hayvanlar aleminde bu daha da tipik bir eylemdir.
(bkz. Bilmediği ot eşeğin başını ağrıtır atasözümüzün çıkış kaynağı..)
İstisnalar kaideyi bozmaz, tatlı su balığının boru kurduna, kırmızı kurda vs. bakacağını pek sanmıyorum.
O yüzden diyebiliriz ki, "derelerin denize döküldüğü delta/ çay ağzı gibi yerleri saymazsak" Hayır, yemez.

Deniz yemi olmasına rağmen biz denizdeki her balığa bile yediremiyoruz, o yüzden siz hiç kasmayın derim. O yöredeki yerel avcılara ve malzeme satan dükkanlara sorun, balık neyi yiyorsa ondan alın.
Boru kurdunu nasıl buluyoruz?
Ben satın alıyorum, denize (mırmır, karagöz vs gibi balık avı) gitmeden önce..
Boru kurdu nasıl çıkarılır:
Denizin (kumluk bölgelerinde) kum veya balçık olacak şekilde ikiye ayrılır:
Video linki:

Rastgelsin,
Serdar Altınbilek

Back