Bu nasil bir sey anlayamadim

Beyefendi

Daimi Üye
Tepki
177
Ödül
53
(link)

Kesildigi halde bu kadar hareket etmesi ilginc

Bizim için rahatsız edici bir görüntü olsa da, kültür farkından başka bişey değil. Kafası kesilen horozda 5-10 dakika zıplamaya devam ediyor 🙁

Bizim için rahatsız edici bir görüntü olsa da, kültür farkından başka bişey değil. Kafası kesilen horozda 5-10 dakika zıplamaya devam ediyor 🙁
Dini usüllere göre şah damarını direk kesebilen bir insan olduktan sonra yani işi bilen biri olunca koskoca dana bile en fazla 5 dk can çekişiyor ve ölüyor. Zaten o kadar can çekişen bir hayvanın eziyet edildiği için haramdır. Haram olmasının sebebi ise mundar olarak sayılmasıdır.
Saygılar...

Resmen can çekişiyor hayvan... Sanırım orkinos canlı canlı kesilmeye çalışılmış.
Aynen belki görmüşsünüzdür. Çinde hayvanların canlı canlı sadece kafaları yere vurularak derileri yüzülüyor ve satılıyor. Bana göre sadece bunu yapan değil alanda suçlu onlar almasa onlarda yapmaz. Tabi ki de yapanlar suçsuz demiyorum ama en az onlar kadar alanlarında suçları var. Hatta derisi yüzüldükten sonra hayvanı bir kenara atıyorlar. Sonra hayvan kalkıyor ama yürüyemiyor. Videoları var ama insan çok kötü oluyor.
Saygılar...

Dini usüllere göre şah damarını direk kesebilen bir insan olduktan sonra yani işi bilen biri olunca koskoca dana bile en fazla 5 dk can çekişiyor ve ölüyor. Zaten o kadar can çekişen bir hayvanın eziyet edildiği için haramdır. Haram olmasının sebebi ise mundar olarak sayılmasıdır.
Saygılar...
Mutlu abi bir hayva etinin mindar yani helal olmamasının nedenleri farklıdır.. 1. si avlanma şekli, delici veya kesici bir aletle avlanilmayan av hayvani mindar olur.. 2.si dini usullere göre kesilmeyen besi hayvanlari.. Avrupada avlanılan baliklarin kafalarına demir sopalarla vurulup öldürülüyor bu insanlara göre gayet vicdani hayvan uzun süre acı çekmiyor ama bizim islam hukuk kurallarına göre balığın eti haram oluyor ve görüntü olarak hiç de iç acıcı değil.. Kısaca konu çok karışık.. 🙂 🙂 🙂

Mutlu abi bir hayva etinin mindar yani helal olmamasının nedenleri farklıdır.. 1. si avlanma şekli, delici veya kesici bir aletle avlanilmayan av hayvani mindar olur.. 2.si dini usullere göre kesilmeyen besi hayvanlari.. Avrupada avlanılan baliklarin kafalarına demir sopalarla vurulup öldürülüyor bu insanlara göre gayet vicdani hayvan uzun süre acı çekmiyor ama bizim islam hukuk kurallarına göre balığın eti haram oluyor ve görüntü olarak hiç de iç acıcı değil.. Kısaca konu çok karışık.. 🙂 🙂 🙂
Şöyle bişeyde var ama balığı kovanın içine koyunca ölürse mundar oluyor.Suyun dışında ölmesi gerekiyor. Bir yerde okumuştum. Balığın solungacının arkasında bir yere bıçak batırılırsa direk ölüyormuş. Ama doğru bir şey midir değil midir bilmiyorum sadece sizin kesici alet mevzusu için cevap. Birde benim bu yazıyı yazmamın sebebi Zafer beyin 5-10 dk de ölmüyor demesiydi.

(link) araştırmalrım sonucunda böyle bir bilgi buldum.
Saygılar...

Back