Bu balık nedir?

İskenderun körfezinde dip oltası ile yemli avda bol bol avladığımız kalite olarak çipurayı aratmayan ve her avcının keşke yakalasam dediği balığı yakalamışsınız 😀 Bizim buralarda CERBİT deniliyor.
Vuruş ve aksiyonu güzel ama tadı konusunda aynı şey diyemiyeceğim.

Bu balık %100 isparoz en belirgin iki özellik kafa ve ağız yapısı diğeri ise pektoral yüzgeçin üzerindeki sarı benek tir
Semiz ve yaşını almış Ergin bir birey
Teneke üzerinde boklu kebabı pek nefis olur
Tabi bir kasa olması lazım beni doyurması için

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bu balık %100 isparoz en belirgin iki özellik kafa ve ağız yapısı diğeri ise pektoral yüzgeçin üzerindeki sarı benek tir
Semiz ve yaşını almış Ergin bir birey
Teneke üzerinde boklu kebabı pek nefis olur
Tabi bir kasa olması lazım beni doyurması için

Boklu kebap dedikleri bu demekki bir video da görmüştüm 😀 Ben mısır unu ile kızartmayı biliyorum çok kılçıklı olduğu için direkt temizlemeden vs yiyemem. İlk defa bu kadar büyüğünü gördüm bu balığın o yüzden tereddüte düşmüştüm.

Boklu kebap dedikleri bu demekki bir video da görmüştüm 😀 Ben mısır unu ile kızartmayı biliyorum çok kılçıklı olduğu için direkt temizlemeden vs yiyemem. İlk defa bu kadar büyüğünü gördüm bu balığın o yüzden tereddüte düşmüştüm.

Evet hiç temizlemeden direk ateşin üstüne koyarsın sırt kılçığının iki yanından derisi ayrılır kılçık boydan boya tek hamlede çıkar pullu derisi plaka gibi kolayca kalkar
Sidikliği ile kuyruk arasındaki kılçık da tek hamlede çıkar sırt eti ve sidikliğin gerisinde kalan kısım kılçıksızdır oralarını yersin geri kalan kedilere
Suyu içinde kaldığı için çok lezzetli olur

Arkadaşlar yapmayın etmeyin ne boklu balığı adamın elinde tuttuğu Cerbit balığı nerdeyse 400-600 gram arası resmen porsiyon olmuş.

Arkadaşlar yapmayın etmeyin ne boklu balığı adamın elinde tuttuğu Cerbit balığı nerdeyse 400-600 gram arası resmen porsiyon olmuş.

Öyle bir tanımlama yapmadım ki bu balık isparoz dedim
Sizin cerbit dediğiniz balık ise litrin mercandır
Sadece yöresel bir isim cerbit sizin bölgeniz dışında kullanılan bir isim değildir.

Boklu balık değil ispari - isparoz diyor Murat hoca zaten. =)
Bu arada senin buna ısrarla mercan deme sebebin iğneden ötürü yaralanması ve bunun sebep olduğu kanın balığı biraz al renkli göstermesi olabilir mi?

Dondurucudan çıkarıp bir daha fotoğrafını çektim balığın. Şuan böyle duruyor.

Dosyalar

• WhatsApp Image 2025-11-25 at 21.58.39.jpeg
    WhatsApp Image 2025-11-25 at 21.58.39.jpeg
    97.3 KB · Okunma: 20
Back