Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Bu balık nedir?

mrt55

Daimi Üye
Adı
murat
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Bu balığın türü yazılı hani dir. Bazı yerlerde alibereke derler. Yenir kızartması olur. Ancak senin bu mera çok ilginç. Akvaryum gibi. İskorpit ve trakonya gibi türleri iyi öğren. Ne olduğunu bilmediğin türleri elleme ki sıkıntı yaşama.

drkeremy

Üye
Antalya yakamoz burası. Bilen bilir. Karagöz ve sanırım iskorpit de tuttum buradan. Enteresan bir yer.

Son düzenleme:

mrt55

Daimi Üye
Adı
murat
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Denizde pek çok tür canlı canlı var. Bunlardan bazıları dokunduğunda bazıları da yediğinde zehirli. Bunları öğrenince avların daha keyifli geçer. Bir önaraştırma olabilecek pek çok tatsızlığı engeller. Özellikle "trakonya ve iskorpit" iyi öğrenilmeli. Hem o bölgede çok yaygın hem de tuttuğun balıklar biraz benziyor.

Lazarus

Daimi Üye
Adı
Enez elveren
Kan Grubu
O Rh Pozitif
aynı mudanya / güzel yalı lımanı gibi lapin/quik/iskorpit/ispari/karagöz/ gece eskina alınabılecek bır mera trakonya hıc gormedım kayalık yerlerden

drkeremy

Üye
Aynı yerden bugün yakaladığım balık, bu karagoz biliyorum ama paylaşmak istiyorum.

Ekli dosyalar

coner

Daimi Üye
Adı
Eşref
Kan Grubu
O Rh Negatif
KİKLA.jpg KİKLA.jpg
Bugün bunuda yakaladım, deniz sazanı diyorlar, doğru mudur ve yenir mi?
Resimdeki balık Kikla'dır.Lapin balığından dişleri olması nedeyniyle ayrılır.Çenesinin her iki tarafında kırıcı ve kesici 2 şer adet
küt diş vardır.Otluk ve kayalık alanlar iskele altlarında beslenirler.Sert dudaklı ve küt dişli kikla küçük midyeler,yengeç ve kabuklularla beslenir.Eti lezzetsizdir ama kıtlıkta çorbası yapılabilir.

night fisher

Daimi Üye
Adı
fatih h
Ekli dosyayı görüntüle 18702 Ekli dosyayı görüntüle 18702
Resimdeki balık Kikla'dır.Lapin balığından dişleri olması nedeyniyle ayrılır.Çenesinin her iki tarafında kırıcı ve kesici 2 şer adet
küt diş vardır.Otluk ve kayalık alanlar iskele altlarında beslenirler.Sert dudaklı ve küt dişli kikla küçük midyeler,yengeç ve kabuklularla beslenir.Eti lezzetsizdir ama kıtlıkta çorbası yapılabilir.
Resimdeki balık lapingiller familyasından Symphodus tinca bilim adlı adi lapin balığı.Kiklalar Labrus ... bilim adıyla anılan balıklardır. Malesef,bizim referans aldığımız,türkiye türlerini sunan bilim ve teknik kurumu verilerinde kikla terimi es geçilmiş,symhodusların tamamı çırçır(aslı çiçiri) ,labruslar(kiklalar) lapin olarak adlandırılmıştır.
Türkiye sularında 19 çeşit lapin ailesinden(LABRIDAE) Balık yaşamakta.Bunların dördü Labrus türü(kikla),dokuzu Symphodus türü(lapin) dür, diğer türlerden Thalassoma pavo (gün balığı),Coris julis(gelin balığı),Xyrichthys novacula(ustura balığı,papağanda derler yanlıştır) kolayca ayırd edilebilirler. Peki bu çırçırlar hangileri dersek, kılkuyruk çırçır(Pteragogus pelycus), ot balığı -çırçır(Ctenolabrus rupestris) dır.

Son düzenleme:

drkeremy

Üye
yem sülünez, küçük denmeyecek boyutta bir iğne, 10 gr ağırlık, aynı mevki, kayalıklara yakın mesafeden; güzel bir çipura.

Ekli dosyalar