Bu balık nedir?

Muhammets

Aktif Üye
Tepki
41
Ödül
38
1763150349480.png

Kandıra pembe kayalıklarda aldık. İlkten mercan zannettik ama sonradan ışık açısı yüzünden öyle göründüğünü anladık. Şuan büyük boy bir ispari olduğunu düşünüyoruz ama daha önce hiç bu kadar büyük ispari görmemiştim o yüzden bir buraya atayım belki başka tür bir balıktır bilenler söyle diye düşündüm. Fikri olan varmı?

Menevişli renk ve ağız yapısına bakınca Eşkina olabilir gibi geliyor.

Bu oval bedenli dip balıklarının en belirgin özelliği ikiz misali birbirlerine aşırı benzemeleridir.
Lakin değerli Özcan abinin tahmini olan izmarit olsa göğüs yüzgecinin hemen üzerinde barkodu andıran simsiyah bir şerit olurdu.

Bir diğer değerli büyüğümüz Şeref abinin tahmini olan eşkina olsa çok daha koyu renkli, yer yer siyaha çalan kahverengi desenli ve uzun, kaba hatta yavru dahi olsa heybetli olurdu. ( Bu balığı hiç abartısız yüzlerce kez avlamışlığım var. 🙂 )

Eliniz kapattığından kıç tarafını görememekle birlikte %90 ispari yani isparoz olduğunu düşünmekteyim.

Bu oval bedenli dip balıklarının en belirgin özelliği ikiz misali birbirlerine aşırı benzemeleridir.
Lakin değerli Özcan abinin tahmini olan izmarit olsa göğüs yüzgecinin hemen üzerinde barkodu andıran simsiyah bir şerit olurdu.

Bir diğer değerli büyüğümüz Şeref abinin tahmini olan eşkina olsa çok daha koyu renkli, yer yer siyaha çalan kahverengi desenli ve uzun, kaba hatta yavru dahi olsa heybetli olurdu. ( Bu balığı hiç abartısız yüzlerce kez avlamışlığım var. 🙂 )

Eliniz kapattığından kıç tarafını görememekle birlikte %90 ispari yani isparoz olduğunu düşünmekteyim.
Tahmin ettiğim gibi oldu yani, beni yanıltan tek şey normalde tuttuğum isparilerin çoğu bunun yarı boyutunda oluyordu ve biz onlara büyük diyorduk. %100 ispari olup olmadığını balığı temizliyince kesin olarak anlayacağim anlaşılan. Yorumlarınız için teşekkür ederim

Google lens'e çektiğim resmi arattım ve bunu çıkardı karşıma ;
1763236921622.png
(link)
Aslında tipi bayağı bir benziyor lakin çupra olacağını pek zannetmiyorum.

Tahmin ettiğim gibi oldu yani, beni yanıltan tek şey normalde tuttuğum isparilerin çoğu bunun yarı boyutunda oluyordu ve biz onlara büyük diyorduk. %100 ispari olup olmadığını balığı temizliyince kesin olarak anlayacağim anlaşılan. Yorumlarınız için teşekkür ederim

Naçizane önerim, özellikle İstanbul'da tuttuğunuz isparileri fazla tüketmemeniz yönündedir. Maalesef ki içinden canlı ve cansız en sakıncalı şeyler çıkmakta.

Naçizane önerim, özellikle İstanbul'da tuttuğunuz isparileri fazla tüketmemeniz yönündedir. Maalesef ki içinden canlı ve cansız en sakıncalı şeyler çıkmakta.
Ben kocaelinde avlanıyorum, bu balık karadeniz de çıktı istanbul ile pek bağlantısı yok. Zamanında kocaeli karamurselde (marmara) avlamıştım ispari, pişirip yemiştim. Çok kılçıklı bir balık pek te bir tat alamadım açıkcası.

İskenderun körfezinde dip oltası ile yemli avda bol bol avladığımız kalite olarak çipurayı aratmayan ve her avcının keşke yakalasam dediği balığı yakalamışsınız 😀 Bizim buralarda CERBİT deniliyor.

Back