Bot / Jig ; İçin Kamış Tavsiyesi

Botta balık avında , Okuma Similan 188 20-30 Lb. Kamışı kullanıyorum. Çok da memnunum.
Ancak , tekne için 1,65 - 1,80 çok iyi uzunluklar olsa da , botta , 2. kamış az bir iki tık uzun olsa daha iyi olur diye düşündüm.

Lineaeffe Mustang 210 cm 100-250 gr. almaya karar verdim.

Hem biraz daha uzun hem biraz daha yumuşak , ( mercanın yeme vuruşunu hissetmek adına ) olsun diye bu kamışı tercih ettim.

Lineaeffe Mustang hakkında arkadaşlarımın tavsiyeleri ve internet forum sitelerinde okuduğum olumlu yorumlar sonucunda bu kamışı almaya karar verdim.
Açıkçası fazla da para vermek istemedim. Zaten memnun olduğum bir 188 cm jig disiplinli bir kamışım var.

Alacağım bu kamışın , biraz da ha hafif olsun da istemiştim. Ama öyle olmuyor malesef.... İnternet sitelerine göre kamışın ağırlığı 450.gr.

Lineaeffe Mustang 180 cm 350 gr. 🙂

30 cm' lik uzunlık farkı 100 gr olabilr mi? Bu biraz beni düşündürdü açıkçası.

Gel benim takımı vereyim sana yabancıya gitmesin sıfırrr

Teşekkür ederim abi.
Daha similan’ ın bile hakkını verecek icraatlara başlamadım. Ama güzel kamış.

Korkumdan , senin takımın ne olduğunu bile soramıyorum.! 🙂 🙂
Şaka bir yana ,

Fazladan düşük devirli , derin su avına uygun bir makinem daha var.
Jig' in haricinde , mercan avlarken...

1.'si avlanırken , aşağıyı boş bırakmamak adına ,

2’si ikinci makina da boş durmaması adına ucuz yollu bir kamış almak istemiştim.
Bir de 2. Takıma yeşil tüy felan da sarkıtıp , su da hafif kurşunla , salınmaya bırakırım diye düşündüm. (Buralar da seyrek olsa da tüye iri mercan vuruyor.)

K.Karında ki hediye bonusun da süresi dolmak üzerydi. Hem onu değerlendireyim , hem de şu aklımdaki , kamış meselesin halledeyim istedim.

Lineaeffe Mustang 210 cm 100-250 gr. spariş verdim.
Ağırlığı biraz aklımı karıştırsa da Verdim sparişi gitti abi.

Hiç elime alıp , tarttığım bir kamış değil , İnşallah iyi çıkar.

Düşüncen için tekrar teşekkür ederim.

Teşekkür ederim abi.

Şaka bir yana ,

2’si ikinci makina da boş durmaması adına ucuz yollu bir kamış almak istemiştim.
Bir de 2. Takıma yeşil tüy felan da sarkıtıp , su da hafif kurşunla , salınmaya bırakırım diye düşündüm. (Buralar da seyrek olsa da tüye iri mercan vuruyor.)

K.Karında ki hediye bonusun da süresi dolmak üzerydi. Hem onu değerlendireyim , hem de şu aklımdaki , kamış meselesin halledeyim istedim.

Hayırlı olsun iyi günlerde kullanasın.

memnun kaldınız mı kamıştan?

Teşekkür ederim abi.

Şaka bir yana ,

Lineaeffe Mustang 2 Parça Bot Kamışı 100-250Gr Atar 180. cm Daha iyi olacak bence.
210 biraz fazla yumuşak gibi geldi. Zaten spariş ile ilgili bir problem olmuştu , o yüzden geri iade etmiştim.
Ama malzeme kalitesi felan fena bir kamış değildi. Ben beğendim.
Zaten aradığım da tam olarak böyle bir şey di. Hesaplı ama , iş görecek , yarı yolda bırakmıyacak bir kamış.
Hani tekne avı için bir kamış arıyorsanız ,hedef balığınız da büyük bir şey değilse , gayet yerinde bir tercih olur.

Back