Bu düğümün adı nedir?

mali198534

Aktif Üye
Tepki
120
Ödül
53
Merhabalar değerli balık sevdalıları;
Malum ipe shock leader misina bağlamak için çok farklı düğüm çeşitleri var. Bana en kolayı aşağıdaki videonun 16. dakikasındaki gibi geldi. Acaba düğümün ismi nedir? Bir de elimde surf makinem için Çin' den getirdiğim 0,165 mm. ip misinam var. Buna surf kafamda halihazırda sarılı olan 0,30 mm. misinamı leader olarak bağlamam mantıklı mıdır? Yoksa daha kalın bir ip ve daha kalın bir leader misina mı alıp bağlamalıyım? Ayrıca ip misinaya mono misina bağlamanın avantajı ve dezavantajları nelerdir? Kısaca rica edeceğim herkeze iyi forumlar dilerim.

Mono ip farketmez baglaya sikinti olmaz ama ip tercihimdir bende aliexspresten getirtiyorum ama sok icin kendo 0.26 kullaniyorum..

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Mono ip farketmez baglaya sikinti olmaz ama ip tercihimdir bende aliexspresten getirtiyorum ama sok icin kendo 0.26 kullaniyorum..
Peki kaçlik ip kullanıyorsunuz acaba? Leader olarak da 0.26mm kullanıyorsunuz onun önündeki ana misina daha doğrusu ipiniz kaçlik? Ayrıca şok kullanmazsanız ne olur? Çok mu ağır kurşun çalışıyorsunuz mesela?

Ist bogazinda avlaniyorum zmnina gore 100 de 250 gr da kullaniyorum... 0.10 ve 0.12 kullaniyorum uzerine cikmam. Sok olarak kendonun 0.26 4 kat beyaz ipini kullanoyorum

Ince ip kullandigim icin mecburen sok yapiyorum

Back