Bu Balıkların Cinsi Nedir ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan leton
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

leton

Aktif Üye
Tepki
143
Ödül
53
Merhaba :

Bir tanıdığımız Alanya da resimdeki balıkları yakalamış dün resmini attı ama ben sadece karagöz olanı çıkarabildim diğerleri nedir ?
4pVdR0.jpg

İlki liça yavrusu keşke salsaymış. İkincisi sokar, dikkat zehirlidir. 3.sü adını hatırlamadığım bir ot balığı, çift gezer. Dişisi pembeli erkeği k.rengili oluyordu yanlış değilsem. El alttaki harami bir balık, diğerini bilmiyorum.
Dip not: balıkların hepsi limit altı, adını bilmesek de ufak balığı her daim salmamız lazım

Merhaba :

Bir tanıdığımız Alanya da resimdeki balıkları yakalamış dün resmini attı ama ben sadece karagöz olanı çıkarabildim diğerleri nedir ?
4pVdR0.jpg

İlki liça yavrusu keşke salsaymış. İkincisi sokar, dikkat zehirlidir. 3.sü adını hatırlamadığım bir ot balığı, çift gezer. Dişisi pembeli erkeği k.rengili oluyordu yanlış değilsem. El alttaki harami bir balık, diğerini bilmiyorum.
Dip not: balıkların hepsi limit altı, adını bilmesek de ufak balığı her daim salmamız lazım

Yani arkadaş yeni başlamıştır yeni heves diyeceğim ama yinede arkadaşları uyarmakta fayda var.
Yenmicek balık dahi olsa limit altı balıkları sürdürülebilir avcılık için salmak en hayırlısıdır.
Daha irileri daha iyileri denk gelsin diyelim.

yukarıdan aşşağı
1. balık- yaladerma balığı(Trachinotus ovatus)
2.balık-esmer sokar balığı(Siganus rivulatus)
3.balık-papağan balığı (Sparisoma cretense)
4,5,6-gün balığı(Thalassoma pavo)
7.balık orfoz -börtlek yavrusu (Ephinephelus haifensis)
yandaki ise sargoz balığı(
diplodus sargus
)

Arkadaşına söyle bu hobiye devam etmasin,tuttuğu balıkların tamamı ya yasak,ya limit altı ya da yenmeyen ve dolayısıyla suya iade edilmesi gereken balıklar,o ''gün balıklarını ''oltayla yakalayıpta denize geri salma yerine o güzelliğe kıyıp poşete tıkıp öldüren kişinin ya renk körü olması lazım yada vicdani eksikliğinin (cehalet değil) olması...

Back